Ειδήσεις

Μαζική η συμμετοχή στην απεργιακή συγκέντρωση


Μαζική και καθόλα δυναμική υπήρξε η συμμετοχή των Καρδιτσιωτών στην απεργιακή συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε, στις 11:00 το πρωί της Τετάρτης, στην κεντρική πλατεία της πόλης.

Εκπρόσωποι φορέων, σωματείων, αγρότες, παρά πολλοί νέοι και μαθητές καθώς και απλοί πολίτες έδωσαν δυναμικό παρών στη συγκέντρωση, ζητώντας να μην συγκαλυφθεί το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη και να υπάρξουν άμεσα μέτρα προστασίας της ανθρώπινης ζωής.

Κρατώντας πανό στα χέρια και ορισμένοι και λευκά λουλούδια, έστειλαν το δικό τους μήνυμα τονίζοντας πως ο αγώνας δεν θα σταματήσει.

Μεταξύ άλλων, μίλησαν οι Πρόεδροι του Εργατικού Κέντρου και του Νομαρχιακού Τμήματος της ΑΔΕΔΥ Γιώργος Καπράνας και Απόστολος Ταξιάρχης αντίστοιχα.

«Η Διοίκηση και τα μέλη του Εργατικού Κέντρου Καρδίτσας δηλώνουμε συγκλονισμένοι και εξοργισμένοι από την ανείπωτη τραγωδία με τη σύγκρουση των δύο αμαξοστοιχιών στα Τέμπη.

Το τρένο είναι το μαζικό μέσο μεταφοράς των πολλών, των εργαζομένων, των νέων. Το μέσο το οποίο θεωρούνταν ασφαλές, μετά από χρόνια συνεχούς υποβάθμισης μετατράπηκε σε μια παγίδα θανάτου, σ’ ένα κράτος με συρρικνωμένες και απαξιωμένες υποδομές, που ιδιωτικοποιήθηκαν τα πάντα, υπηρεσίες και αγαθά απαραίτητα για τις ζωές μας ξεπουλήθηκαν.

Φτάνει πια η κοροϊδία, να παρθούν μέτρα ασφάλειας και υγείας για όλους τους εργαζόμενους. Υπάρχουν ευθύνες για την ανείπωτη τραγωδία και θα πρέπει να αναζητηθούν. Διεκδικούμε πλέον πράξεις και όχι λόγια. Απαιτούμε να διαλευκανθεί πλήρως η υπόθεση από τη Δικαιοσύνη και να αποδοθούν ευθύνες. Απαιτούμε διερεύνηση της υπόθεσης σε βάθος. Τέλος πια σε φιέστες και επικοινωνιακά πυροτεχνήματα!

Το έγκλημα στα Τέμπη δεν θα επιτρέψουμε να μείνει αναπάντητο», επισημαίνει το Εργατικό Κέντρο.

«Απαιτούμε μαζί με όλους τους εργαζόμενους και το λαό να μπει τέρμα στη πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων και να αποδοθούν οι πραγματικές ευθύνες για το δολοφονικό έγκλημα των Τεμπών», σημειώνει, από την πλευρά της, η Εκτελεστική Γραμματεία του Ν.Τ. της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. Καρδίτσας.

Στη συγκέντρωση συμμετείχαν και ορισμένα τρακτέρ.

Μετά τη συγκέντρωση, ακολούθησε πορεία μέχρι τον σιδηροδρομικό σταθμό Καρδίτσας.

 

 

Προηγούμενο άρθρο Δήμος Σοφάδων: Στις 11.00 η λήξη των μαθημάτων την Πέμπτη
Επόμενο άρθρο Στις 11:00 η λήξη της λειτουργίας των σχολικών μονάδων την Πέμπτη στον Παλαμά