Ειδήσεις

Κωστής Νούσιος: 25η Μαρτίου 1821, Διπλή γιορτή για το Έθνος και την Ορθοδοξία


Τιμούμε και γιορτάζουμε και φέτος την 25η Μαρτίου 1821, επέτειο της εθνικής παλιγγενεσίας. Την ημέρα που σηματοδότησε την αποτίναξη του τουρκικού ζυγού και οδήγησε στην ελευθερία. Ο αγώνας τιτάνιος.  Κι όμως παρά τις αντιξοότητες, τα πενιχρά μέσα και την έλλειψη βοήθειας από τις λεγόμενες Μεγάλες Δυνάμεις, μια χούφτα ραγιάδες κάνουν τον κόσμο να υποκλιθεί μπροστά στην ανδρεία και τα κατορθώματά τους.

Οι Έλληνες Διαφωτιστές, τα μέλη της Φιλικής Εταιρίας, οι δάσκαλοι του Γένους εμψυχώνουν και δυναμώνουν τον αγώνα για την Πατρίδα. Δερβενάκια, Μεσολόγγι, Ψαρά, Ζάλογγο και τόσα άλλα μέρη ποτίζονται με αίμα που θεριεύει το δέντρο της Λευτεριάς. Εφτά χρόνια μετά την κήρυξη της Επανάστασης η Ελλάδα βρίσκεται μπροστά στη χαραυγή της νίκης.

Και μόνο τυχαία δεν είναι η επιλογή της 25ης Μαρτίου για την κήρυξη της Επανάστασης. Ο Ευαγγελισμός της Θεοτόκου, συμβολίζει την ελπίδα για την αναγέννηση του Έθνους, αλλά και την πίστη. Την πίστη που κράτησε ‘’ζωντανό’’ τον αγώνα και που οδήγησε στη νικηφόρα πορεία του.

Σήμερα τα μηνύματα της Εθνικής μας Επετείου παραμένουν επίκαιρα και αποτελούν τη βάση του δικού μας αγώνα απέναντι σε όποιον επιβουλεύεται την Εθνική μας κυριαρχία και την Εθνική μας ανεξαρτησία. Η Ελλάδα ανταποκρίνεται επιτυχώς στις προκλήσεις της νέας εποχής και δηλώνει έτοιμη να υπερασπιστεί κάθε εκατοστό των εδαφών της σε γη, αέρα και θάλασσα, σεβόμενη το διεθνές δίκαιο.

Χρόνια πολλά σε όλους.

Προηγούμενο άρθρο Οι μετρήσεις του Σταθμού του Υπ. Περιβάλλοντος για την ποιότητα της ατμόσφαιρας
Επόμενο άρθρο Ελληνική Λύση: Ανακήρυξη παλιάς γέφυρας Μουζακίου Καρδίτσας ως ιστορικό μνημείο