Ειδήσεις

Μαθητές και εκπαιδευτικοί του προγράμματος Erasmus στην Π.Ε Καρδίτσας


Δεκαεπτά μαθητές από την Πορτογαλία, τη Βουλγαρία και τη Βόρεια Μακεδονία με τους εκπαιδευτικούς τους και δεκαεννέα μαθητές και εκπαιδευτικοί από το Γυμνάσιο – Λυκειακές Τάξεις Ιτέας, επισκέφτηκαν την Π.Ε Καρδίτσας στα πλαίσια του προγράμματος Erasmus ( play and learn about youth). Το πρόγραμμα έχει σκοπό να διεγείρει το ενδιαφέρον των συμμετεχόντων και να οδηγήσει στον εκπαιδευτικό και πολιτιστικό εμπλουτισμό της διδακτικής πράξης με βάση την ποικιλομορφία και την ανταλλαγή καλών πρακτικών.

Τους συμμετέχοντες καλωσόρισε ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε Καρδίτσας Κωστής Νούσιος, ο οποίος αναφέρθηκε στη σπουδαιότητα της υλοποίησης ενός τέτοιου προγράμματος από ένα περιφερειακό σχολείο. Τόνισε επίσης ότι η Περιφέρεια Θεσσαλίας στηρίζει έμπρακτα κάθε πρωτοβουλία που σχετίζεται με τη μάθηση, την εμπειρία και τη  διαδραστική διδασκαλία και ευχήθηκε όταν οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί επιστρέψουν στη χώρα τους να γίνουν οι καλύτεροι πρεσβευτές της κουλτούρας και του πολιτισμού της περιοχής μας.

Και ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Δημήτρης Αναγνωστόπουλος υπογράμμισε τη σημασία της συμμετοχής στο πρόγραμμα, το οποίο επεκτείνεται πέρα από τα στενά εκπαιδευτικά όρια.

Στη συνέχεια Έλληνες μαθητές που συμμετείχαν σε προηγούμενα προγράμματα μίλησαν για την εμπειρία τους, ενώ η συντονίστρια καθηγήτρια κα. Άννα Καραμούρτου επεσήμανε το πόσο σημαντικό είναι μέσα από τα προγράμματα αυτά,  να ‘’ αισθανόμαστε πολίτες του κόσμου’’.

Τόσο οι μαθητές όσο και οι εκπαιδευτικοί από τις τρεις χώρες που συμμετέχουν ευχαρίστησαν τον κ. Αντιπεριφερειάρχη, ενώ δήλωσαν ενθουσιασμένοι από τη φιλοξενία και τη διαμονή τους στην Π.Ε Καρδίτσας. Στους συμμετέχοντες μοιράστηκαν αναμνηστικά δώρα μαζί με την πρόσκληση να επισκεφτούν ξανά την περιοχή μας με την πρώτη ευκαιρία.

 

 

 

 

 

 

Προηγούμενο άρθρο Με μεγάλη επιτυχία το διήμερο εκδηλώσεων για τον Προεπαναστατικό Ήρωα Κατσαντώνη
Επόμενο άρθρο Γ. Κωτσός: Θα σταθώ αρωγός σε ότι αφορά την ορθή λειτουργία του Γ. Νοσοκομείου Καρδίτσας