Ειδήσεις

Κορυφώνονται οι προετοιμασίες για την 55η Διεθνή Γιορτή Πολιτισμού Καραϊσκάκεια


Κορυφώνονται οι προετοιμασίες για την  55η Διεθνή Γιορτή Πολιτισμού Καραϊσκάκεια που οργανώνει, από 19 έως 25 Ιουνίου, η Ένωση Πολιτιστικών Συλλόγων Ν. Καρδίτσας, σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Θεσσαλίας-Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας, την Περιφερειακή  Ένωση  Δήμων  Θεσσαλίας, τον Δήμο Καρδίτσας, το Επιμελητήριο Καρδίτσας και με τη συμπαράσταση της Ιεράς Μητρόπολης Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων.

Η μεγάλη γιορτή της παράδοσης και του λαϊκού πολιτισμού ετοιμάζεται να σηκώσει και πάλι αυλαία, με ένα πρόγραμμα αντάξιο του κύρους του θεσμού που είναι ο μακροβιότερος στο είδος του.

Η φετινή διοργάνωση είναι αφιερωμένη στους ήρωες της Ελληνικής Επανάστασης και στο πλαίσιο αυτό στην έναρξη θα πραγματοποιηθεί σχετική θεατρική παράσταση για την οποία θα υπάρξει αναλυτική ενημέρωση προσεχώς.

Καλεσμένες  χώρες είναι η Ουκρανία («Folk Dance Ensemble Barvograi»), η Βουλγαρία («Folk Dance Group Chudesiya»), η Ταϊλάνδη («Buriram Rajabhat University») και η Σερβία («KUD mladih Novi Pazar»).

Από την Ελλάδα θα συμμετάσχουν: ο Σύλλογος Παφραίων  Σιντικής Σερρών «Η ΠΑΦΡΑ», ο Πολιτιστικός Σύλλογος Παναγίας Καρπενησίου, ο Σύλλογος Μικρασιατών Λάρισας, ο Χορευτικός Όμιλος Τρικάλων, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Βώλακα Δράμας, το Λύκειο Ελληνίδων – Παράρτημα Ηρακλείου Κρήτης και ο Αθλητικός, Χορευτικός, Πολιτιστικός Σύλλογος «ΔΙΟΝΥΣΟΣ» Σταυρούπολης Θεσσαλονίκης.

Το δικό τους χρώμα θα δώσουν και τα τοπικά χορευτικά συγκροτήματα παρουσιάζοντας χορούς και τραγούδια από κάθε γωνιά της Ελλάδας, από Μακεδονία και Θράκη μέχρι ηπειρώτικα και νησιώτικα.

Τριάντα εννέα συνολικά χορευτικά συγκροτήματα και πάνω από 1.000 χορευτές θα εμφανιστούν στη σκηνή των Καραϊσκακείων, μπροστά από τον επιβλητικό ανδριάντα του ήρωα Γεώργιου Καραϊσκάκη, στέλνοντας παντού το μήνυμα ότι ο πολιτισμός είναι ο μόνος που μπορεί να ενώσει.

Οι εκδηλώσεις θα ξεκινούν κάθε βράδυ στις 21:00 στην κεντρική πλατεία της Καρδίτσας, ενώ παραστάσεις θα πραγματοποιούνται καθημερινά και σε όλους σχεδόν τους υπόλοιπους Δήμους του Νομού δίνοντας την ευκαιρία σε κάθε Καρδιτσιώτη να λάβει μέρος ενεργά στο ξεχωριστό αυτό πολιτιστικό γεγονός.

Επί μια εβδομάδα, ο Νομός Καρδίτσας αναμένεται να βρεθεί στο επίκεντρο του πανελλαδικού, και όχι μόνο, ενδιαφέροντος, μέσα από έναν κορυφαίο και πολύπλευρα σημαντικό θεσμό.

Το αναλυτικό πρόγραμμα εκδηλώσεων καθώς και των παράλληλων δράσεων θα ανακοινωθεί μέσα στις επόμενες μέρες.

 

Προηγούμενο άρθρο Τιμή στο Μουζάκι για το Ολοκαύτωμα της 8ης Ιουνίου 1943
Επόμενο άρθρο Κώστας Τσιάρας: Ισχυρή και σταθερή κυβέρνηση της ΝΔ με ορίζοντα τετραετίας, στις 25 Ιουνίου