Ειδήσεις

Μαζική σύσκεψη φορέων της Καρδίτσας ενόψει της απεργίας


Πραγματοποιήθηκε μαζική σύσκεψη  στο Εργατικό Κέντρο Καρδίτσας την Πέμπτη 03/11/2022 με δεκάδες συλλόγους και σωματεία του Ιδιωτικού και Δημοσίου Τομέα, Συνταξιουχικές οργανώσεις, εμπορικός σύλλογος, ο Ιατρικός σύλλογος Νοσοκομειακών Ιατρών , σύλλογοι γυναικών καθώς και άλλοι φορείς.

Αποφασίστηκε, την Τετάρτη 9 Νοέμβρη που είναι η Πανεθνική και Πανεργατική απεργία στον Ιδιωτικό και Δημόσιο τομέα με θέση αιχμής την ακρίβεια να γίνει μια κοινή συγκέντρωση στην Κεντρική Πλατεία στις 12 το μεσημέρι. Παράλληλα ο Εμπορικός σύλλογος αποφάσισε να συμμετέχει, πήρε απόφαση και καλεί τα μέλη του να κλείσουν τα καταστήματα από τις 12:00π.μ.  έως 14:00μ.μ. και να συμμετέχουν στη συγκέντρωση που θα γίνει.

Πρέπει να στείλουμε ένα αγωνιστικό και ηχηρό μήνυμα στην κυβέρνηση ενάντια στις σκληρές πολιτικές και την ακρίβεια που φτωχοποιούν και εξαθλιώνουν τον Ελληνικό λαό. 12χρόνια σκληρής λιτότητας και ακραίας ακρίβειας. Φτάνει πια!

Μισθοί και συντάξεις που δεν φτάνουν να καλύψουν τις βασικές ανάγκες, χιλιάδες μικρές επιχειρήσεις έχουν κλείσει και οι υπόλοιπες δίνουν έναν τιτάνιο αγώνα να  κρατηθούν ανοιχτές. Οι αγρότες αδυνατούν να καλλιεργήσουν τα χωράφια τους από το δισβάσταχτο κόστος παραγωγής, η Υγεία παραπαίει    , τα Νοσοκομεία δουλεύουν με μεγάλες ελλείψεις προσωπικού.  Στο χώρο της παιδείας τα παιδιά μας συνεχίζουν να είναι τα πειραματόζωα, αφού κάθε λίγο και λιγάκι αλλάζει το σύστημα εισαγωγής στα Πανεπιστήμια, το δε κόστος για να σπουδάσουν δυσβάσταχτο! Τα χρέη μεγαλώνουν για τη συντριπτική πλειοψηφία του Ελληνικού λαού  που στενάζει από την ακρίβεια, τα κέρδη πολλαπλασιάζονται για κάποιους μεγάλους από την κερδοσκοπία και ανάμεσα σε αυτούς και το ίδιο το κράτος από την υπερφορολόγηση!

Αυτά πλέον που μας ενώνουν είναι συντριπτικά πολύ περισσότερα από αυτά που μας χωρίζουν . Γι’  αυτό είναι σημαντικό να γεμίσει η Πλατεία στις 9 Νοέμβρη και ας είναι το εφαλτήριο για πιο δυναμικούς αγώνες. Οι μόνες χαμένες μάχες είναι αυτές που δεν δίνονται!

 

 

 

 

Προηγούμενο άρθρο Εορτή της ανακομιδής των ιερών λειψάνων του αγίου και ενδόξου μεγαλομάρτυρος Γεωργίου του τροπαιοφόρου
Επόμενο άρθρο ΚΕΘΕΑ: Αποτελέσματα Α’ Αγωνιστικής 6oυ Τουρνουά Ποδοσφαίρου 5X5