Ειδήσεις

Κωδικός … Απόλλων Πάτρας στον Α.Σ. Καρδίτσας


Στη δεύτερη έξοδο στο φετινό πρωτάθλημα της Basket League στρέφει την προσοχή του ο Α.Σ. Καρδίτσας Βιολογικό Χωριό. Οι «κυανόλευκοι» θα αντιμετωπίσουν στην Πάτρα τον Απόλλωνα, σε έναν αγώνα που ορίστηκε για το Σάββατο 22 Οκτωβρίου και ώρα 5 μ.μ. στο Κλειστό Γυμναστήριο Περιβόλας.

Ο αγώνας με τον Κολοσσό Ρόδου χάρισε την ιστορική πρώτη νίκη της ομάδας της Καρδίτσας στο κορυφαίο πρωτάθλημα μπάσκετ της χώρας και ταυτόχρονα μοναδικές στιγμές στους φιλάθλους της, με τον τρόπο που αυτή επετεύχθη. Το τρίποντο νίκης σε νεκρό χρόνο από το κέντρο του γηπέδου του Μπέιτμον αλλά και όσα προηγήθηκαν για να οδηγηθεί το ματς σε αυτή τη δραματική εξέλιξη, έκαναν το γύρο του κόσμου, αναδεικνύοντας και το μέγεθος που αποκτά η φετινή προσπάθεια του ΑΣΚ.

Όλα τα παραπάνω όμως ανήκουν στο παρελθόν και το συγκρότημα του Βαγγέλη Αγγέλου συγκρατεί μόνο την ουσία που δεν είναι άλλη από το πολύτιμο ροζ φύλλο. Το πρωτάθλημα έχει πολύ δρόμο μπροστά του και ο συντελεστής δυσκολίας του είναι αυξημένος, δεδομένου του περιορισμένου αριθμού αγώνων που δεν επιτρέπουν περιθώρια εφησυχασμού. Κάθε παιχνίδι έχει τη δική του σημασία και ο ΑΣΚ, παρά τις όποιες απουσίες, αποδεικνύει ότι θα παλεύει μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Η εβδομάδα προπονήσεων εκκίνησε με το αγωνιστικό τμήμα να καταστρώνει τα πλάνα του για το εκτός έδρας ματς, απέναντι σε έναν συμπαγή και δυσκολοκατάβλητο αντίπαλο που αναζητά την πρώτη του νίκη στο πρωτάθλημα και αποτελεί, χωρίς αμφιβολία, τον πιο ιστορικό επαρχιακό σύλλογο στο Ελληνικό μπάσκετ.

Ο κόουτς Αγγέλου και οι συνεργάτες του γνωρίζουν ότι κανένα ματς σε αυτό το επίπεδο δε λογίζεται ως εύκολο και πως το πρόγραμμα υποχρεώνει την ομάδα να βρίσκεται σε συνεχή αγωνιστική εγρήγορση. Η προετοιμασία συνεχίζεται με τα προβλήματα τραυματισμών να μη λείπουν και το τεχνικό επιτελείο να περιμένει να δει το βαθμό ετοιμότητας των Αθηναίου και Γόντικαπου επέστρεψαν στις προπονήσεις. Ωστόσο, η ψυχολογία και ο ρυθμός έντασηςπαραμένουν σε υψηλά επίπεδα.

Προηγούμενο άρθρο «Γίνε παλαιοντολόγος δεινοσαύρων για μια ήμερα» στο Fashion City Outlet με το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Βόλου
Επόμενο άρθρο Εργατικό Κέντρο: 12 χρόνια σκληρής λιτότητας και ακραίας φτώχειας