Ειδήσεις

Κώστας Αγοραστός για τη βράβευση της Περιφέρειας από την Κολυμβητική Ομοσπονδία Ελλάδας


Με αφορμή τη λήξη του 1ου Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Πόλο Παίδων -Κορασίδων  και τη βράβευση της Περιφέρειας Θεσσαλίας  από την ΚΟΕ, ο Περιφερειάρχης Κώστας Αγοραστός δήλωσε:

«Το βραβείο της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδας στην Περιφέρεια Θεσσαλίας ανήκει στον κόσμο. Αφιερώνεται στους φιλάθλους της Θεσσαλίας, στη μεγάλη πλειοψηφία τους  νέα παιδιά,  που εμψύχωσαν και στήριξαν  με την καθημερινή τους παρουσία στις κερκίδες την  νικηφόρα πορεία των εθνικών μας συγκροτημάτων  στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Πόλο σε Λάρισα και Βόλο και χειροκρότησαν όλες τις  εθνικές ομάδες επιδεικνύοντας υψηλή αθλητική παιδεία και ήθος. Αφιερώνεται στους εθελοντές και σε εκείνους που δούλεψαν για αυτή τη μεγάλη διοργάνωση.

Οι  μεγάλες διοργανώσεις αφήνουν πίσω τους μεγάλη παρακαταθήκη. Και αποδεικνύουν την υπεραξία των σύγχρονων  αθλητικών υποδομών που κατασκευάσαμε και μπορούν να φιλοξενήσουν διοργανώσεις παγκόσμιας ακτινοβολίας, σε κορυφαίο επίπεδο. Η Περιφέρεια Θεσσαλίας πρωτοπορεί στην πράξη,  σχεδιάζει και υλοποιεί προεξοφλώντας το μέλλον, με έργα που ακολουθούν τη φιλοσοφία  build back better.  Όταν αναλάβαμε την  πρωτοβουλία για την ολοκλήρωση του Ανοιχτού Κολυμβητηρίου Λάρισας, χρηματοδοτώντας με 4,5 εκατομμύρια ευρώ και  για άλλα μεγάλα αθλητικά έργα, παντού στη Θεσσαλία,  τα οποία δεν μπόρεσαν να ολοκληρωθούν από το Πρόγραμμα «Ελλάδα 2004»,  αναλάβαμε την ευθύνη όχι μόνο των έργων, αλλά ευθύνη απέναντι στον πολίτη. Σήμερα, όλοι απολαμβάνουμε τα αποτελέσματα.  Ο αθλητισμός μπαίνει στο  DNA  των νέων παιδιών  που γίνονται πρεσβευτές της πατρίδας μας σε όλη την υφήλιο. Οι περισσότεροι από χίλιοι αθλητές που  μαζί με τις οικογένειες τους, φιλοξενήθηκαν σε Λάρισα και Βόλο έδωσαν  ανάσα την τοπική οικονομία – ξενοδοχεία, μεταφορές, εστίαση, εμπορικά καταστήματα – σε μια πολύ δύσκολη εποχή. Αυτή είναι η μεγάλη δύναμη του  αθλητικού τουρισμού και των μεγάλων  αθλητικών έργων. Είναι έργα με αξία για τους πολλούς, έργα που κινούν της Περιφέρεια Θεσσαλίας, στηρίζουν την τοπική οικονομία, μας πάνε όλους  μαζί  μπροστά».

 

Προηγούμενο άρθρο Το πρόγραμμα των μαζικών ελέγχων ανίχνευσης κορωνοιού για την Τρίτη 30/8
Επόμενο άρθρο Υποβολή νέων αιτήσεων για το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Καρδίτσας