Mελετάται η αντικατάσταση των στεγών αμιάντου στο Δ. Μουζακίου


Απάντηση του Υφυπουργού Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής

στην ερώτηση του κ. Σπύρου Ταλιαδούρου

Στην ερώτηση, που είχε καταθέσει στη Βουλή, ο Βουλευτής Καρδίτσας και τ. Υφυπουργός Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων, κ. Σπύρος Ταλιαδούρος ζητώντας την χρηματοδότηση της αποξήλωσης και της αντικατάστασης των στεγών από αμίαντο στο συνοικισμό Αργιθεατών του Δήμου Μουζακίου, ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, κ. Θάνος Μωραίτης, απάντησε ότι το ΄θέμα της αντικατάστασης των κατασκευών αμιάντου εξετάζεται συνολικά καθώς αφορά ότι η χώρα και χρήζει ενιαίας αντιμετώπισης.

Ειδικότερα η απάντηση του Υφυπουργού Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής έχει ως εξής:

«Σε απάντηση της Ερώτησης με αρ. πρωτ. 7356/11.3.2010 που κατατέθηκε από το Βουλευή κ. Σπύρο Ταλιαδούρο και στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του ΥΠΕΚΑ σας γνωρίζουμε τα εξής:

Η αντιμετώπιση της αποξήλωσης του αμιάντου από τις κατασκευές είναι θέμα που αφορά όλη τη χώρα και χρήζει ενιαίας αντιμετώπισης. Για το λόγο αυτό με Απόφαση Υπουργού ΠΕΚΑ (α.π.5026/2010), συστάθηκε ομάδα εργασίας με αντικείμενο την αντικατάσταση του αμιάντου από τα δομικά έργα, η οποία συντονίζεται από τη Δ/νση Οικοδομικών και Κτιριοδομικών Κανονισμών (Δ.Ο.Κ.Κ.) / ΥΠΕΚΑ στην οποία συμμετέχουν εκπρόσωποι του Υπουργείου Υγείας, του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης κα του Γενικού Χημείου του Κράτους. Σύντομα η ομάδα εργασίας πρόκειται να υποβάλει Έκθεση με τα συμπεράσματα που προέκυψαν.

Για τα υπόλοιπα θέματα που θίγονται στην ερώτηση αρμόδια για να σας απαντήσουν είναι τα Υπουργεία Εργασίας & Κοινωνικής Ασφάλισης, Υγείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Οικονομίας Ανταγωνιστικότητας & Ναυτιλίας προς τα οποία κοινοποιείται το παρόν με αντίγραφο της Ερώτησης.»

Προηγούμενο άρθρο Η ΠΡΟΤΟΜΗ ΕΝΟΣ ΠΡΟΔΟΤΗ ΚΑΙ Η «ΚΑΡΑΤΟΜΗ» ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΜΑΣ
Επόμενο άρθρο Ερώτηση του Ντ. Ρόβλια για το INTERCITY Αθήνας - Καλαμπάκας