Ειδήσεις

Μαζική συναυλία αλληλεγγύης και διεκδίκησης για τους πλημμυροπαθείς


Πραγματοποιήθηκε μαζική συναυλία αλληλεγγύης και διεκδίκησης το βράδυ της Κυριακής (29/10) στην κεντρική πλατεία της Καρδίτσας. Η συναυλία οργανώθηκε από την Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων,  το Παράρτημα του Πανελλήνιου Μουσικού Συλλόγου, τον Αγροτικό Σύλλογο Παλαμά, τον Εμπορικό Σύλλογο Παλαμά, το Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων, το Συνδικάτο Οικοδόμων, την Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων και Κέντρων Υγείας, το Σωματείο Εργαζομένων Κέντρων Υγείας, το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ και τον Σύλλογο Γυναικών Καρδίτσας (μέλος ΟΓΕ).

Έστειλε μήνυμα αλληλεγγύης προς τους πλημμυροπαθείς της Καρδίτσας που επλήγησαν από τις καταστροφικές πλημμύρες του περασμένου μήνα και προσπαθούν να σταθούν όρθιοι! Ταυτόχρονα έστειλε και μήνυμα διεκδίκησης και συνέχισης του αγώνα για τα δίκαια αιτήματα που αφορούν την επιβίωσή τους.  Σε λίγες μέρες θα συμπληρωθούν 2 μήνες από τις καταστροφικές πλημμύρες και η μεγάλη πλειοψηφία των πληγέντων δεν έχει πάρει ούτε καν τα πρώτα χρήματα της αρωγής για τις άμεσες ανάγκες ενώ εκατοντάδες είναι αυτοί που παραμένουν ξεσπιτωμένοι ζώντας σε δομές, σε συγγενικά σπίτια ή που αναγκάστηκαν να νοικιάσουν.

Οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι της περιοχής βρίσκονται σε τραγική κατάσταση αφού πολλοί όχι μόνο έχασαν τις φετινές παραγωγές και τα ζώα αλλά δεν ξέρουν το πότε και με τι όρους θα καλλιεργήσουν τη νέα χρόνια και με τι εισόδημα ώστε να μπορέσουν να επιβιώσουν. Αναδείχτηκαν οι εγκληματικές ευθύνες όλων των κυβερνήσεων, της περιφέρειας και των δήμων που άφησαν το λαό ανυπεράσπιστο, χωρίς αντιπλημμυρικά έργα, να παλεύει για τη ζωή και την περιουσία του. Την ίδια στιγμή που δίνουν εκατομμύρια για έργα πράσινης ανάπτυξης και άλλα, με κριτήριο ότι είναι κερδοφόρα για τους επιχειρηματικούς ομίλους! Έτσι λοιπόν στο ζύγι που λέει « τα κέρδη τους ή η ζωές μας» η ζυγαριά γέρνει στα κέρδη!

Είναι μονόδρομος ο οργανωμένος αγώνας και η διεκδίκηση μαζί με τις πολύμορφες δράσεις αλληλεγγύης που όλη αυτή την περίοδο έδωσαν κουράγιο και έμπρακτη στήριξη στους πλημμυροπαθείς του νομού.

Ευχαριστούμε όλους τους καλλιτέχνες που πήραν μέρος σε αυτή την πρωτοβουλία και συγκεκριμένα:

Στη συναυλία συμμετείχαν ο Διονύσης Τσακνής, τα «Κίτρινα Ποδήλατα» με αφιέρωμα στον Λαυρέντη Μαχαιρίτσα, το συγκρότημα «Ταξιδιώτες» με τους Ειρήνη Γιαννούλα και Βαγγέλη Δημάκη, το νεανικό συγκρότημα «add1cts»,  ο Άρης Φαλιάγκας (τραγούδι), η Ρίτσα Πέτσα (τραγούδι), η Χαρά Σακελλαροπούλου (τραγούδι), η Ειρήνη Σουφοπλάκου (τραγούδι), ο Χριστόδουλος Κωσταρέλος (τραγούδι), ο Στέλιος Ευαγγελάκης (τραγούδι) και ο Νίκος Γκορίλας (τραγούδι), ο Βασίλης Νταράλας (τραγούδι). Επίσης έπαιξαν οι μουσικοί, Δημήτρης Μιαρίτης (πλήκτρα), Άγγελος Παλαπέλας (πλήκτρα και τύμπανα), Μιχάλης Παλμούτσης (κιθάρα και μπουζούκι), Νίκος Πεταλάς (τύμπανα),  Βασίλης Κόγιας (πλήκτρα), Δημήτρης Καραβίδας (κλαρίνο) και Χρήστος Κιτσόπουλος (κλαρίνο).

Η συναυλία συνδυάστηκε και με συγκέντρωση οικονομικής βοήθειας προς τους πληγέντες. Τις επόμενες μέρες θα ανακοινώσουμε τα έσοδα της συναυλίας,  τις αγορές προϊόντων που θα γίνουν με βάση τις ανάγκες των πλημμυροπαθών και τον τρόπο που θα διανεμηθούν.

 

 

Προηγούμενο άρθρο Απαλλαγή διδάκτρων Δημοτικού Ωδείου Μουζακίου για τα παιδιά πλημμυρόπληκτων οικογενειών
Επόμενο άρθρο Στο Αρχηγείο Τακτικής Αεροπορίας στη Λάρισα ο Περιφερειάρχης Κ. Αγοραστός