Ειδήσεις

Κοινή Δράση Εκπαιδευτικών Καρδίτσας: Σιγά μην κλάψω σιγά μη φοβηθώ


Κάθε χρόνο τέτοια εποχή, μόλις στο υπουργείο βλέπουν πως ο κόσμος της εκπαίδευσης αντιστέκεται στα σχέδιά τους για ιδιωτικοποίηση της εκπαίδευσης  μέσω της αξιολόγησης, βγάζουν φιρμάνια κηρύσσοντας ιερό πόλεμο στους μαχόμενους εκπαιδευτικούς. Ξεκίνησε ο ίδιος ο Πρωθ/γός, ως άλλος χαλίφης με τον φετφά του να μας υπενθυμίσει πως η αξιολόγηση είναι γραμμένη λέει στην πέτρα. Παράλληλα τα διάφορα έμμισθα παπαγαλάκια ανέλαβαν τη δημιουργία του ανάλογου κλίματος κοινωνικού κανιβαλισμού. Ακολούθησε προσφάτως ο νυν ΓΓ του Υπ. Παιδείας, ο ζηλώσας την δόξαν  του προκατόχου του,  κι έστειλε εγκύκλιο για να μας «νουθετήσει». Προσεκτικός αυτός αντέγραψε την εγκύκλιο του προηγουμένου αφαιρώντας όμως την φράση «συνεπώς δεν είναι σύννομη και θεωρείται μη γενόμενη» για να μην μπει σε μπελάδες και φάει καμιά αγωγή για «παράβαση καθήκοντος». Στόχος του εν λόγω πονηρού να διακινηθεί η εγκύκλιος και να αναπαραχθούν οι έωλες νομικά και διοικητικά αιτιάσεις της  από το πεμπτοφαλαγγίτικο μόρφωμα που ακούει στο όνομα «Ένωση Διευθυντών». Να κάνουν τη βρώμικη δουλειά ως άλλοι σφουγγοκωλάριοι για τα επιδοματικά της θέσης τους αργύρια. Καταρχήν δεν είναι όλοι οι διευθυντές εξωνημένοι και κυρίως καταλαβαίνουν πως δυο χρόνια τώρα δεν επιβλήθηκε καμιά ποινή σε κάποιο σχολείο, συντονιστή ομάδας ή διευθυντή  που ανάρτησαν τα Ενιαία Κείμενα. Επίσης μπερδεύονται λιγάκι από αυτούς που συναναστρέφονται και μας περνούν για τίποτε υπουργούς εξωτερικών που κάνουν τεμενάδες στον πάσα ένα ντεμέκ Σουλτάνο. Σιγά μην κλάψουμε μπροστά στις απειλές τους, σιγά μην φοβηθούμε τ’ αχυρένια  της εξουσίας σκιάχτρα. Ούτε κόμμα δεν αλλάζουμε στα κείμενα της Ομοσπονδίας μας.

Επαναλαμβάνουμε περιληπτικά:

Η ειδική συνεδρίαση του Συλλόγου Διδασκόντων πραγματοποιείται σε συγκεκριμένες ημερομηνίες οι οποίες είναι ανελαστικές εφόσον τελεσφορούν, δηλαδή ορίζονται ομάδες, συντονιστές αυτών και αναρτώνται κείμενα. Παρήλθε επίσης το δεκαήμερο (31-10-2023) που θα ήταν δυνατόν αν δεν είχε συγκληθεί ο ΣΔ σε ειδική συνεδρίαση να κινηθεί η όποια διαδικασία εκτός της προαναφερόμενης.

Επιπρόσθετα δεν βρίσκει εδώ εφαρμογή ο Υπαλλακτικός τρόπος άσκησης αρμοδιοτήτων (αρθρα 47 και 47α του ν.4547/18από την/τον Διευθύντρια/ντή, Προϊσταμένου/ής της Σχολ. Μονάδας αφού ο ΣΔ δεν παρέλειψε και συνεκλήθη  και συνεδρίασε και  ανάρτησε τα κείμενα. Συνεπώς δεν βρίσκει εφαρμογή και το αρ, 97 του 4823/21.

Για το ζήτημα των επαπειλούμενων ποινών επαναλαμβάνουμε πως αυτές μπορούν να επιβληθούν μόνο αν υπαιτίως δεν αναρτηθούν κείμενα και παράλληλα δεν είναι σε ισχύ απεργία-αποχή. Συνεπώς στην περίπτωση των ενιαίων κειμένων δεν εφαρμόζεται. (άρθρο 109 του Κώδ. Κατάστασης Δημοσίων Πολιτικών Διοικητικών Υπαλλήλων και Υπαλλήλων ν.π.δ.δ. , ν. 3528/2007, Α ́ 26). Άλλωστε δυο χρόνια τώρα δεν έχει επιβληθεί καμιά ποινή γιατί κάτι τέτοιο θα ήταν παράνομο.

Αντίθετα όποιος διευθυντής αποπειραθεί να συγκαλέσει  ξανά ΣΔ ή να παρακάμψει απόφασή του θα κινδυνεύει ο ίδιος να υποπέσει σε πειθαρχικό παράπτωμα. Κι αυτό ο Σύλλογός μας θα πρέπει να το καταστήσει σαφές σε όλους.

Απειλούν γιατί μας φοβούνται.

Η διάλυση της εκπαίδευσης μέσω της αξιολόγησης δεν θα περάσει.

Οι μαχόμενοι εκπαιδευτικοί θα νικήσουν!

Προηγούμενο άρθρο Σύλληψη ημεδαπού για κλοπή οχήματος
Επόμενο άρθρο Η ακολουθία του Όρθρου και η Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Τ.Κ. Ματαράγκας επί τη εορτή της συλλήψεως της Αγίας Άννης