Ειδήσεις

Κοινή Δράση Εκπαιδευτικών Π.Ε. Καρδίτσας: 2o Άτακτο Ενημερωτικό Δελτίο


Τα μαθήματα τέλειωσαν. Ας  κάνουμε τον απολογισμό μας.  Για μια ακόμη χρονιά βρεθήκαμε μόνοι μας απέναντι στα καθημερινά προβλήματα του σχολείου με το υπουργείο όχι μόνο  να  μην βοηθά αλλά να μας απειλεί με χουντόχαρτα και περικοπές μισθών.  Γεμίσαμε πλατφόρμες «αξιολόγησης» αντί να ασχολούμαστε με τα προβλήματα των μαθητών μας. Ασχοληθήκαμε  με τη γραφειοκρατία των εργαστηρίων δεξιοτήτων και το φαίνεσθαι προγραμμάτων (φωτογραφίες και ετικέτες) αντί της ουσίας που είναι να μη μείνει κανένας μαθητής-μαθήτριά μας πίσω στα μαθήματα.

Καλύψαμε τα κενά που άφησε το υπουργείο για να λειτουργήσουν τα σχολεία αφού οι σχεδόν 50.000 αναπληρωτές ( οι συνάδελφοι με τη βαλίτσα και το μισθό που πάει στο ενοίκιο)  δεν αναπληρώνονται και βρέθηκαν «κατηγορούμενοι» γιατί οι συναδέλφισσες έπαιρναν άδειες κύησης απέναντι σε μια πολιτεία που χύνει κροκοδείλια δάκρυα για τη υπογεννητικότητα. Γίναμε νοσοκόμοι, τραπεζοκόμοι, απέναντι σε ένα υπουργείο που προσπάθησε να μας διαιρέσει σε εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους, που μας έριξε βορά στον κανιβαλισμό των ελεγχόμενων από αυτό ΜΜΕ και κοινωνικό αυτοματισμό κάθε φορά που υψώναμε τη φωνή μας.

  Είδαμε τους μισθούς μας να μειώνονται από την ακρίβεια, το ΕΣΥ να συνθλίβεται από την πίεση της επιδημίας, τους υγειονομικούς σε αναστολή να εξοντώνονται οικονομικά, τον κορωνοϊό να έρχεται και να φεύγει για διακοπές (ελέω τουρισμού) αφήνοντας πίσω του τη θλιβερή πρωτιά σε νεκρούς.

  Είδαμε τη χώρα να βυθίζεται στη δίνη της αντιπαράθεσης των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων με μια κοντόφθαλμη και μεροληπτική πολιτική βάζοντας σε κίνδυνο το λαό. Χαρακτηριστικό παράδειγμα πολιτικής σχιζοφρένειας τα όπλα που στέλνονται στην Ουκρανία. Μας το αποκαλύπτουν οι Γερμανοί ενώ εμείς δεν γνωρίζουμε τίποτα. Δικαιολογούνται λέγοντας πως δεν είναι υλικό που επηρεάζει την αμυντική μας ικανότητα αλλά δε δημοσιοποιούν λεπτομέρειες γιατί «επηρεάζει» την αμυντική μας ικανότητα!!!!!.

Πορευτήκαμε μόνοι μας με μια απούσα συνδικαλιστικά πλειοψηφία του ΔΣ που ακόμη και τις αποφάσεις της ΔΟΕ δεν εφάρμοσε  και με μια ΔΟΕ που επέλεξε το δρόμο της υποχώρησης απέναντι στην κυβέρνηση σφυρίζοντας τη λήξη της απεργίας-αποχής. Απογοήτευση, σύγχυση και άγχος για το αύριο. Πράγματι είμαστε κουρασμένοι αλλά όχι παραιτημένοι. Γιατί για μια ακόμη χρονιά σταθήκαμε με αξιοπρέπεια και με οδηγό τις ανάγκες των μαθητών μας και πράξαμε το αυτονόητο. Παίρνοντας δύναμη από τα μάτια των μαθητών μας και τη νέα σχολική χρονιά (μετά την αναρρωτική καλοκαιρινή διακοπή) θα είμαστε στα σχολεία με την «κιμωλία» στα χέρια έτοιμοι. Με όπλο τη συναδελφική μας αλληλεγγύη και οδηγό μας την αγωνιστική μας παράδοση θα υπερασπιστούμε τα δικαιώματά μας.

Καλό καλοκαίρι! Να πάρουμε δύναμη και ν’ ανταμώσουμε πάλι γεροί έτοιμοι ν’ απαντήσουμε με αισιοδοξία και αγώνα στις προκλήσεις του Σεπτέμβρη και όχι μόνο γιατί το καλοκαίρι δεν θα είναι ήσυχο.

ΥΓ. Στη τελευταία συνεδρίαση του ΔΣ έγινε προσπάθεια συγκρότησης σε σώμα. Ως Κοινή Δράση περιγράψαμε τους άξονες συμφωνίας για ένα προεδρείο που θα αναλάβει την ευθύνη ανασυγκρότησης και ενδυνάμωσης του Συλλόγου και θέσαμε υποψηφιότητα απέναντι στον υποψήφιο της ΔΑΚΕ για τη θέση του Προέδρου. Το αποτέλεσμα ήταν ΔΑΚΕ 4, Κοινή Δράση 3 (στήριξε το Αυτόνομο  Δίκτυο) και 2 λευκά η ΑΣΕ και η ΔΗΣΥ. Αναλυτικότερη ενημέρωση όταν θα γίνει η συγκρότηση του ΔΣ σε σώμα. (Χρειάζεται να είναι όλοι παρόντες και να υπάρξει απόλυτη πλειοψηφία).

Προηγούμενο άρθρο Εκδήλωσις Μνήμης και Τιμής δια την εκατοστήν επέτειον από την Μικρασιατικήν Καταστροφήν
Επόμενο άρθρο Αποτελέσματα rapid tests στην Καρδίτσα