Ειδήσεις

Κλιμάκιο της ΤΕ Καρδίτσας του ΚΚΕ σε γειτονιές της πόλης και χωριά


Κλιμάκιο της ΤΕ Καρδίτσας του ΚΚΕ από μέλη, στελέχη και υποψήφιους περιφερειακούς και δημοτικούς συμβούλους, περιόδευσε σε γειτονιές της πόλης και σε χωριά του δήμου Καρδίτσας προκειμένου να στηρίξουν και να βοηθήσουν τους κατοίκους της περιοχής.

Στον Άγιο Νικόλαο, στην Φαναρίου, στον Αλιακ Μαχαλά, στις Καμινάδες, στον Πρόδρομο, στο Σταυρό.  Γειτονιές και χωριά που πλήγησαν, για μια ακόμη φορά, μετά τον Ιανό τρία χρόνια πριν.

Με φτυάρια βοήθησαν τους κατοίκους να βγάλουν την λάσπη από τα σπίτια και τις αυλές τους.

Συνομίλησαν μαζί τους, άκουσαν τα προβλήματα τους, την αγανάκτηση τους για τα αντιπλημμυρικά έργα που δεν έγιναν και τώρα βρίσκονται πάλι “στο ίδιο έργο θεατές”.

Στον Πρόδρομο  επισκέφθηκαν και την εκκλησία του χωριού, όπου παραμένουν περίπου 50 άτομα από το βράδυ της Τετάρτης μεταξύ των οποίων και ηλικιωμένοι, χωρίς φαγητό και νερό. Μεταξύ άλλων απαίτησαν -με παρέμβασή τους- τη μεταφορά όσων χρειάζονται περίθαλψη στο νοσοκομείο και να βρεθούν ξενοδοχεία προκειμένου να φιλοξενηθούν οι υπόλοιποι.

Στη συζήτηση που είχαν με τους κατοίκους τα στελέχη του ΚΚΕ επεσήμαναν ότι την ώρα που η Καρδίτσα ι πνίγεται πάλι, οι εικόνες αυτών των ημερών είναι οι εικόνες ενός κράτους που έχει προτεραιότητα το κέρδος των λίγων και όχι τις ανάγκες των πολλών, το κράτος του κέρδους, των επενδύσεων και του Ταμείου Ανάκαμψης

Οι έκτακτες συνθήκες υποδεικνύουν να κάνουμε άλλες ιεραρχήσεις και συγκεκριμένα την προστασία του κόσμου και όχι τις επενδύσεις για τα κέρδη των λίγων.

 

Προηγούμενο άρθρο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός: Συγκέντρωση χρημάτων και τροφίμων για τους πλημμυροπαθείς
Επόμενο άρθρο Συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης για τους πλημμυροπαθείς