Ειδήσεις

Mήνυμα αγώνα και διεκδίκησης με αφορμή την 8η Μαρτίου


Ο Σύλλογος Γυναικών ν. Καρδίτσας, οι Ομάδες Γυναικών Σέκλιζας και Ταμασίου (μέλη ΟΓΕ), στέλνουν μήνυμα αγώνα και διεκδίκησης, μπροστά στην 8η Μάρτη, την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας σε όλες τις εργαζόμενες και τις άνεργες, τις αυταπασχολούμενες της πόλης και της υπαίθρου, τις νέες μητέρες και τις φοιτήτριες, τις συνταξιούχους, τις μετανάστριες και πρόσφυγες του νομού μας.

Πριν από 109 χρόνια η καθιέρωση της 8ης Μάρτη ως Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας, αναδείκνυε τους μεγάλους γυναικείους εργατικούς αγώνες των προηγούμενων δεκαετιών, για ίση αμοιβών των γυναικών με τους άνδρες συναδέλφους τους, για μείωση των ωρών εργασίας και ανθρώπινες συνθήκες δουλειάς.

Σήμερα, στη χαραυγή του 21ου αιώνα, υπάρχουν όλες οι επιστημονικές και τεχνολογικές δυνατότητες που μπορούν να εξασφαλίσουν μια ζωή όπως αξίζει σε μας και τα παιδιά μας. Υπάρχουν οι δυνατότητες για να έχουμε όλες μια ζωή με μόνιμη και σταθερή εργασία, με ολόπλευρη προστασία της μητρότητας από το κράτος, με ελεύθερο χρόνο που θα τον αξιοποιούμε δημιουργικά και θα μπορούμε να συμμετέχουμε στην κοινωνική δράση.

Οι ανάγκες μας όμως σκοντάφτουν στην πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης, των κυβερνήσεων και των αντιλαϊκών περιφερειακών, τοπικών διοικήσεων, που υπηρετούν τα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων κι όχι τις λαϊκές ανάγκες.

Δε θα τους αφήσουμε!

Οι ανάγκες μας δε χωράνε στην πολιτική Ευρωπαϊκής Ένωσης και κυβερνήσεων

Η διέξοδος για μας τις γυναίκες του καθημερινού μόχθου βρίσκεται

στη συλλογική δράση, στην αγωνιστική στάση ζωής και τη διεκδίκηση

Ο καλύτερος τρόπος για να τιμήσουμε την 8η Μάρτη, την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, είναι να δυναμώσουμε το ριζοσπαστικό γυναικείο κίνημα, τα εργατικά σωματεία, τις ενώσεις αυταπασχολουμένων, τους αγροτικούς και φοιτητικούς συλλόγους, να εντείνουμε την πάλη μας για το μέλλον που αξίζει σε εμάς και τα παιδιά μας.

Ο Σύλλογος Γυναικών ν. Καρδίτσας, οι Ομάδες Γυναικών Σέκλιζας και Ταμασίου (μέλη ΟΓΕ), τιμώντας την Παγκόσμια μέρα της Γυναίκας θα επισκεφτούν  χώρους δουλειάς, εκπαίδευσης,  και θα συζητήσουν με τις γυναίκες στις γειτονιές της πόλης και σε χωριά του νομού, μεταφέροντας το μήνυμα της 8 Μάρτη.

Καλούν κάθε γυναίκα σε:

Συλλογος γυναικων Καρδιτσας:

  • Ανοιχτή Εκδήλωση-παρέμβαση σην Κεντρική πλατεία της Καρδίτσας την Παρασκευή 8 Μάρτη 11.30 πμ-1μ

Ομαδα γυναικων Σεκλιζας «Αγγελικη Φυτσιλη»:

  • Εκδήλωση την Παρασκευή 8 Μάρτη με θέμα: «οι εξελίξεις στον χώρο της υγείας-Η κατάσταση στο νομό και οι επιπτώσεις στην λαϊκή οικογένεια» με ομιλητή το γυναικολόγο-μαιευτήρα γραμματέα της Ένωσης Νοσοκομειακών γιατρών Καρδίτσας Έκτορα Γάζο.

Ομαδα γυναικων ταμασιου:

  • Εκδήλωση το Σάββατο 16 Μάρτη στο Λεοντάρι.

 

Προηγούμενο άρθρο Δύο συλλήψεις για παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών
Επόμενο άρθρο Συμμετοχή του Μουσικού Σχολείου σε ημερίδα διάχυσης Erasmus