Ειδήσεις

Μάχη για να μειωθούν τα προβλήματα από την κακοκαιρία δίνει ο Δήμος Καρδίτσας


Μάχη για να μειωθούν τα προβλήματα από την κακοκαιρία “Διομήδης” που έπληξε την Καρδίτσα έδωσε από τα ξημερώματα της Τρίτης όλος ο υπηρεσιακός μηχανισμός του Δήμου Καρδίτσας σε συνεργασία με τον υπηρεσιακό μηχανισμό της ΔΕΥΑΚ. Απο τα ξημερώματα δόθηκε μάχη με τα νερά τόσο μέσα στην πόλη καθώς παρατηρήθηκαν τοπικά πλημμυρικά φαινόμενα λόγω της ραγδαιότητας της βροχόπτωσης όσο και σε πολλά χωριά τόσο στα πεδινά όσο και στα ορεινά όπου υπήρχε έντονη χιονόπτωση.

Εμφαση δόθηκε γύρω απο τα σχολικά συγκροτήματα, σε ευπαθείς περιοχές οπως η συνοικία Καμινάδων αλλά και σε πολλές περιπτώσεις οπου χρειάστηκε να καθαριστούν φρεάτια και υπήρχε σχετική ενημέρωση απο τους περιοίκους.

Παρά τις μεγάλες προσπάθειες οι μεγάλες ποσότητες νερού που επεσαν είχαν ως αποτέλεσμα σε ορισμένες περιπτώσεις να συγκεντρωθούν αρκετά νερά στα κράσπεδα των πεζοδρομίων. Επίσης υπήρξαν περιπτώσεις όπου χρειάστηκε να γίνουν απαντλήσεις υδάτων.

Ωστόσο η μεγάλη ανησυχια της Δημοτικής αρχής ήταν η πολυ γρήγορη άνοδος των νερών στους κεντρικούς αποδέκτες. Ο ποταμός Καράμπαλης εφτασε στα όρια της υπερχείλισης σε κάποια σημεία του, ενώ υπήρξαν και σημεία οπου πλημμύρισαν χωράφια. Επίσης η δημοτική αρχή προετοιμάστηκε για να εκκενώσει τον οικισμό της Μαύρικας.

Η πολιτική προστασία του Δήμου Καρδίτσας επενέβη σε δεκάδες περιπτώσεις που χρειάστηκε τόσο στην πόλη όσο και στα χωριά με διάθεση μηχανημάτων και ανθρώπινου δυναμικού  (τσαπάκια, τσάπες, κλπ).

 

Προηγούμενο άρθρο Κλειστά τα ΚΔΑΠ και τα σχολεία απογευματινής βάρδιας στο Δήμο Καρδίτσας
Επόμενο άρθρο 249 νέα θετικά κρούσματα covid στην Καρδίτσα