Ειδήσεις

ΚΚΕ(μ-λ): Πολιτική συγκέντρωση-ομιλία στη Καρδίτσα


Πολιτική συγκέντρωση-ομιλία έγινε από το ΚΚΕ(μ-λ) το απόγευμα της Τρίτης 16/5 στο χώρο της Δημοτικής Αγοράς με ομιλητές τους υποψήφιους για το νομό Καρδίτσας Αποστόλη Κυρίτση και Στέφανο Καπνιά.

Όπως αναφέρθηκε από τους ομιλητές «το ΚΚΕ(μ-λ) συμμετέχει στις εκλογές της 21 Μάη, με κεντρικό σύνθημα «ΓΙΑ ΝΑ ΖΗΣΟΥΜΕ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΓΩΝΙΣΤΟΥΜΕ». Ένα σύνθημα που έχει αποδειχθεί ότι είναι τραγικά επίκαιρο. Το βεβαιώνουν οι νεκροί και οι καταστροφές στο Μάτι, στην Εύβοια, τη Μάνδρα, τα Τέμπη… Το βεβαιώνουν οι δεκάδες χιλιάδες νεκροί της πανδημίας και τα καθημερινά εργατικά ατυχήματα-εργοδοτικά εγκλήματα. Το επιβεβαιώνει η σκληρή αβίωτη καθημερινότητα, αλλά και η ζοφερή προοπτική να γίνουν οι νέοι μας κρέας για κανόνια σε άδικους πολέμους.

Ο πόλεμος στην Ουκρανία, σαν αποτέλεσμα του αιματηρού ανταγωνισμού των μεγάλων ιμπεριαλιστικών δυνάμεων για το ξαναμοίρασμα του κόσμου, απειλεί όλη την ανθρωπότητα. ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ επιλέγοντας «τη σωστή πλευρά της ιστορίας», εμπλέκουν τη χώρα σ’ αυτόν τον πόλεμο, την μετατρέπουν σε πλατφόρμα εξόρμησης των αμερικανο-ΝΑΤΟϊκών, την καθιστούν «στόχο πολέμου» και χρεώνουν με τεράστιες εξοπλιστικές δαπάνες τις μελλοντικές γενιές.

Από την άλλη, τα αδιέξοδα του καπιταλιστικού συστήματος και οι συνέπειες του πολέμου και του ανταγωνισμού των ιμπεριαλιστών, οξύνουν την παγκόσμια οικονομική κρίση. Οι «από πάνω» φορτώνουν τα βάρη αυτής της κρίσης στις πλάτες των λαών, με αποτέλεσμα εκτεταμένη φτώχια και εξαθλίωση. Σκληρή λιτότητα, αύξηση φόρων, μείωση πραγματικού εισοδήματος, ξεπούλημα δημόσιου πλούτου, απαλλοτρίωση κάθε δικαιώματος σε υγεία, περίθαλψη, εκπαίδευση κλπ. Πανάκριβη ενέργεια και άπιαστες τιμές στα βασικά είδη λαϊκής κατανάλωσης από τη μια, αύξηση κερδών έως και 300% μέσα στο 2022 των μεγάλων επιχειρήσεων, από την άλλη. Και την ίδια στιγμή μαύρες συνθήκες εργασίας, αλλά και απαγορεύσεις που στερούν τη δυνατότητα πάλης και διεκδίκησης μιας ανθρώπινης ζωής.

ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ ορκίζονται στο δόγμα «ανήκουμε στη Δύση», στην εκχώρηση της χώρας και του λαού στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ, έχουν δώσει και θα συνεχίσουν να δίνουν διαπιστευτήρια στο ξένο και ντόπιο κεφάλαιο.

Πίσω από την κάλπη λοιπόν αναδύεται με τα πιο μελανά χρώματα η ζοφερή για το λαό πραγματικότητα και η ίδια αντιλαϊκή, βάρβαρη πολιτική, την οποία καλείται να υπηρετήσει όποια κυβέρνηση κι αν αναδειχθεί από τις εκλογές, σαν εντολοδόχος των ξένων και ντόπιων κέντρων εξουσίας.

Το «επίδικο» λοιπόν για το λαό σ’ αυτές τις εκλογές είναι να μην αποδεχτεί τις εκλογικές και κοινοβουλευτικές αυταπάτες, να αρνηθεί το σκοτεινό μέλλον που του ετοιμάζουν -σκοτεινότερο από το παρόν που του προσφέρουν- και να ανοίξει το δικό του δρόμο, το δρόμο του αγώνα».

Προηγούμενο άρθρο Αναβολή εκδήλωσης του Μουσικού Σχολείου Καρδίτσας
Επόμενο άρθρο Σχηματισμός δικογραφίας σε βάρος 3 ημεδαπών για φθορά ξένης ιδιοκτησίας σε σχολικό συγκρότημα