Ειδήσεις

Λίφτιγκ στο δασικό οδικό δίκτυο του Δήμου Πλαστήρα


 Παράλληλα με τις αποκαταστάσεις σε υποδομές στις κοινότητες και το αγροτικό δίκτυο, ένα νέο έργο δημοπρατεί ο Δήμος Λίμνης Πλαστήρα. Πρόκειται για βελτίωση δασικών δρόμων και για αντιπυρική προστασία.

Έπειτα από σχετική πρόσκληση που δημοσιοποιήθηκε (25/1), ορίζεται η Τρίτη 15/2/2022 και ώρα 10.00 π.μ. ως καταληκτική προθεσμία για την υποβολή ηλεκτρονικών προσφορών.

Το έργο είναι συνολικού προϋπολογισμού 181.164,15 € (με ΦΠΑ), μελετήθηκε από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου και εντάχθηκε στο Πρόγραμμα «Αγροτική Ανάπτυξη της Ελλάδας 2014-2020»

Με το έργο αυτό αναμένεται να αποκατασταθούν σημαντικές ζημιές που έχει υποστεί το δασικό δίκτυο από τον «Ιανό», γεγονός που σε ορισμένα σημεία καθιστά δύσκολη μέχρι και αδύνατη προσπέλαση του δάσους και την παρεμπόδιση των πυροσβεστικών οχημάτων για τυχόν κατάσβεση πιθανής πυρκαγιάς στο δασικό οικοσύστημα της περιοχής μελέτης.

Το προτεινόμενο δασικό οδικό δίκτυο που προτείνεται για βελτίωση με κατασκευή τεχνικών έργων ανέρχεται σε μήκος συνολικά 25 χιλιομέτρων. Έτσι θα υπάρχει πρόσβαση και βατότητα, σε πολύ μεγάλο μήκος, εντός του δάσους του Δήμου Λίμνης Πλαστήρα. Σύμφωνα με το τεχνικό δελτίο, θα γίνουν χαλικοστρώσεις, διανοίξεις τάφρων, ιρλανδικές διαβάσεις και σωληνωτά τεχνικά σε διάφορα σημεία του Δήμου.

 

Προηγούμενο άρθρο Η ΠΑΚ Θεσσαλίας στο πλευρό των αγροτοκτηνοτρόφων της Καρδίτσας
Επόμενο άρθρο Στο Australian Open στη Μελβούρνη ο Περιφερειακός Σύμβουλος Κώστας Καλαμπάκας