Ειδήσεις

Κώστας Τέλιος: Πρέπει να φθάσουμε τη Θεσσαλία στο επίπεδο που της αρμόζει


Για τη μεγάλη νίκη της παράταξης «Πρωτοβουλία» και του Δημήτρη Κουρέτα που εκλέχτηκε νέος περιφερειάρχης Θεσσαλίας, αλλά και το μεγάλο στοίχημα-στόχο της ανασυγκρότησης της Θεσσαλίας  μίλησε ο πρώτος σε ψήφους (έλαβε 4.876 σταυρούς) στην Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας Κώστας Τέλιος στη συνέντευξη που παραχώρησε, το μεσημέρι της Δευτέρας 16 Οκτωβρίου, στο Ράδιο Ηχόραμα (100,8 FM), στην εκπομπή «Μεσημεριανό Μαγκαζίνο» και στη Βάσω Μπαλαμπάνη.

Αναλυτικά η συνέντευξη:

Ερώτηση: Κύριε Τέλιο, είναι μια νίκη που περιέχει και πολιτικό μήνυμα; Με την έννοια ότι οι πολίτες, ο Νομός, χρειάζεται άμεσα έργα αποκατάστασης μετά τον Danielκαι ουσιαστικά μέτρα στήριξης των πληγέντων;

Απάντηση: Αυτή τη στιγμή είναι μια νίκη που έχει στείλει ένα πολιτικό μήνυμα  στο κράτος των Αθηνών που τους λέει ότι εδώ πέρα, στη Θεσσαλία, χρειάζονται κάποια σημαντικά έργα. Τα οποία, όλα αυτά τα χρόνια, δεν έγιναν.

Ο κ. Αγοραστός δεν ήταν αυτός που έπρεπε να ήταν σαν Περιφερειάρχης Θεσσαλίας, δηλαδή να διεκδικήσει και να αναδείξει όλα αυτά τα χρόνια τα έργα τα οποία αυτή τη στιγμή δεν έχουν προχωρήσει.

Έχουμε νεκρούς ανθρώπους λόγω καιρικών φαινομένων και έχουν σημειωθεί καταστροφές, έχει καταστραφεί ο μόχθος και η δουλειά των ανθρώπων που δεν έχει παραδοθεί, να πουλήσουν, νεκρά ζώα. Δηλαδή, μια ζωή διαλυμένη.

Γιατί, αυτή τη στιγμή, δεν έγιναν σημαντικά έργα όπως έπρεπε να γίνουν.

Και σας φέρνω ως παράδειγμα το φράγμα Σμοκόβου. Την προηγούμενη φορά που έγιναν πλημμύρες το ΄ 94 στους Σοφάδες, είχε διαλυθεί, πλημμύρισε. Ενώ με το φράγμα Σμοκόβου, αν γινόταν τρία-τέσσερα φράγματα, δεν θα υπήρχε όλη αυτή η καταστροφή.

Και αυτή τη στιγμή, αυτό που στέλνει ως μήνυμα ο Καρδιτσιώτικος λαός και όλοι οι Θεσσαλοί είναι «Κάντε έργα στη Θεσσαλία», «Αν δεν κάνετε έργα, θα μας βρείτε απέναντί σας».

Ερώτηση: Ο κ. Κουρέτας δήλωσε χθες βράδυ ότι δεν μπορεί να πανηγυρίσει όταν η Θεσσαλία είναι μια πληγή και ότι πολύ άμεσα θα επισκεφθεί όλες τις πληγείσες περιοχές στον Παλαμά. Την Τρίτγη, μάλιστα, θα συναντηθεί με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Λευτέρη Αυγενάκη στην Αθήνα. Ποιες θα είναι οι πρώτες σας ενέργειες, στο διάστημα που ακολουθεί, για το συγκεκριμένο ζήτημα;

Απάντηση: Πολύ σωστά είπε ο κ. Κουρέτας. Η στιγμή δεν είναι για πανηγυρισμούς. Δεν μπορούμε να πανηγυρίσουμε από τη στιγμή που οι άνθρωποι δεν έχουν σπίτι να μείνουν, δεν έχουν κρεβάτι να κοιμηθούν. Έχουν χάσει τα πάντα τους. Είναι ώρα για πανηγυρισμοί; Δεν είναι ώρα για πανηγυρισμοί.

Αυτή τη στιγμή είναι ώρα να σταθούμε δίπλα στους ανθρώπους, πως θα αποκατασταθούν οι ζημιές, πως θα βρουν άμεσα στέγη, πως θα έρθει η ζωή τους σε μια κανονικότητα, όπως ήταν πριν.

Ερώτηση: «Είμαστε έτοιμοι για την επόμενη μέρα, με συγκεκριμένο σχέδιο για την ανασυγκρότηση της Θεσσαλίας» δήλωσε ο κ. Κουρέτας, εδώ, στο Ράδιο Ηχόραμα, την περασμένη Παρασκευή, «Θα δώσω τα μέγιστα των δυνάμεών μου για να προασπίσω την περιφέρειά μας και το Νομό μας» έχετε τονίσει εσείς προσωπικά λίγο πριν τον δεύτερο γύρο των εκλογών. Τι μήνυμα θέλετε να στείλετε σήμερα σε όλους τους Θεσσαλούς, και σαν παράταξη και εσείς προσωπικά; Για ποια Θεσσαλία θα αγωνιστείτε;

Απάντηση: Θα αγωνιστούμε για τη Θεσσαλία. Για να πάρει τη θέση που αξίζει, να γίνει ένας επίγειος παράδεισος.

Δεν μπορεί η Θεσσαλία το χειμώνα να πνίγεται στα νερά και το καλοκαίρι να μην έχει να ποτίσει τις καλλιέργειές της. Να ξηραίνονται καλλιέργειες λόγω έλλειψης νερού.

Πρέπει να γίνουν όλα αυτά τα έργα, πρέπει να γίνουν όλες αυτές οι υποδομές ώστε να μπορέσει ο Θεσσαλός κάτοικος να ζήσει αξιοπρεπώς και να έχει ένα εισόδημα.

Πρέπει να φθάσουμε τη Θεσσαλία στο επίπεδο που της αρμόζει.

Όσον αφορά εμένα, θέλω να τους πω ότι θα είμαι δίπλα τους. Θα αναδεικνύω συνεχώς τα προβλήματα, θα απαιτώ και θα διεκδικώ για τους αγρότες μας γιατί και εγώ είμαι ένας από αυτούς, ένας αγρότης.

Θέλω οι άνθρωποι του Νομού μας και της Θεσσαλίας να μπορούν να ζήσουν αξιοπρεπώς.

Θέλω άμεσα, όπως το είχα πει και πριν, οι άνθρωποι που έχουν πάθει ζημιά στο σπίτι τους, να έρθουν ξανά πάλι στην κανονικότητα και να επιστρέψει το χαμόγελό τους.

Να είναι όπως ήταν πριν. Δηλαδή, μπορεί να ζούσαν με τα λίγα αλλά ήταν ευτυχισμένοι.

Δυστυχώς, η πολιτεία δεν μερίμνησε όλα αυτά τα χρόνια να κάνει αυτά τα έργα ώστε να μην φθάναμε σε αυτή την τεράστια καταστροφή που έχει γίνει στη Θεσσαλίας.

 

 

Προηγούμενο άρθρο Το Δ.Σ. του Ενιαίου Συλλόγου Διδασκόντων Πανεπιστημίου Θεσσαλίας για την εκλογή του Δημήτρη Κουρέτα
Επόμενο άρθρο Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης του Καιρού - Επηρεάζεται και η Θεσσαλία