Ειδήσεις

ΚΚΕ: Μέτρα για την αντιμετώπιση των προβλημάτων των αγροτών και ικανοποίηση των αιτημάτων τους


Οι βιοπαλαιστές αγρότες βρίσκονται στους δρόμους και τα μπλόκα δίνοντας αγώνα επιβίωσης. Διεκδικούν και προβάλλουν συγκεκριμένα αιτήματα απέναντι στην ακρίβεια στο ηλεκτρικό ρεύμα, στα καύσιμα, στα εφόδια και στις τιμές στα προϊόντα που θα τους εξασφαλίζουν ένα ικανοποιητικό εισόδημα προκειμένου να μπορούν να συνεχίσουν να καλλιεργούν αλλά και να ζήσουν οι ίδιοι και οι οικογένειές τους.

Οι πρόσφατες εξαγγελίες μέτρων από την κυβέρνηση όχι μόνο δεν ανταποκρίνονται στα  αιτήματα που προβάλλουν οι αγρότες αλλά και δεν λύνουν κανένα από τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν ούτε προσφέρουν έστω μία μικρή ανακούφιση. Είναι χαρακτηριστικό ότι από τα 170 εκατομμύρια τα 100 είναι εξειδίκευση παλιών μέτρων. Δηλαδή μιλάμε για 70 εκατομμύρια τα οποία δεν είναι ούτε ψίχουλα για τις περίπου 500 χιλιάδες αγροτικές εκμεταλλεύσεις της χώρας μας. Ειδικά το μέτρο για τους κτηνοτρόφους υπολογίζεται περίπου 1 ευρώ το ζώο, ενώ αφήνονται εκτός όλοι όσοι δεν είχαν τζίρο το δίμηνο Ιανουάριο – Φεβρουάριο, αντίστοιχα το μέτρο για το πετρέλαιο αφήνει εκτός τα 2/3 των αγροτών.

Ερωταται ο κ. Υπουργός τι μέτρα θα λάβει ώστε:

– Να μειωθεί το κόστος παραγωγής λαμβάνοντας τα απαραίτητα μέτρα ( αφορολόγητο πετρέλαιο, μείωση της τιμής του αγροτικού ρεύματος, κατάργηση της ρήτρας αναπροσαρμογής, επιδότηση ζωοτροφών και του κόστους στα μέσα και τα εφόδια, κατάργηση του Φ.Π.Α στα μέσα και τα εφόδια και σε βασικά είδη για την ικανοποίηση των αναγκών της λαϊκής οικογένειας).

– Να εξασφαλίζεται η προστασία τους από τις φυσικές καταστροφές με υλοποίηση όλων των απαραίτητων έργων υποδομής και αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ ώστε να ασφαλίζει και να αποζημιώνει την παραγωγή και το κεφάλαιο στο 100%.

– Να εφαρμοστούν κατώτερες εγγυημένες τιμές που να ανταποκρίνονται στο κόστος παραγωγής και θα διασφαλίζουν το εισόδημα επιβίωσης και προσιτές τιμές στα προϊόντα λαϊκής κατανάλωσης.

 

Προηγούμενο άρθρο Ελληνική Λύση: Αποκατάσταση οδοστρώματος σε τμήμα οδικού δικτύου Αγράφων
Επόμενο άρθρο Εκκλησιαστικά νέα – Το πρόγραμμα του Μητροπολίτη