Ειδήσεις

Κοινή Δράση Εκπαιδευτικών Καρδίτσας: Η νεκροφιλία του κέρδους, ωμή και απροκάλυπτη μπροστά μας


Πριν 1 χρόνο ο υπεύθυνος ασφαλείας της TRAINOSE παραιτήθηκε λόγω της ελλιπούς συντήρησης του δικτύου. Πάντως, τα ηλεκτρονικά συστήματα των τραπεζών και των πλειστηριασμών δουλεύουν άψογα και διαρκώς αναβαθμίζονται.

Ο Μητσοτάκης προκατέλαβε το αποτέλεσμα της διερεύνησης των ευθυνών, μιλώντας για «ανθρώπινο λάθος». Ήταν να πάει στη Θεσσαλονίκη την 1η Μάρτη για: «… Στις 12:00 ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα βρεθεί στο Κέντρο τηλεδιοίκησης – σηματοδότησης σιδηροδρομικού δικτύου βορείου Ελλάδος …» (Καθημερινή, newsroom, 28-2-2023, 20:44).

Ούτε η συμμορία που κυβερνά τον τόπο, ούτε τα παιδιά της,ούτε τα παιδιά του πολιτικού της (υπηρετικού) προσωπικού δεν ταξιδεύουν με τρένα. Έτσι μπορούμε να καταλάβουμε γιατί δεν τους νοιάζει.

Το «τίποτα» που παριστάνει την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, σαν «φυτό» –που έπαιξε στο σκετς της θλίψης- έριχνε λουλούδια στα βαγόνια που είχαν ακόμα μέσα νεκρά σώματα, για να είναι πιο εύκολη η εικονική διεκπεραίωση της υποχρεωτικής θλίψης.

Σήμερα στα κανάλια μάθαμε το όνομα ενός συνδικαλιστή, του προέδρου των μηχανοδηγών ΟΣΕ, που τον κάλεσαν για να πει τι συμβαίνει στους ελληνικούς σιδηροδρόμους. Μέχρι τώρα σε καμία κινητοποίηση των σιδηροδρομικών δεν ακουγόταν η φωνή των σωματείων. Όλες οι απεργίες έβγαιναν παράνομες και καταχρηστικές.

Σήμερα, οι «ομιλούσες γραβάτες» και «τα ψηλά τακούνια» των καναλιών έπαιξαν τις μωρές παρθένες. Έπεσαν απ’ τα σύννεφα. Αυτοί που τα ξέρουν όλα απ’ έξω κι ανακατωτά, διαβάζοντας τα σκονάκια που τους στέλνει το επιτελείο της ολιγαρχίας που κάνει κουμάντο, σήμερα, επέτρεψαν να ακουστούν οι «άλλοι». Σήμερα οι επαγγελματίες πανελίστες άκουγαν με προσοχή και δεν διέκοπταν «αγανακτισμένοι» ούτε ήταν έτοιμοι να κανιβαλίσουν τον συνδικαλιστή του ΟΣΕ.

Σε κάποιο κανάλι πάντως, το μεσημέρι, η χαριτωμένη παρουσιάστριαείχε στο παράθυρο, δια παν ενδεχόμενο, τον μόνιμο θαμώνα-συνδικαλιστή των ένστολων τραμπούκων, που παρακολουθούσε αμίλητος. Το ίδιο απόγευμα, τα παιδιά του ένστολου εκπροσώπου έπνιξαν ξανά στα χημικά την πορεία διαμαρτυρίας για το έγκλημα στα Τέμπη και φύλαγαν τα ντουβάρια στα γραφεία της Hellenic train. Η εταιρεία πάνω απ’ όλα, οι άνθρωποι που πέθαναν, πέθαναν. Αυτοί που ζουν ακόμα, ας φάνε λίγα χημικά, για να μαθαίνουν πως η εταιρεία είναι πάνω απ’ όλα!

Στον σταθμό της Λάρισας (σχολική χρονιά 2019-20- μετά ήρθε η καραντίνα) ήταν κρεμασμένο ένα πανό του σωματείου που έλεγε «Όχι στην ιδιωτικοποίηση των σιδηροδρόμων» γιατί οι μεταφορές είναι δημόσιο αγαθό. Το έβλεπαν όλοι, αλλά σχολίαζαν φωναχτά και προκλητικά μόνον αυτοί που έχουν την άποψη πως οι ιδιώτες θα διώξουν τους τεμπέληδες του Δημοσίου και θα βάλουν τα τραίνα «σε σειρά».

Όλοι αυτοί, σήμερα, ΝΑ ΣΩΠΑΣΟΥΝ.

Γιατί είναι συνένοχοι.

Γιατί αυτοί στηρίζουν το σάπιο σύστημα με την αδράνειά τους.

Γιατί είναι κοινωνικά βαρίδια.

Γιατί είναι συναυτουργοί στο έγκλημα.

Γιατί, αν ήθελαν να μάθουν τι συμβαίνει, θα έπρεπε να αλλάξουν στάση και διάλεξαν να μην αλλάξουν στάση. Είναι οι ίδιοι που όταν μιλούν οι γιατροί του ΕΣΥ για κατάρρευση των νοσοκομείων, αυτοί μιλούν για φακελάκια, όταν μιλούν οι εκπαιδευτικοί για επικίνδυνα σχολικά κτίρια, αυτοί μιλούν για συντεχνίες ….

Τέλος, οι παραιτήσεις είναι μόνο συμβολικές. Οι άνθρωποι χάθηκαν και δεν τους φέρνει κανένας πίσω. «Το μαχαίρι στο κόκκαλο» δεν έχει φτάσει ποτέ με τους νόμους. Θα φτάσει μόνο αν το επιβάλουμε εμείς. Μόνο έτσι θα σώσουμε ζωές. Μόνο έτσι θα σταματήσουν να σκοτώνουν για το κέρδος.

Να δεσμευτούμε πως δεν θα ξεχάσουμε.Το οφείλουμε στα παιδιά που χάθηκαν, στους δικούς τους ανθρώπους, που η καρδιά τους πλακώθηκε απ’ το βαρύ πένθος. Να σκεφτούμε πως θα μπορούσε να ήμασταν εμείς ή τα δικά μας παιδιά στη θέση τους.

Και να φτάσει παντού το δίκιο και ο θυμός μας.

Να μην ξεχάσουμε !!!!

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας την  Παρασκευή 3/3/23 στις 6:30 μμ στην AlphaBank.

Προηγούμενο άρθρο Σύλλογος Εργαζομένων Ο.Τ.Α. Ν. Καρδίτσας: Δεν είναι δυστύχημα, είναι δολοφονία
Επόμενο άρθρο ΑΣΚ: Μετράει δυνάμεις με Παναθηναϊκό!