Ειδήσεις

Let΄s do it Greece στο Μουσικό Σχολείο Καρδίτσας


Πριν από μια δεκαετία περίπου, συγκεκριμένα το 2008, μια ομάδα πολιτών από την Εσθονία ξεκίνησε μια προσπάθεια να καθαρίσει όλη τη χώρα σε μια ημέρα. Η προσπάθεια είχε επιτυχία γι΄αυτό και σταδιακά πήρε διεθνείς διαστάσεις. Η Ελλάδα συμμετέχει στη δράση αυτή από το 2011.

Το «Let΄s do it Greece» είναι μια Πανελλαδική εθελοντική εκστρατεία που έχει στόχο την ευαισθητοποίηση , τον καθαρισμό και εξωραϊσμό καθώς και την αισθητική αναβάθμιση ολόκληρης της χώρας. Απώτερος όμως στόχος είναι η αλλαγή νοοτροπίας της κοινωνίας στη βάση της συνειδητοποίησης της σημασίας που έχει ο εθελοντισμός, η συνεργασία σε μια κοινή προσπάθεια , η συμμετοχή, η δημιουργικότητα για ένα  καλύτερο μέλλον.Για την υλοποίησή της συνεργάζονται φορείς εθελοντικών ομάδων, σύλλογοι, σχολεία, δήμοι, ιδιώτες. Το 2016 συμμετείχαν στη δράση αυτή πάνω από 67.000 εθελοντές, οι πιο πολλοί νέοι. Ήδη από τη Δευτέρα 27/3 έχει ξεκινήσει η «Σχολική Εβδομάδα Εθελοντισμού Let΄s do it Greece 2017» η οποία με την έγκριση του Υπ. Παιδείας υλοποιείται σε περισσότερα από 1400 σχολεία της χώρας.

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος το σχολείο μας πραγματοποίησε τη δράση αυτή την Πέμπτη 30/3/2017 με συμμετοχή περισσοτέρων από 50 μαθητές ( Β1,Γ1 γυμνασίου). Στόχος ήταν ο καθαρισμός και ο καλλωπισμός του χώρου του σχολείου (πρασίνου και αύλειου) καθώς και της γύρω περιοχής. Για 2 ώρες οι μαθητές μαζί με καθηγητές τους ασχολήθηκαν απολαμβάνοντας τη διαδικασία και κυρίως το αισθητικό αποτέλεσμα του χώρου στον οποίο βρίσκονται πολλές ώρες την ημέρα.

Να σημειώσουμε ότι ανάλογες δράσεις γίνονται στο Μουσικό Σχολείο σ όλη τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς, σε μέρες περιπάτου ή σε ώρες κενών των μαθητών.

Να ευχαριστήσουμε τέλος το Δήμο Καρδίτσας που συνεργάστηκε μαζί μας παρέχοντάς μας υλικό ( γάντια, σακκούλες σκουπιδιών).

Ανανεώνουμε το ραντεβού μας «Let΄sdoitGreece» για την επόμενη χρονιά κάνοντας πράξη το σύνθημα του εθελοντισμού , της συνεργασίας, της ευαισθητοποίησης και κινητοποίησης όλων μας για ένα καλύτερο και καθαρότερο αύριο.

Προηγούμενο άρθρο Παιδικοί κοινωνικοί βιολογικοί κήποι στο αγρόκτημα Βασιλάκου
Επόμενο άρθρο Κώστας Τσιάρας: Στη ΝΔ πέφτει και πάλι το βάρος να βγάλει τα κάστανα από τη φωτιά