Ειδήσεις

Κων/νος Β. Χαλίλης: Εύγε, κύριε πρόεδρε της Οξυάς!!


Με την εκπνοή του έτους που πέρασε συζητήθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Μουζακίου, το Τεχνικό Πρόγραμμα και ο Προϋπολογισμός, στα οποία περιλαμβάνεται και ο σχεδιασμός των αναγκαίων  για την εκτέλεση έργων επεμβάσεων στα χωριά μας.

Δυστυχώς, ωστόσο, για την Οξυά, ένα χωριό που έχει πληγεί άγρια από την πρωτοφανή θεομηνία του «Ιανού» αλλά και με πάρα πολλά, γνωστά και μη εξαιρετέα προβλήματα και πριν απ’ αυτόν, Τεχνικό Πρόγραμμα και προϋπολογισμός δεν κατατέθηκαν!!!  Και πώς να κατατεθούν άλλωστε, αφού ο μόνιμα στην Αθήνα κατοικών πρόεδρος του χωριού δε συγκάλεσε καν Συμβούλιο για να συζητηθούν, όπως προβλέπεται, τα συγκεκριμένα ζητήματα και οι αντίστοιχες ανάγκες του χωριού.

Πιθανό, βέβαια, οι συγκεκριμένες τακτικές να βολεύουν τους διοικούντες του χωριού, αφού έτσι μπορούν να χρησιμοποιούν κατά το δοκούν, αποσπασματικά και χωρίς καν το στοιχειώδη σχεδιασμό τις λιγοστές πιστώσεις της ΣΑΤΑ, προκειμένου να ικανοποιούν άλλες επιλογές και δικούς τους σχεδιασμούς, που κάθε άλλο παρά το κοινό συμφέρον  εξυπηρετούν.

Μόνο που έτσι όλοι οι Οξυώτες βλέπουν ένα πανέμορφο χωριό, όπως η Οξυά, με τις τόσες  αναπτυξιακές προοπτικές, να βυθίζεται όλο και περισσότερο σε τέλμα. Κι αυτό εξαιτίας της αποδεδειγμένης στην πράξη, πλέον, απραξίας των διοικούντων του, που όχι μόνο αδιαφορούν για κάθε αντίστοιχο  σχεδιασμό αλλά παραμελούν ακόμα κι αυτές τις βασικές, για την επιβίωση του χωριού και την καθημερινότητα των Οξυωτών ανάγκες του.

Ένα χωριό για το οποίο, όπως πολλές φορές έχει καταδειχθεί, ορισμένοι θεωρούν ότι υπάρχει μόνο για συγκεκριμένες μέρες και για συγκεκριμένους μήνες του χρόνου, παραβλέποντας τόσο τους μόνιμα και για όλες τις εποχές του χρόνου διαμένοντες σ’ αυτό όσο κι εκείνους που τους χειμερινούς μήνες διαβιούν σε άλλες περιοχές του Δήμου αλλά η επιβίωσή τους εξαρτάται,  περισσότερο ή λιγότερο, από το χωριό.

Είναι η ίδια απραξία αποτέλεσε και την αιτία να μεταβληθούν σε χρονίζοντα και τα προβλήματα από τις καταστροφές του «Ιανού» στο χωριό της Οξυάς, για τα οποία η αγανάκτηση και οι διαμαρτυρίες των συγχωριανών μας πληθαίνουν, αφού η καθημερινότητά τους έχει καταστεί βάσανο και το μέλλον τους, κάτω από τις συγκεκριμένες συνθήκες, ιδιαίτερα δυσοίωνο.

Ώστε, ούτε καν Τεχνικό Πρόγραμμα και Προϋπολογισμό, κε πρόεδρε της Οξυάς!! Αλλά, προφανώς, αυτά είναι αποτελέσματα των ισχυρισμών σας ότι εσείς «έχετε τον τρόπο να διοικείτε το χωριό και από την Αθήνα!!».

Εύγε, λοιπόν, κε πρόεδρε της Οξυάς!!!

 

Γράφει ο Κων/νος Β. Χαλίλης, μέλος Συμβουλίου Κοινότητας Οξυάς με το συνδυασμό «Οξυά, χωριό με μέλλον»

Προηγούμενο άρθρο Νεκρός 50χρονος από ηλεκτροπληξία στη λίμνη Πλαστήρα
Επόμενο άρθρο Τεράστια ύψη βροχής σε όλη τη Θεσσαλία