Ειδήσεις

Μαθητές του ERASMUS στον Αντιπεριφερειάρχη ΠΕ Καρδίτσας Κωστή Νούσιο


Τριανταπέντε μαθητές και μαθήτριες από πέντε χώρες, αλλά και μαθητές του 1ου Πειραματικού Λυκείου  Καρδίτσας που συμμετέχουν στο πρόγραμμα ERASMUS, συνοδευόμενοι από τις καθηγήτριες κες Σοφία και Χαρά Μητρογώγου επισκέφτηκαν τον Αντιπεριφερειάρχη ΠΕ Καρδίτσας Κωστή Νούσιο.

Θέμα του προγράμματος είναι η προστασία του περιβάλλοντος από φυσικές καταστροφές όπως πλημμύρες, πυρκαγιές κλπ και οι πρακτικές που ακολουθεί κάθε χώρα συνολικότερα για το περιβάλλον, μέσω της ανακύκλωσης και των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.

Ο κ. Νούσιος αφού καλωσόρισε τους μαθητές στην ΠΕ Καρδίτσας, έκανε μια σύντομη ενημέρωση για τους τρόπους με τους οποίους η Περιφέρεια Θεσσαλίας αντιμετωπίζει τα περιβαλλοντικά θέματα, δίνοντας έμφαση στην καλλιέργεια περιβαλλοντικής συνείδησης. Ειδικά για την αντιμετώπιση των φυσικών καταστροφών και τις επιπτώσεις τους στο φυσικό περιβάλλον ανέφερε το παράδειγμα του ΙΑΝΟΥ, ως φαινόμενο χιλιετίας, αλλά και ως εφαλτήριο για την επιτυχή αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης.

Τέτοια ζητήματα άλλωστε βρίσκονται , όπως τόνισε, ψηλά στην αντζέντα της πολιτικής του Περιφερειάρχη Κώστα Αγοραστού, ώστε η Περιφέρεια Θεσσαλίας να γίνει μια ‘’πράσινη περιφέρεια’’. Εξέφρασε μάλιστα την ελπίδα ότι η συμμετοχή των μαθητών σε τέτοια προγράμματα θα προσφέρει σημαντική βοήθεια και στη συνεργασία μεταξύ των χωρών του πλανήτη, για ένα περιβάλλον που οφείλουμε να παραδώσουμε στις επόμενες γενιές, με τις λιγότερες δυνατές αλλοιώσεις.

Να σημειωθεί ότι οι μαθητές που συμμετείχαν ήταν από τις χώρες Τουρκία, Βουλγαρία, Ισπανία, Πορτογαλία και το Τσέχικο Σχολείο.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Προηγούμενο άρθρο Πρόγραμμα επισκέψεων της Ασημίνας Σκόνδρα
Επόμενο άρθρο Επίσημος Δοξολογία και ιερό μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως του Γεωργίου Καραϊσκάκη