Ειδήσεις

Κυρίαρχη με 76% η Όμικρον αλλά με μόλις 1,2% νοσηλείες – Ποσοστά ανά ΠΕ


Η νέα μετάλλαξη Όμικρον κυριαρχεί στο 76% των μολύνσεων κορωνοϊού στην επικράτεια και στο 83% των μολύνσεων στην Αττική, αλλά οι εισαγωγές για νοσηλεία στα νοσοκομεία λόγω της Όμικρον ήταν μόλις 1,2% επί των συνολικών μολύνσεών της μέχρι τις 2 Ιανουαρίου 2022, σύμφωνα με προσομοίωση του μαθηματικού μου μοντέλου.

Με την προσομοίωση του μαθηματικού μου μοντέλου εκτιμήθηκε το ποσοστό επί των συνολικών μολύνσεων που αποδίδεται στην Όμικρον,τόσο στην επικράτεια, όσο και ανά Περιφερειακή Ενότητα, καθώς και πόσες από τις μολύνσεις της Όμικρον χρειάσθηκαν νοσηλεία σε νοσοκομεία στην επικράτεια, μέχρι και τις 2 Ιανουαρίου 2022.

Που είναι κυρίαρχη η Όμικρον και που δεν είναι

Διαπιστώνεται:

  • Στις 69 από 74 Περιφερειακές Ενότητες της χώρας η Όμικρον κυριαρχεί με ποσοστό πάνω από 50% επί του συνόλου των μολύνσεων.
  • Στις ΠΕ Θάσου, Ιθάκης, Ικαρίας, Καρπάθου – Κάσου, Κέας – Κύθνου, Νάξου, Σύρου, Τήνου και Χίουη Όμικρον είναι κυρίαρχη με ποσοστό πάνω από 90%.
  • Κυρίαρχη με ποσοστό από 80% έως 90% είναι η Όμικρον στις ΠΕ Ανατολικής Αττικής, Άνδρου, Αρκαδίας, Βορείου Τομέα Αθηνών, Δυτικού Τομέα Αθηνών, Ζακύνθου, Θεσπρωτίας, Καρδίτσας, Κεντρικού Τομέα Αθηνών, Κεφαλληνίας, Λευκάδας, Λήμνου, Νήσων Αττικής, Νότιου Τομέα Αθηνών, Πάρου, Ρόδου και Σάμου.
  • Η Όμικρον δεν είναι ακόμα κυρίαρχη στις ΠΕ Κέρκυρας, Μήλου, Μυκόνου, Ξάνθης και Σποράδων, όπου τα ποσοστά της είναι κάτω από 50%.
  • Στο σύνολο της Αττικής η Όμικρον είναι κυρίαρχη με ποσοστό 83%.

 

Εκτίμηση ποσοστού εισαγωγών σε νοσοκομεία που αποδίδονται στην Όμικρον

Συμπεραίνεται:

  • Οι εισαγωγές για νοσηλεία σε κλίνες covid-19 στα νοσοκομεία της χώρας μειώνονταν από τις 28 Νοεμβρίου μέχρι τις 26 Δεκεμβρίου, πριν αρχίσει η εκρηκτική αύξηση μολύνσεων της Όμικρον.
  • Την περασμένη εβδομάδα 27 Δεκεμβρίου 2021 έως 2 Ιανουαρίου 2022 παρατηρήθηκε αύξηση 29%των εισαγωγών για νοσηλεία σε κλίνες covid-19, προφανώς λόγω της Όμικρον.
  • Το ποσοστό των εισαγωγών για νοσηλεία στα νοσοκομεία λόγω της Όμικρον επί των συνολικών μολύνσεων της Όμικρον μέχρι τις 2 Ιανουαρίου 2022 ήταν μόλις 1,2%, ενώ το αντίστοιχο ποσοστό για τη Δέλτα από τις 5 Ιουλίου 2021 (έναρξη της Δέλτα) μέχρι τις 19 Δεκεμβρίου 2021 ήταν 7,1%.

Γράφει ο Νίκος Καρδούλας, Αγρονόμος Τοπογράφος Μηχανικός του Ε.Μ.Π., MSc στην Αγγλία, πρώην καθηγητής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και Συνταγματάρχης ε.α.

 

Προηγούμενο άρθρο Ειδική συνεδρίαση για την εκλογή των μελών προεδρείου του Δημοτικού Συμβουλίου Λ. Πλαστήρα
Επόμενο άρθρο Νέα Οδός: Customer Distinction Award στα Εθνικά Βραβεία Εξυπηρέτησης Πελατών