Ειδήσεις

Κωστής Νούσιος: Ημέρα μνήμης και εθνικής υπερηφάνειας η διπλή γιορτή του Έθνους


Με την τήρηση των κανόνων του υγειονομικού πρωτοκόλλου λόγω του covid -19 και χωρίς την καθιερωμένη παρέλαση, γιορτάστηκε και στην Καρδίτσα η επέτειος της 25ης Μαρτίου και ο Ευαγγελισμός της Θεοτόκου.

Το πρωί εψάλλη δοξολογία στο Μητροπολιτικό Ναό των Αγίων Κων/νου και Ελένης  χοροστατούντος του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτη Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων κ.κ. Τιμόθεου, ενώ την κυβέρνηση εκπροσώπησε ο Υπουργός Δικαιοσύνης κ. Κων/νος Τσιάρας. Παρόντες επίσης βουλευτές του νομού καθώς και  εκπρόσωποι των πολιτικών και στρατιωτικών αρχών της πόλης. Ακολούθως εκφωνήθηκε ο πανηγυρικός της ημέρας από την εκπαιδευτικό του 2ου δημοτικού σχολείου Καρδίτσας κα Αθηνά Καζάνα.

Αμέσως μετά στο Ηρώο των πεσόντων κατέθεσαν στεφάνια ο Υπουργός Δικαιοσύνης κ. Κων/νος Τσιάρας , ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε Καρδίτσας κ. Κωστής Νούσιος, ο Δήμαρχος Καρδίτσας κ. Βασίλης Τσιάκος και εκπρόσωποι των στρατιωτικών και αστυνομικών αρχών του ν. Καρδίτσας, καθώς και εκπρόσωποι φορέων.

Σε δηλώσεις του για τα μηνύματα της εθνικής μας επετείου ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε Καρδίτσας κ. Κωστής Νούσιος τόνισε: ‘’ Διπλή γιορτή για το ‘Εθνος και τη Χριστιανοσύνη, καθώς φέτος συμπληρώνονται 200 χρόνια από την κήρυξη της Επανάστασης του 1821 και την αρχή της δημιουργίας του ελεύθερου Ελληνικού κράτους. Διπλή και η ευθύνη να κρατήσουμε ζωντανά τα διδάγματα των αγωνιστών του 1821, για ενότητα, αλληλεγγύη και εθνική ομοψυχία. Σε μια δύσκολη στιγμή για τη χώρα μας, τα μηνύματα αυτά αποτελούν τη βάση για την αντιμετώπιση των προκλητικών διεκδικήσεων της γείτονος Τουρκίας, αλλά και την ‘’απελευθέρωση’’ μας από τα δεσμά της πανδημίας’’.

Οι εκδηλώσεις έκλεισαν με την ανάκρουση του Εθνικού μας Ύμνου από τη Φιλαρμονική του Δήμου Καρδίτσας.

 

Προηγούμενο άρθρο Παγκόσμια πρεμιέρα για την καθημερινότητα του Έλληνα Αστυνομικού – Proud Blue Ellopia Films
Επόμενο άρθρο 1 δισ. ευρώ έχει δοθεί από το Υπουργείο Οικονομικών για τη στήριξη εργαζομένων, παραγωγών, επιχειρήσεων και επαγγελματιών στην Περιφέρεια Θεσσαλίας