Ειδήσεις

Μαζική η συμμετοχή στη συγκέντρωση των εμποροϋπαλλήλων


Με μαζική συμμετοχή εργαζομένων, αυτοαπασχολούμενων, αγροτών, συνταξιούχων, γυναικών πραγματοποιήθηκε στην πλατεία Πλαστήρα η απεργιακή συγκέντρωση που κάλεσε το σωματείο εμποροϋπαλλήλων Καρδίτσας.

Να σημειωθεί ότι στην απεργία μαζική συμμετοχή είχαν οι οικοδόμοι στα μεγάλα γιαπιά που ήταν κλειστά, όπως και οι εργαζόμενοι του ΟΤΕ, αλλά και πολλοί εργαζόμενοι, στο εμπόριο, στην εστίαση, στην εκπαίδευση και στην υγεία.

Στην συγκέντρωση παρουσία είχαν τα παρακάτω σωματεία: Ένωση Ιατρών Νοσοκομείου ΚΥ Καρδίτσας, Κέντρου Υγείας Καρδίτσας, Επιτροπή Αγώνα Εργαζομένων Νοσοκομείου, Επιτροπή Καθαριστριών Νοσοκομείου, Υγειονομικοί κατά της Υποχρεωτικότητας-μέλη του σωματείου ΣΥΔΕ, Συνδικάτο Οικοδόμων, Μισθωτών τεχνικών Θεσσαλίας, παράρτημα Καρδίτσας, ΕΟΑΣΚ, Ιδιοκτητών Ταξί Καρδίτσας, Τεχνικών ΟΤΕ, Σχολικών Κυλικείων, Περιπτερούχων, Οπωροπαντοπωλών, Λαϊκών αγορών, Φωτογραφίας και  Ήχου, Τουριστικών Γραφείων και λεωφορείων ν. Καρδίτσας, Συνταξιούχοι, ΙΚΑ, ΟΑΕ-ΤΕΒΕ, Σύλλογος Γυναικών Καρδίτσας και Ομάδες Γυναικών Ταμασίου μέλη ΟΓΕ, η Επιτροπή Ειρήνης Καρδίτσας (ΕΕΔΥΕ), η ΠΕΑΕΑ παράρτημα Καρδίτσας.

Στην συγκέντρωση χαιρέτησαν ο Πάνος Τζόκας, μέλος του ΔΣ του Εμπορικού Συλλόγου Καρδίτσας, ο Γιάννης Τσιούτρας, γραμματέας της ΕΟΑΣΚ και ο Εκτορας Γάζος  πρόεδρος της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείου ΚΥ Καρδίτσας.

Ο  Γιώργος Παπαδόπουλος γραμματέας του σωματείου ιδιωτικών υπαλλήλων και μέλος της διοίκησης του Εργατικού κέντρου Καρδίτσας ήταν ο κεντρικός ομιλητής που τόνισε μεταξύ άλλων την καταδίκη του πολέμου, την πάλη ενάντια στην ακρίβεια και για ΣΣΕ με ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς. Τέλος κάλεσε  σε κλιμάκωση της πάλης και του αγώνα των εργαζομένων και του λαού.

Ακολούθησε πορεία στους δρόμους της πόλης.

Προηγούμενο άρθρο 149 νέα θετικά κρούσματα covid στην Καρδίτσα
Επόμενο άρθρο Υπεγράφη η σύμβαση για το Υπαίθριο Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης Πλαστήρα