Ειδήσεις

Λία Ρογγανάκη: Μητέρα σε ευχαριστώ!


Υπάρχει μια λέξη σ’ αυτόν τον κόσμο τόσο απλή, που περικλείει τα πιο έντονα αισθήματα. Μαμά. Αρχή όλων και στήριγμα για πάντα.

Μια μέρα πώς να φτάσει για να τιμήσουμε τον άνθρωπο που μας έδωσε ζωή, και να  ευχαριστήσουμε  την γυναίκα που πάντα ήταν δίπλα μας όταν την είχαμε ανάγκη, έτοιμη να μας ακούσει και να μας συμβουλεύσει, να ανησυχήσει για εμάς, να μας φροντίσει , να μας αγκαλιάσει για να διώξει την στεναχώρια και τους φόβους μας .

Όλοι μας ξεκινήσαμε από μια μητέρα και γίναμε αυτό που είμαστε τώρα χάρη σε μια μητέρα. Η προσωποποίηση της αγάπης, της προστασίας, της φροντίδας ,της ασφάλειας ,της εμπιστοσύνης

Δεν είναι απλώς και μόνο η “μαμά”, είναι ο βράχος ,η ηρωίδα και το πιο σημαντικό κομμάτι στο πάζλ της ύπαρξης μας.

Σήμερα λέει είναι η γιορτή της μητέρας. Ποιος χρειάζεται ειδική μέρα για να γιορτάσει τον άνθρωπο που με πόνο τον έφερε στον κόσμο για να ζήσει ,με κόπο  του γνώρισε τον κόσμο, και με αγωνία τον παρακολουθεί όλη της την ζωή με μια ευχή να είναι αυτός πάντα καλά.

Όλοι έχουμε μια τέτοια μητέρα που μας λατρεύει, που θα έδινε και τη ζωή της για εμάς. Κι εσύ που την έχεις χάσει , πάλι την έχεις. Κι εσύ που την πλήγωσες σε έχει συγχωρέσει και βρίσκεται εκεί για εσένα. Και εσύ που κουράστηκες να ακούς αυτό το «στείλε μου όταν φτάσεις» και το «ζακέτα να πάρεις» ξέρεις ότι είναι πάντα εκεί για σένα.

Σίγουρα μια μέρα δεν αρκεί για  να της δείξουμε την ευγνωμοσύνη μας. Δεν ξέρω καν αν μια ολόκληρη ζωή είναι αρκετή, γι αυτό ας ξεκινήσουμε να τις ευχαριστούμε από σήμερα και κάθε μέρα.

Μαμάδες ,μητέρες , μάνες εμείς τα παιδιά σας, σας ευχαριστούμε  για αυτά που μας δώσατε με τόσες θυσίες ,χωρίς να υπολογίσετε  κούραση, χωρίς ύπνο ,χωρίς ελεύθερο χρόνο ,χωρίς αμοιβή.

Σας ευχαριστούμε όμως  και για όσα ακόμα θα συνεχίσετε  να μας προσφέρετε, αφού μόνο εσείς έχετε την διαίσθηση να καταλαβαίνετε τι μας απασχολεί πριν καν σας το πούμε και πάντα θα είστε εκεί να μας νοιάζεστε.

Μητέρα, ο κόσμος γίνεται καλύτερος χάρη σε σένα! Σε ευχαριστώ!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Προηγούμενο άρθρο Έναρξη της Επετειακής 30ης Διεθνούς Πολιτιστικής Συνάντησης Παιδιών
Επόμενο άρθρο Τις 2 από τις τρεις πρώτες Θέσεις κατέλαβαν οι Αερολέσχες Ν. Καρδίτσα και Ερμής σε αγώνα πανελληνίου Πρωταθλήματος