Ειδήσεις

Κοινή Δράση Εκπαιδευτικών ΠΕ Καρδίτσας: Επιλέγουμε τον δρόμο του αγώνα και της αξιοπρέπειας!


Ανακοινώθηκαν στις 19/10 τα «ψηφοδέλτια» των συνδυασμών που συμμετέχουν στις ηλεκτρονικές «εκλογές» της Κεραμέως και του Χατζηδάκη. Τα ψηφοδέλτια που κατατέθηκαν και ανακοινώθηκαν στην περιοχή μας είναι της ΔΑΚΕ, της ΔΗΣΥ και του ΔΙΚΤΥΟΥ!

Επιλέγουν να συμμετάσχουν στις εκλογές παρωδία, εκλογές νοθείας και αδιαφάνειας, παρά τη συγκλονιστική αποχή της τάξης του 97% κατά την προηγούμενη προσπάθεια εφαρμογής.

Αποδεικνύοντας για ακόμη μία φορά με πόσο ακραία κυβερνητική λογική κινούνται κερδίζουν το βραβείο του πιο πρόθυμου στηρίγματος της κυβερνητικής πολιτικής!

ΛΕΝΕ ΝΑΙ στις εκλογές της «ηλεκτρονικής δημοκρατίας τους» οι οποίες:

  • Ελέγχονται πλήρως από το κράτος και το ΥΠΑΙΘ,
  • Δεν διασφαλίζεται η ταυτότητα του ψηφοφόρου με αποτέλεσμα εύκολα οι κωδικοί συμμετοχής να μπορούν εύκολα να δοθούν έναντι εξυπηρετήσεων,
  • Δεν προστατεύεται η μυστικότητα της ψηφοφορίας
  • ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ να γνωστοποιούνται οι κατάλογοι των ψηφισάντων τόσο στην εφορευτική επιτροπή (!!!) όσο και στα σωματεία κι επομένως μπορεί εύκολα να γίνει νοθεία και στοχευμένη χάλκευση των αποτελεσμάτων

Στις μέρες μας που αποκαλύπτεται ότι παρακολουθούνται δεκάδες χιλιάδες τηλέφωνα αλλά και κάθε κοινωνική δραστηριότητα, είναι αφελές να πιστεύουμε ότι παρέχονται στοιχειώδεις εγγυήσεις διαφάνειας και δημοκρατίας, σε μια ηλεκτρονική εκλογική παρωδία που:

  • μπορεί η Υπουργός Παιδείας χωρίς κανέναν έλεγχο να αλλάζει διαρκώς μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο τους όρους διεξαγωγής τους και τα πρόσωπα των εφορευτικών επιτροπών
  • αλλά και ο ψηφοφόρος δύναται να αλλάξει μέχρι 5 φορές την ψήφο του στη διάρκεια της ημέρας

Εκλεγέντες σε μια τέτοια παρωδία, είναι πιο δοτοί κι από τους δοτούς!

Στο επιχείρημα τους ότι οι εκπαιδευτικοί χρειάζονται εκπροσώπους που να υπερασπίζονται τα δικαιώματα τους, διαμηνύουμε ότι δεν έχουμε τόσο κοντή μνήμη! Γνωρίζουμε πολύ καλά πώς εννοούν ότι υπερασπίζονται τους συναδέλφους! Θυμίζουμε σε όλους και όλες ότι τόσα χρόνια που εξέλεγαν αιρετούς στο ΠΥΣΠΕ ακολούθησαν μια πρακτική μοιράσματος εκδουλεύσεων (παρουσιάζοντας ως εξυπηρέτηση αυτά που οι συνάδελφοι δικαιούνται από το νόμο. Να θυμίσουμε όμως πως βαρύνονται με την μη στήριξη συναδέλφων όταν αντιμετώπισαν την παράνομη και εκδικητική πρακτική της διοίκησης.

Παράλληλα, διαπιστώνουμε ότι τα ψηφοδέλτια πλαισιώνονται με άτομα που σταθερά απουσιάζουν από τη μάχη ενάντια στην αξιολόγηση ή άτομα που απουσιάζουν απ’ την εκπαίδευση ή άτομα γνωστά για τον συνδικαλιστικό καριερισμό και τη διασύνδεσή τους με τον κομματικό-κρατικό-κυβερνητικό σωλήνα! Την ώρα που ο κλάδος δίνει έναν μεγαλειώδη αγώνα ενάντια στα σχέδια διάλυσης της δημόσιας εκπαίδευσης, αποφασίζουν να σταθούν απέναντι στην πλειοψηφία του κλάδου και μάλιστα και μάλιστα κάποιοι από αυτούς θέλουν να γίνουν εκπρόσωποί μας Τι ειρωνεία!

Δεν μας πείθουν λοιπόν ότι ξαφνικά θέλουν να ελέγξουν τη διοίκηση και να προασπιστούν τα δικαιώματα των εκπαιδευτικών! Με την απόφαση τους να κατέβουν στις εκλογές με πρόσχημα τους αιρετούς, προσφέρουν ζηλευτή εκδούλευση στην Κεραμέως, νομιμοποιούν το βαθύ αντιδημοκρατικό σχέδιο για άφωνα και αδύναμα συνδικάτα. Ο κυβερνητικός συνδικαλισμός, της συνδιαλλαγής, της συναίνεσης και της υποταγής, παρότι γνωρίζει ότι οι εκλογές είναι νόθες και τα αποτελέσματα τους παράγουν νόθους αιρετούς, επιλέγει να τις νομιμοποιήσει με τη συμμετοχή της.

Δηλώνουμε κατηγορηματικά ότι δε θα συμπράξουμε στον εξευτελισμό των σωματείων!

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες

Τρία χρόνια τώρα η πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΙΘ ξεδιπλώνει όλο τον αντιδραστικό της σχεδιασμό. Από τις τηλεκάμερες στις τάξεις μέχρι την αξιολόγηση και διάλυση του δημόσιου σχολείου, η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου έχει κηρύξει τον πόλεμο στην εκπαίδευση και τους εκπαιδευτικούς. Με μίσος απέναντι στα φτωχά λαϊκά στρώματα, τις μαθήτριες και τους μαθητές των λαϊκών οικογενειών, στους νέους και νέες εκπαιδευτικούς, έχει απλώσει μαύρο πέπλο πάνω από το δημόσιο σχολείο.

Οι ηλεκτρονικές κάλπες δεν είναι απλά ένα τεχνολογικό εργαλείο «ψηφιακής αναβάθμισης». Στην πραγματικότητα επιδιώκεται η κατίσχυση του νόμου Χατζηδάκη. Η χειραγώγηση των εργαζομένων μέσα από ελεγχόμενη πληροφόρηση και η επιστροφή στην εποχή του «άβατου» των αιρετών, που αποτελούσαν τη συνέχεια της διοίκησης και μεταπηδούσαν με ευκολία από τις θέσεις των αιρετών στις θέσεις της διοίκησης κι αντίστροφα, είναι η «συνδιαχείριση» που εξυπηρετεί τις πολιτικές τους. Γιατί σε καμία περίπτωση δεν μπορούμε να μιλήσουμε για εκλογές αιρετών του κλάδου, παρά μόνο για εκλογές που νομιμοποιούν τον νόμο Χατζηδάκη και τις πρακτικές μιας κυβέρνησης που δε θέλει συνδικάτα, που επιδιώκει τον πλήρη έλεγχό τους και την αποκοπή των εργαζομένων από τις συλλογικές διαδικασίες, που επιλέγει τις απειλές, τη διοικητική επιβολή και την ποινικοποίηση όλων των αγώνων/απεργιών δια μέσου των δικαστηρίων, που εγκαθιστά την αστυνομία στα πανεπιστήμια και μετατρέπει το κέντρο της Αθήνας σε φρούριο των ΜΑΤ.

Η ΚΟΙΝΗ ΔΡΑΣΗ δήλωσε από την πρώτη στιγμή ότι όχι μόνο δεν θα συμβάλλουμε στο παραμικρό για να περπατήσει το κυβερνητικό σχέδιο, αλλά αντίθετα, θα κάνουμε ότι περνάει από το χέρι μας για να το μπλοκάρουμε.

  • Καλούμε όλες και όλους να απέχουν από τις ηλεκτρονικές εκλογές. Να ηττηθεί για μια ακόμα φορά η Κεραμέως. Να δείξουμε πολιτική περιφρόνηση και να στραπατσάρουμε το προσωπείο ενός υπουργείου απειλών, προσβολών και ολομέτωπης επίθεσης στους εκπαιδευτικούς.
  • Καλούμε τις/τους εκπαιδευτικούς να γυρίσουμε την πλάτη στον κυβερνητικό συνδικαλισμό των παρατάξεων  ΔΑΚΕ-ΔΗΣΥ-ΔΙΚΤΥΟΥ που θέλουν να ξεπουλήσουν τους αγώνες μας στο όνομα μιας δήθεν εκπροσώπησης.

ΜΑΖΙΚΗ ΑΠΟΧΗ ΤΩΡΑ, η συλλογική απάντησή μας στην κοροϊδία και τον εξευτελισμό

Προηγούμενο άρθρο Ενημερωτική εκδήλωση για την πρόληψη κατά του καρκίνου του μαστού
Επόμενο άρθρο Τάσος Τσιαπλές: Τα Αμερικανικά ελικόπτερα στο Στεφανοβίκειο και τα drones MQ-9 Reaper στην 110 Π.Μ στη Λάρισα