Ειδήσεις

Λάμπρος Τσιούκης (Πρόεδρος της Δ.Ε.Ε.Π. Καρδίτσας της Ν.Δ.) στο Ηχόραμα 100,8: Πρέπει να είμαστε πιο κοντά στον κόσμο, πιο κοντά στα προβλήματά του


Για το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών, τόσο σε πανελλαδικό όσο και σε τοπικό επίπεδο, για τα μηνύματα της κάλπης αλλά και για τα ζητήματα του Νομού μίλησε αποκλειστικά στο Ηχόραμα 100,8 ο πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής Εκλογικής Περιφέρειας (Δ.Ε.Ε.Π.) Καρδίτσας της Ν.Δ. Λάμπρος Τσιούκης.

Ο κ. Τσιούκης ήταν καλεσμένος στην εκπομπή «Μεσημεριανό Μαγκαζίνο» (καθημερινά 14:00-15:00) με τη Βάσω Μπαλαμπάνη και τοποθετήθηκε για τα πάντα.

Αναλυτικά, η συνέντευξη του κ. Τσιούκη στο Ηχόραμα 100,8 έχει ως εξής:

Ερώτηση: Το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών για τη Ν.Δ. ήταν 28,31 πανελλαδικά και 32,30% στο Νομό Καρδίτσας. Τελικά, ο στόχος που έθεσε ο Πρωθυπουργός για ένα ποσοστό άνω του 30% δεν επετεύχθη. Πως σχολιάζετε το αποτέλεσμα της ευρωκάλπης; Τι έφταιξε;

Απάντηση: Πράγματι, αυτός ο στόχος και το όριο που έθεσε ο Πρωθυπουργός και Πρόεδρος της Ν.Δ. δεν επετεύχθη αλλά η Ν.Δ. για πέντε χρόνια παραμένει πρώτη πολιτική δύναμη και στην Ελλάδα και στην Ευρώπη, στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα.

Βεβαίως, το αποτέλεσμα μας προβληματίζει όλους. Προβλημάτισε πρώτο τον Πρόεδρό μας που πιστεύω ότι θα κάνει τις διορθωτικές αλλαγές σε επίπεδο κεντρικό.

Αλλά σαν Νομός θεωρώ ότι κρατήσαμε υψηλό ποσοστό παρόλα τα προβλήματα που την τελευταία τετραετία από τα φυσικά φαινόμενα στο Νομό μας είτε από άλλες αιτίες.

Δεν μας ικανοποιεί, βέβαια, το αποτέλεσμα. Είναι προβληματικό και υπάρχει σκέψη για την επόμενη μέρα.

Πιστεύω ότι θα γίνουν οι κεντρικές αλλαγές από την κυβέρνηση, από τον Πρόεδρο και Αρχηγό της κυβέρνησης, τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Ερώτηση: Ποια είναι τα μηνύματα της κάλπης, κατά την άποψή σας;

Απάντηση: Θεωρώ ότι ο κόσμος, και κυρίως οι νέοι άνθρωποι, απείχαν. Αυτό είναι ένα σοβαρό γεγονός.

Η αποχή δημιουργεί τεράστιο πρόβλημα γιατί άλλο να συμμετέχεις και να στηρίζεις κάτι συγκεκριμένο και άλλο να απέχεις και να αφήνεις τους λίγους να αποφασίζουν για σένα.

Φάνηκε ότι οι μικρές ηλικίες δεν συμμετείχαν και αδράνησαν ή αδιαφόρησαν ή πήγαν για μπάνιο ή ό,τιδήποτε άλλο. Αλλά, κυρίως, απείχαν από την κάλπη.

Έπεσε πάρα πολύ το ποσοστό συμμετοχής αλλά το αποτέλεσμα είναι αυτό. Η Ν.Δ. βγαίνει ζημιωμένη από μία έδρα αλλά και άλλες πολιτικές δυνάμεις έχουν μείνει πολύ χαμηλά.

Εμάς μας ενδιαφέρει, πάνω από όλα, η Ν.Δ. και αυτό που υπηρετούμε.

Θεωρώ ότι ο κόσμος έκρουσε το καμπανάκι, έδωσε το μήνυμα. Υπάρχουν προβλήματα τόσο πανελλαδικά, όπως είναι η ακρίβεια, κάποια άλλα ζητήματα, κάποια νομοσχέδια που ενδεχομένως πέρασαν και τον κόσμο μπορεί να τον πίκραναν, να μην ήταν προς την κατεύθυνση που θα ήθελαν οι ίδιοι, αλλά το καμπανάκι αυτό νομίζω ότι πέρασε και το εκλογικό αποτέλεσμα δημιουργεί την επόμενη μέρα και πρέπει να το σκεφτούμε σοβαρά. Να δούμε τι ακριβώς συμβαίνει.

Πρέπει να είμαστε πιο κοντά στον κόσμο, πιο κοντά στα προβλήματά του και, κυρίως, να επιλύονται άμεσα.

Υπάρχουν και εδώ στο Νομό μας αρρυθμίες και κάποιες καθυστερήσεις από χρηματοδοτήσεις, από ό,τιδήποτε άλλο, όμως δεν είναι απούσα η κυβέρνηση. Δεν είναι απόντα τα κομματικά στελέχη. Δεν είναι απόντες οι Υπουργοί. Δεν είναι απών ο Πρωθυπουργός.

Ήρθαν πάρα πολλές φορές εδώ, επισημάνανε τα πράγματα, τα γνωρίζουν από το πρώτο χέρι. Πολλοί Υπουργοί γνωρίζουν ακόμα και τις δύσβατες περιοχές της Αργιθέας και τα προβλήματα που υπάρχουν.

Η κυβέρνηση έχει μια τριετία μπροστά της και πιστεύω ότι τα επόμενα χρόνια θα βοηθήσουν ώστε να διορθωθούν οι αρρυθμίες και τα προβλήματα που ο κόσμος  επισήμανε και που επεσήμανε κυρίως με την αδιαφορία του αλλά και αυτοί που ψήφισαν, με το αποτέλεσμα του 28,31%.

Ερώτηση: Πάντως, στο Νομό μας, και παρά τα προβλήματα, στα οποία αναφερθήκατε ήδη και εσείς, η Ν.Δ. «κράτησε» και έτσι ήρθε αυτό το 32,3ο% στην Καρδίτσα. Σωστά;

Απάντηση: Νομίζω ότι, όπως προείπα, η παρουσία τρεις με τέσσερις φορές του Πρωθυπουργού, των Υπουργών, των κλιμακίων, συχνή επαφή τόσο με φορείς, με Επιμελητήρια, με δημάρχους, με τους τοπικούς φορείς, με όλα αυτά, νομίζω ότι έδωσαν την αίσθηση στον Καρδιτσιώτικο λαό ότι δεν υπάρχει αδιαφορία, ότι η κυβέρνηση, το κυβερνητικό επιτελείο και γενικά η Τοπική Αυτοδιοίκηση, όλοι, οι πάντες, σκύβουν στα προβλήματα της καθημερινότητας και αυτών που συμβαίνουν και υπάρχουν στους συμπολίτες μας και γι ΄ αυτό και κράτησε υψηλό ποσοστό στην Καρδίτσα.

Σας είπα και πάλι, ότι ευχαριστημένοι δεν είμαστε. Μας προβληματίζει το αποτέλεσμα.

Αλλά μας ικανοποιεί και λίγο, θα έλεγα, παραπάνω, ως ο Νομός που έχει πληγεί τρεις φορές από τα δύσκολα αυτά καιρικά φαινόμενα, να κρατάει ένα υψηλό ποσοστό να είμαστε πέμπτοι, έκτοι σε όλη την Ελλάδα.

Το 47,8% περίπου που είχαμε την προηγούμενη φορά ήταν πάλι ένα από τα υψηλότερα ποσοστά για την Καρδίτσα.

Η Καρδίτσα κρατάει γερά, έχει τέσσερις έδρες στην κυβέρνηση, οπότε όλοι μαζί, οι βουλευτές, το κεντρικό πολιτικό σύστημα, η Τοπική Αυτοδιοίκηση, εμείς, τα κομματικά στελέχη πρέπει να σκύψουμε παραπάνω πάνω στα προβλήματα των συμπολιτών ώστε αυτό που κρατήσαμε, και για δεύτερη φορά, η Καρδίτσα είναι μπροστά, και με υψηλό ποσοστό, να το διατηρήσουμε, να το αυξήσουμε και, μετά από τρία χρόνια, που θα προκύψουν οι εθνικές εκλογές, να το φθάσουμε σε υψηλό ποσοστό, όπως και την προηγούμενη φορά, και να συνεχίσει η Ν.Δ. να κυβερνά τη χώρα.

Γιατί νομίζω ότι καμία άλλη πολιτική δύναμη δεν μπορεί, αυτή τη στιγμή, και νομίζω ότι το έχουν αντιληφθεί οι συμπολίτες, να μπορεί να πάρει τη διακυβέρνηση της χώρας ή να λύσει τα προβλήματα της καθημερινότητας ή γενικά τα προβλήματα που υπάρχουν στη χώρα και στις τοπικές κοινωνίες.

 

 

 

 

 

 

 

 

Προηγούμενο άρθρο Η κλιματική κρίση φέρνει μεγαλύτερους καύσωνες – Ο Κώστας Λαγουβάρδος στο Ηχόραμα 100,8
Επόμενο άρθρο Προσωρινή διακοπή κυκλοφορίας σε οδούς της πόλεως της Καρδίτσας