Ειδήσεις

ΚΚΕ (μ-λ): Για να ζήσουμε πρέπει να αγωνιστούμε


Εργαζόμενοι, άνεργοι, νέοι και νέες της Καρδίτσας, Ο διεθνής ορίζοντας σκοτεινιάζει από τις παγκόσμιες συνέπειες της άγριας ιμπεριαλιστικής σύγκρουσης στην Ουκρανία και οι κίνδυνοι για τους λαούς μεγαλώ-νουν. Η ρωσική ιμπεριαλιστική εισβολή από τη μια και η χρησιμοποίηση του καθεστώτος του Κιέβου από ΗΠΑ-ΝΑΤΟ για να συνεχιστεί η στρατηγική της περικύκλωσης της Ρωσίας από την άλλη, παράγει χιλιάδες νεκρούς και σακατεμένους, εκατομμύρια πρόσφυγες, και αυξάνει τον κίνδυνο γενίκευσης του μακελειού στην Ευρώπη και σ’ όλο τον κόσμο! Η σύγκρουση αυτή, η μεγαλύτερη έως τώρα έκφραση του ανταγωνισμού των ιμπεριαλιστών, αλληλοτροφοδοτείται από την γενικευμένη κρίση του συστήματος που η πανδημία περιέπλεξε και απογείωσε!
Η άρχουσα τάξη της χώρας επιτίθεται με λύσσα στους εργαζόμενους, τη νεολαία και τα δικαιώματα μας. Διαμορφώνει κάθε μέρα, που περνάει ολοένα και πιο άγριες συνθήκες ζωής, δουλειάς και σπουδών για τον λαό. Η πολιτική της ακρίβειας και της φτώχειας, συντρίβει ότι έχει απομείνει από την συνεχή λεηλασία των λαϊ-κών εισοδημάτων όλα τα προηγούμενα χρόνια. Τα επιδόματα – ψίχουλα δεν κρύβουν την ανέχεια που απλώνεται στις λαϊκές συνοικίες. Η φασιστικοποίηση της δημόσιας ζωής προχωρά, ο απεργοκτόνος νόμος Χατζηδάκη έχει βάλει σκοπό να διαλύσει τα σωματεία. Μαζί με τους σκληρούς ταξικούς φραγμούς παρατάσσονται τα ΜΑΤ και αστυνομία για να στερήσουν την νεολαία από το δικαίωμα στις σπουδές, αλλά και για να καθυποτάξουν την συνείδηση και την δράση της!
Το πολιτικό προσωπικό της άρχουσας τάξης της χώρας, η κυβέρνηση της ΝΔ και η δήθεν αντιπολίτευση των ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΑΛ-ΠΑΣΟΚ, ο ακροδεξιός Βελόπουλος, μας λένε ψέματα!
 Η ακρίβεια και η φτώχεια δεν «έπεσαν από τον ουρανό», δεν είναι ζήτημα «κακής διαχείρισης»! Η ενεργειακή και επισιτιστική κρίση είναι αποτέλεσμα της εξάρτησης της χώρας από το ξένο κεφάλαιο και τους ιμπεριαλιστές των ΗΠΑ- ΕΕ και της μετατροπής της χώρας σε παράρτημα των ευρωπαϊκών και αμερι-κανικών μονοπωλίων. Η αστική τάξη δίνει αντιπαροχή την χώρα και τον λαό στους δύο αφεντάδες, για να διαιωνίζει την κυριαρχία της και να αυγαταίνει τα κέρδη της!
 Οι υποκλοπές και η μπόχα που βγαίνει από τις πιο σκοτεινές γωνιές αυτού του συστήματος δεν είναι ζήτημα προσώπου και διαφάνειας! Ο κρατικός χαφιεδισμός, από την γέννηση του και με την υψηλή καθοδήγηση των ΗΠΑ, στρέφεται, όπως άλλωστε και όλα τα τμήματα του κρατικού μηχανισμού (αστυνο-μία, στρατός, «δικαιοσύνη»), ενάντια στον «εχθρό λαό» και στην ανάγκη του να παλέψει για τα δικαιώματά του.
 Το βάθεμα της πρόσδεσης στα αμερικανοΝΑΤΟϊκά αφεντικά, δεν δημιουργούν ασφάλεια! Η μετα-τροπή τη χώρας μας σε μια απέραντη βάση για την προώθηση των φιλοπόλεμων σχεδίων του ΝΑΤΟ στην περιοχή, δημιουργούν μεγάλους κινδύνους για το μέλλον και την ζωή του λαού. Κίνδυνοι που πολλαπλα-σιάζονται από την συνέχιση του αντιδραστικού ανταγωνισμού των δύο εξαρτημένων -από τον ιμπεριαλισμό- αστικών τάξεων Ελλάδας και Τουρκίας, την φρενίτιδα των εξοπλισμών και τον εθνικιστικό δηλητήριο που χύνεται και από τις δύο πλευρές του Αιγαίου.
Υπάρχει όμως προοπτική! Το μαύρο μέλλον που μας ετοιμάζουν, ανατρέπεται στον δρόμο! Οι συσχετισμοί είναι αρνητικοί, αλλά η μοιρολατρία δεν γεμίζει το τραπέζι με φαΐ! Το δείχνουν οι αγώνες για αξιοπρεπείς συν-θήκες δουλειάς των εργατών στην COSCO και των εργαζομένων στην efood. Οι εξεγέρσεις των λαών στις χώ-ρες της Λατινικής Αμερικής, αλλά και οι εργαζόμενοι στο Βέλγιο και στην Μεγάλη Βρετανία, που απεργούν και διαδηλώνουν κατά χιλιάδες ενάντια στην ακρίβεια! Το δείχνει ο δίκαιος απεργιακός αγώνας των εργατών στην «ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑ» ενάντια στις απολύσεις και για υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης!
Απέναντι στην ταξική πολιτική της κυβέρνησης και του συστήματος της εξάρτησης, της εκμετάλλευσης και της καταπίεσης, απέναντι στο άπλωμα της ακρίβειας, της φτωχοποίησης και των πολεμικών κινδύνων, δεν αποτελούν λύση οι αυταπάτες για «αριστερές» κυβερνητικές στροφές και «σωτήρες»! Για την εργατική τάξη και τον λαό η λύση βρίσκεται στην οικοδόμηση κινήματος αντίστασης και διεκδίκησης! Η οικοδόμηση ενός τέτοιου κινήματος και η ισχυροποίηση της κομμουνιστικής κατεύθυνσης μέσα σ’ αυτό, μπορεί να ανοίξει τον δρόμο για την μοναδική πραγματική διέξοδο για το λαό, την πάλη για ανεξαρτησία και σοσιαλισμό!

Προηγούμενο άρθρο 4ο Πανελλήνιο Πολυθεματικό Συνέδριο Αυτοάνοσων Παθήσεων, Ρευματολογίας και Κλινικής Ανοσολογίας
Επόμενο άρθρο Νίκος Καρδούλας: Πόσο αποτελεσματικές ήταν οι χώρες της ΕΕ στην αντιμετώπιση της πανδημίας