Ειδήσεις

Κωστής Νούσιος: Πανδαισία θεμάτων, χρωμάτων και αστείρευτο κέφι, υπόσχεται το Καρναβάλι των Σοφάδων


Πανδαισία θεμάτων, χρωμάτων, γλέντι και αστείρευτο κέφι, υπόσχεται και φέτος το Καρναβάλι των Σοφάδων, μετά από τρία χρόνια αναγκαστικής αποχής λόγω της πανδημίας.

Θεσμός πια για τα αποκριάτικα δρώμενα της ΠΕ Καρδίτσας, το Καρναβάλι των Σοφάδων αναδεικνύεται σε μια δυναμική πολιτιστική δημιουργία που κρατά ζωντανές τις παραδόσεις μας.

Φέτος ειδικά με την πρωτοποριακή ένταξη του Φεστιβάλ Βαλκανικών Χωρών, με μουσικοχορευτικές ομάδες από τη Ρουμανία, τη Σερβία, το Μαυροβούνιο, τη Βουλγαρία και την Κροατία, ενισχύεται ο στόχος της προβολής του Δήμου Σοφάδων και των Τοπικών Κοινοτήτων που θα φιλοξενήσουν μια σειρά από παράλληλες εκδηλώσεις.

Κορύφωση όλων αυτών αποτελεί το παραδοσιακό γλέντι και η Αποκριάτικη παρέλαση με άρματα και πεζοπόρα τμήματα, που θα προσφέρουν ένα ανεπανάληπτο θέαμα σε ντόπιους και επισκέπτες που συμμετέχουν στη μεγάλη αυτή γιορτή.

Η Περιφέρεια Θεσσαλίας – ΠΕ Καρδίτσας ως συνδιοργανωτής στηρίζει έμπρακτα το ‘’ Καρναβάλι Σοφάδων 2023’’, που θα γεμίσει με χρώμα, μουσική, χορό και….άφθονη Καρναβαλική διάθεση και τις φετινές Απόκριες, προσφέροντας την ευκαιρία για διασκέδαση σε όσους βρεθούν στην ΠΕ Καρδίτσας το τριήμερο της Αποκριάς.

Θέλω να συγχαρώ το Δήμο Σοφάδων, το Μορφωτικό Σύλλογο Σοφάδων και όλους όσους συμβάλλουν για την πραγματοποίηση των εκδηλώσεων του Καρναβαλιού.

Να καλέσω επίσης όλο τον κόσμο να συμμετέχει στο Καρναβάλι Σοφάδων 2023 και να περάσει όμορφες και χαρούμενες στιγμές.

 

Του Αντιπεριφερειάρχη Καρδίτσας Κωστή Νούσιου

 

 

 

Προηγούμενο άρθρο Οι μετρήσεις του Σταθμού του Υπουργείου Περιβάλλοντος για την ποιότητα της ατμόσφαιρας
Επόμενο άρθρο Το πρόγραμμα ελέγχων ανίχνευσης κορωνοϊού την Παρασκευή 24/2