Ειδήσεις

Μαζική η συμμετοχή στη συγκέντρωση για την Εργατική Πρωτομαγιά


Τα εργατικά σωματεία και οι φορείς της Καρδίτσας τιμώντας την εργατική πρωτομαγιά οργάνωσαν μαζική συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία της Καρδίτσας.

Συμμετείχαν τα Σωματεία Εμποροϋπαλλήλων, η Ένωση Νοσοκομειακών Γιατρών, το Συνδικάτο οικοδόμων, συνταξιούχων ΙΚΑ και ΟΑΕΕ,  των εργαζομένων στα Κέντρα Υγείας, η ΕΟΑΣΚ, το παράρτημα του μουσικού συλλόγου Καρδίτσας, ο σύλλογος Γυναικών και οι Ομάδες Ταμασίου και Σέκλιζας (μέλη ΟΓΕ) και πάρα πολλοί εργαζόμενοι.

Στον χαιρετισμό του ο Έκτορας Γάζος πρόεδρος της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείου και Κ. Υγείας Καρδίτσας τόνισε μεταξύ των άλλων:

«Σήμερα βρισκόμαστε εδώ για να τιμήσουμε τους αγώνες των εργαζομένων όλου του κόσμου.

Είμαστε εδώ για να συνεχίσουμε τις μεγάλες κινητοποιήσεις σε όλους τους κλάδους που αναπτύχθηκαν τα τελευταία χρόνια, για την υγεία, για την παιδεία, για την ακρίβεια, για το ξεπούλημα κοινωνικών αγαθών, όπως το νερό, η στέγη, η ενέργεια, για τους μισθούς, το ωράριο εργασίας, την ασφάλιση, για την υγιεινή και ασφάλεια στους χώρους δουλειάς.

Οι μεγαλειώδεις κινητοποιήσεις για το έγκλημα των Τεμπών έφεραν στο στόμα όλων μας το σύνθημα ότι φταίνε όλες οι κυβερνήσεις γιατί ακολουθούν και εφαρμόσουν την ίδια πολιτική.

Δυναμώνουμε την ενότητα και τον αγώνα των εργαζομένων, των αυτοαπασχολούμενων, των αγροτών, της νεολαίας όσο κατευθύνομε τα βέλη μας ενάντια στην καρδιά αυτής της πολιτικής. Όσο παλεύουμε ενάντια στην εκμετάλλευση. Όσο στοχεύουμε το σύστημα των κερδών.

Αυτή η στάση των σωματείων, των συνδικάτων και των υπόλοιπων λαϊκών φορέων δίνει νόημα και περιεχόμενο στο μήνυμα της πρωτομαγιάς των εργατών.

Οι εργάτες όλους του κόσμου θα νικήσουμε!»

Ο  Γιώργος Παπαδόπουλος γραμματέας του σωματείου Εμποροϋπαλλήλων και υπαλλήλων με σχέση ιδιωτικού δικαίου Καρδίτσας  στον χαιρετισμό του ανέφερε:

«Σήμερα η εργατιά, από κάθε κλάδο , οι νέοι και οι νέες της χώρας μας με αισιοδοξία προχωράνε στον δρόμο που χάραξαν οι ήρωες – εργάτες του Σικάγο, οι 200 της Καισαριανής, οι χιλιάδες επώνυμοι και ανώνυμοι αγωνιστές που έπεσαν για το δίκιο του εργάτη, για την απελευθέρωση από την καπιταλιστική εκμετάλλευση. Οι εργάτες όλης της Γης ξεδιπλώνουν τα λάβαρα του αγώνα και τιμούν αγωνιστικά τη μεγάλη ταξική γιορτή τους.

Η 1η Μάη ως μέρα μνήμης, δράσης και αγωνιστικής συνέχειας, μας καλεί να κοιτάξουμε κατάματα την πηγή των δεινών που αντιμετωπίζει η συντριπτική πλειοψηφία του εργαζόμενου λαού, τη βασική αντίθεση κεφαλαίου – εργασίας. Δηλαδή τη συσσώρευση του πλούτου που τον δημιουργούν οι πολλοί και την αρπαγή του από μία παρασιτική χούφτα λίγων που ιδιοποιούνται όλο αυτόν τον πλούτο, παραδίδοντας στους παραγωγούς του φτώχεια και εξαθλίωση.

Σήμερα υπάρχει διέξοδος! Με τους αγώνες μας μπορούμε να τους ανατρέψουμε! Αυτός είναι ο δρόμος ώστε να αλλάξει ο σημερινός αρνητικός συσχετισμός δύναμης..

Να τραβήξουμε τον δικό μας δρόμο ανάπτυξης, που θα έχει ως μοναδικό κίνητρο την ικανοποίηση των σύγχρονων λαϊκών αναγκών, όπου στο επίκεντρο θα βρίσκεται ο άνθρωπος, οι παραγωγοί του πλούτου! Αυτό φοβούνται, αυτό τρέμουν! Να κάνουμε τον φόβο τους πράξη!»

Η Μαρία Μίγκα εκπρόσωπος της Επιτροπής Αγώνα Καθαριστριών Νοσοκομείου στον χαιρετισμό της κατήγγειλε την προσπάθεια απόλυσης των καθαριστριών του Νοσοκομείου  παραμονές της εργατικής Πρωτομαγιάς. Δήλωσε την απόφαση τους να αντισταθούν και κάλεσε  όλους να στηρίξουν τον αγώνα τους και να συμμετέχουν στην συγκέντρωση που οργανώνουν.

Χαιρετισμό απηύθυναν και ο πρόεδρος τους εργατικού κέντρου Καρδίτσας Γιώργος Καπράνας  ΚΑΙ Ο Αποστόλης Ταξιάρχης πρόεδρος του τοπικού τμήματος της ΑΔΕΔΥ.

Στη συνέχεια ακούστηκαν τραγούδια του αγώνα από μέλη του τοπικού Παραρτήματος του Πανελληνίου  Μουσικού Συλλόγου.

Ακολούθησε πορεία στους δρόμους της πόλης.

 

Προηγούμενο άρθρο Να πει κάποιος στον ΣΥΡΙΖΑ ότι οι πολίτες θυμούνται - Γράφει η Α. Σκόνδρα, Υποψήφια βουλευτής Καρδίτσας Ν.Δ.
Επόμενο άρθρο Κώστας Τσιάρας: Επιλύεται το πρόβλημα με την καθυστέρηση αποκατάστασης των βλαβών και δολιοφθορών στο δίκτυο ηλεκτροδότησης