Ειδήσεις

Λέκκας: Να προσαρμοστούμε στα φαινόμενα της κλιματικής κρίσης


«Υπάρχουν πρωτόγνωρα φαινόμενα την τελευταία διετία. Πού έχουν να εκδηλωθούν αρκετές δεκαετίες και εκδηλώνονται με μια αυξανόμενη συχνότητα. Κάτι γίνεται στον πλανήτη. Μετά από ενδελεχή μελέτη καταλήξαμε να πούμε ότι έχουμε Κλιματική Κρίση» επισήμανε ο καθηγητής Διαχείρισης Φυσικών Καταστροφών, Ευθύμης Λέκκας.

Μιλώντας στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» επικεντρώθηκε στην ανάγκη προσαρμογής στις εξελισσόμενες διαδικασίες διευκρινίζοντας: «Πρέπει να διαχωρίσουμε την Κλιματική Κρίση από την Κλιματική Αλλαγή. Κλιματική Αλλαγή μέσα στον γεωλογικό χρόνο δεν υπάρχει. Αυτή η αλλαγή θα έπρεπε να είναι της τάξεως χιλιάδων ετών».

«Εδώ δεν έχουμε να κάνουμε με μια αλλαγή. Αλλά με κάτι που μεταβάλλεται στο κλίμα. Αυτή η μεταβολή σηματοδοτείται από την Κλιματική Κρίση» επεσήμανε χαρακτηριστικά ο κ. Λέκκας.

Τα φαινόμενα της Κλιματικής Κρίσης, είναι μια αλυσίδα γεγονότων όπως είπε, με κύρια χαρακτηριστικά: περισσότερους καύσωνες με μεγαλύτερες θερμοκρασίες, περίοδοι ξηρασίας που φέρνουν δασικές πυρκαγιές, οι οποίες φέρνουν πλημμύρες.

Τέλος, ο καθηγητής Διαχείρισης Φυσικών Καταστροφών υπογράμμισε, δε, το γεγονός, ότι άρχισαν να εμπλέκονται «οι υδροδυναμικές διαδικασίες με το γεωδυναμικές διαδικασίες», ενώ ξεκαθάρισε ότι σε καμία περίπτωση δεν σχετίζεται ο καύσωνας με τις σεισμικές δονήσεις.

ΠΗΓΗ: newsbeast.gr

Προηγούμενο άρθρο Απονομή Τιμητικού Επαίνου στην ΕΔΑ ΘΕΣΣ από το Αρχηγείο Τακτικής Αεροπορίας (ΑΤΑ)
Επόμενο άρθρο Δράση δημιουργικής απασχόλησης παιδιών στον Παλαμά