Ειδήσεις

Κυβέρνηση και περιφέρεια, να δώσουν άμεσα λύση στα μεγάλα οδικά προβλήματα της Αργιθέας


Αναρμόδια δήλωσε η περιφερειακή αρχή Θεσσαλίας, μεταφέροντας την ευθύνη στο Δήμο Αργιθέας Καρδίτσας, για την μη αντιμετώπιση του προβλήματος της μεγάλης κατολίσθησης, στη θέση «Σκάλα» του Ανθηρού, που καταστρέφει το δρόμο εισόδου στο χωριό, δημιουργώντας σοβαρούς κινδύνους για την ασφαλή διέλευση των κατοίκων και επισκεπτών.

Αυτή ήταν εν ολίγοις η απάντηση του περιφερειάρχη κ. Αγοραστού, στην επερώτηση της Λαικής Συσπείρωσης, στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Θεσσαλίας στις 6/6/22.

Ετσι αυτό το μεγάλο πρόβλημα θα παραμείνει άλυτο, άγνωστο για πόσο ακόμη, αφού ο Δήμος Αργιθέας δεν έχει την οικονομική και τεχνική δυνατότητα για να το κάνει, η περιφέρεια Θεσσαλίας δηλώνει αναρμόδια, οι κυβερνήσεις διαχρονικά εξαφανισμένες και φυσικά δεν υπάρχει εξασφαλισμένο σχετικό κονδύλι από εθνικούς ή ευρωπαικούς πόρους!

Κάτοικοι και επισκέπτες του Ανθηρού, που αποτελεί την έδρα του Δήμου Αργιθέας, θα συνεχίσουν να μετακινούνται από και προς το χωριό, με δική τους ευθύνη, από έναν εντελώς ακατάλληλο και άκρως επικίνδυνο δρόμο, ρισκάροντας στην κυριολεξία την ασφάλεια τους.

Την ίδια ώρα όμως, όλες οι κυβερνήσεις και η περιφερειακή αρχή Θεσσαλίας, δαπανούν τεράστια ποσά για την κατασκευή μεγάλων οδικών έργων που γίνονται με πρώτιστο κριτήριο την εξυπηρέτηση των αναγκών του ευρωενωσιακού και ελληνικού μεγάλου κεφαλαίου (π.χ. ολοκλήρωση Ε65).

Η Λαική Συσπείρωση Θεσσαλίας, καλεί τους κατοίκους του εγκαταλειμμένου, από κυβερνήσεις και περιφερειακή αρχή, ορεινού Δήμου Αργιθέας, να αξιώσουν:

– την άμεση χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό και την κατασκευή του έργου αντιμετώπισης των κατολισθήσεων στη θέση «Σκάλα» του Ανθηρού, με δημιουργία προστατευτικού στεγάστρου, φράχτη ανάσχεσης, τσιμεντένιων τοιχίων και παράλληλη βελτίωση τμήματος της οδού. για την εξασφάλιση της ασφαλούς διέλευσης.

– την άμεση βελτίωση από την Περιφέρεια, της βατότητας του απαράδεκτου κεντρικού δρόμου από Μουζάκι- Τύμπανο-Αργιθέα-Άρτα.

– την άμεση ασφαλτόστρωση των δυο χωματόδρομων Βραγκιανά – Ρόγκια – όρια νομών Καρδίτσας-Ευρυτανίας και Αργύρι – Γέφυρα Αυλακίου, όρια νομών Καρδίτσας-Αιτωλοακαρνανίας.

 

 

 

Προηγούμενο άρθρο 24 νέα θετικά κρούσματα covid στην Καρδίτσα
Επόμενο άρθρο Πορίσματα εκτίμησης ζημιών σε καλλιέργειες του Δήμου Παλαμά