Ειδήσεις

Λίγα λόγια και πολλά έργα… Γράφει η Ασημίνα Σκόνδρα, Βουλευτής Καρδίτσας Ν.Δ.


Η νέα Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, έλαβε χθες ψήφο εμπιστοσύνης από την Βουλή των Ελλήνων, ώστε να ξεκινήσει θεσμικά το έργο της. Το αποτέλεσμα των πρόσφατων εκλογών, δικαίωσε τις πολιτικές που εφάρμοσε η Νέα Δημοκρατία την προηγούμενη τετραετία, αλλά έδωσε και την έγκριση στο νέο προεκλογικό πρόγραμμα, που αναλυτικά παρουσιάστηκε.

Το αποτέλεσμα της κάλπης, τόσο τον Μάϊο όσο και τον Ιούνιο, απέδειξε πέραν πάσης αμφιβολίας, ότι για τους πολίτες, μια αυτοδύναμη κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας σημαίνει σταθερότητα, ασφάλεια, αποτελεσματικότητα και έργο, ώστε να διορθωθούν περαιτέρω οι παθογένειες που ταλαιπωρούν τις Ελληνίδες και τους  Έλληνες.

Οι πολίτες, μακριά από κομματικές ταυτίσεις και ιδεολογικές καταβολές, επέλεξαν την παράταξη που μπορεί να συνεχίσει την δυναμική της ανάπτυξης και του εκσυγχρονισμού της χώρας, μακριά από λαϊκισμούς, υποκριτικές πολιτικές και ψευδείς υποσχέσεις.

Η επιλογή αυτή δεν ήταν τυχαία. Ήταν το αποτέλεσμα της συνέπειας λόγων και έργωντης Κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας, αλλά και της γενικότερης πολιτικής που ακολουθήθηκε. Η ειλικρίνεια και η εντιμότητα με την οποία αντιμετωπίστηκαν οι πολίτες από τον Κυριάκο Μητσοτάκη,δημιούργησαν μια ισχυρή σχέση εμπιστοσύνης, η οποία επισφραγίστηκε μετα αποτελέσματα και των δυο εκλογικών αναμετρήσεων των τελευταίων μηνών.

Οι προγραμματικές δηλώσεις που παρουσιάστηκαν τις προηγούμενες μέρες, καλύπτουν 10 νευραλγικούς πυλώνες διακυβέρνησης και προτείνουν ουσιαστικές τομές και βελτιωτικές ρυθμίσεις, που σε ορίζοντα τετραετίας, θα πετύχουν τους στόχους και τις επιδιώξεις της νέας Κυβέρνησης.

Επιγραμματικά, στην οικονομία προβλέπεται πρόωρη αποπληρωμή δανείων από το πρώτο μνημόνιο, αύξηση των εξαγωγών, μείωση της ανεργίας και ανάκτηση της επενδυτικής βαθμίδας, ήδη από το τέλος του τρέχοντος έτους.

Για την κοινωνία, αυξάνεται 8% το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα, ως εξασφάλιση αξιοπρεπούς διαβίωσης  για τους οικονομικά αδύναμους συμπολίτες μας. Συνεχίζονται και ενισχύονται τα μέτρα ελάφρυνσης των νοικοκυριών, αυξάνονται συντάξεις και αναπηρικά επιδόματα και καταργείται η παρακράτηση 30%, από τους συνταξιούχους που εργάζονται.

Στην φορολογία, ο ΕΝΦΙΑ και οι ασφαλιστικές εισφορές, θα μειωθούν και σταδιακά καταργείται το τέλος επιτηδεύματος. Ο μέσος μισθός θα αυξηθεί με στόχο τα 1500 ευρώ και ο κατώτατος στα  950 ευρώ, ως το πέρας της νέας τετραετίας.

Για την υγεία, η Κυβέρνηση έχει εξαγγείλει πρόσληψη 10.000 υγειονομικών, αναβάθμιση και εκσυγχρονισμό νοσοκομείων και μονάδων υγείας, αναβάθμιση του ΕΚΑΒ και επέκταση του προγράμματος των δωρεάν προληπτικών εξετάσεων.

Στην Παιδεία, αυξάνονται οι θέσεις στους βρεφονηπιακούςσταθμούς και θα δοθεί βάρος στην διδασκαλία νέων τεχνολογιών και στην αναβάθμιση των σχολικών μονάδων. Ταυτόχρονα δημιουργούνται νέες εστίες για 8.500 φοιτητές, συνεχίζεται και διευρύνεται το πρόγραμμα «Σπίτι μου», με έμφαση στην στέγαση των νέων.

Στην άμυνα και την εξωτερική ασφάλεια, συνεχίζονται τα εξοπλιστικά προγράμματα, ολοκληρώνεται ό φράχτης στον Έβρο και αναβαθμίζεται η Ελληνική Αεροπορική Βιομηχανία και τα ναυπηγία μας. Επιπλέον συνεχίζεται ψηφιοποίηση του δημοσίου, μέχρι το στόχο του 90% των διοικητικών διαδικασιών να διεκπεραιώνονται μέσω διαδικτύου και να μην ταλαιπωρούνται οι ‘Ελληνες πολίτες.

Τέλος σχεδιάζεται αύξηση στην εξοικονόμηση της ενέργειας και την προστασία του περιβάλλοντος, με περισσότερες ΑΠΕ, ενεργειακή αναβάθμιση κτηρίων και δημοσίων συγκοινωνιών και μείωση των εισαγωγών ενέργειας κατά 1/3 ως το τέλος της τετραετίας.

Αυτά είναι μόνο λίγα και επιγραμματικά, απ’ όσα ανακοινώθηκαν από τον Πρωθυπουργό κατά τηνσυζήτηση των προγραμματικών δηλώσεων της Κυβέρνησης.

Ο σχεδιασμόςπεριλαμβάνει τομές και πρόνοια για όλους τους τομείς της κοινωνίας, της οικονομίας και της εθνικής μας άμυνας, ασφάλειας και διεθνούς πολιτικής. Αλλά το πιο σημαντικό, δεν αφήνει κανέναν πολίτη έξω από τον σχεδιασμό, με ευθύνη και ρεαλισμό προς κάθε ανθρώπινη και κοινωνική ανάγκη. Η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και του Κυριάκου Μητσοτάκη ήταν, είναι και θα είναι Κυβέρνηση όλων των Ελλήνων!

 

 

 

 

Προηγούμενο άρθρο Συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο Δήμου Καρδίτσας
Επόμενο άρθρο Μηνιαίος απολογισμός στα θέματα οδικής ασφάλειας και τροχονομικής αστυνόμευσης