Ειδήσεις

Μαζική σύσκεψη-συζήτηση για το νέο αντιεκπαιδευτικό νομοσχέδιο


Με μεγάλη συμμετοχή εκπαιδευτικών, γονιών και μαθητών πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 15 Ιούλη η σύσκεψη-συζήτηση της ΚΟΒ Εκπαιδευτικών της ΤΟ Καρδίτσας του ΚΚΕ σχετικά με το νέο αντιεκπαιδευτικό νομοσχέδιο που φέρνει η κυβέρνηση  της ΝΔ στο χώρο της εκπαίδευσης.

Στην τοποθέτηση που έκανε ο Τέγος Νίκος, μέλος του Γραφείου της ΕΠ Θεσσαλίας του ΚΚΕ, αναφέρθηκε στο πώς το νέο νομοσχέδιο χτυπά το περιεχόμενο της ίδιας της εκπαίδευσης και δημιουργεί ένα σχολείο πολλών ταχυτήτων με συνέπεια την κατηγοριοποίηση του.Παρουσίασε την πρόταση του ΚΚΕ για ένα σύγχρονο, ενιαίο σχολείο που να καλύπτει πραγματικά τις ανάγκες όλων των μαθητών.

Ακολούθησε πλούσια συζήτηση από την οποία αναδείχθηκε η ανησυχία και η αντίδραση εκπαιδευτικών, γονιών και μαθητών απέναντι στο νέο αντιεκπαιδευτικό νομοσχέδιο, που δημιουργεί ένα σχολείο των λίγων και των εκλεκτών και αφήνει στο περιθώριο τα παιδιά των λαϊκών στρωμάτων.

Έγινε κάλεσμα η αντίδραση αυτή να αναδειχθεί, να οργανωθεί και να δυναμώσει στις κινητοποιήσεις που προγραμματίζονται στην Καρδίτσα το επόμενο διάστημα από σωματεία και φορείς εκπαιδευτικών, γονιών και μαθητών.

Προηγούμενο άρθρο Τι έδειξαν οι έλεγχοι για τα μέτρα αποφυγής της διάδοσης του κορωνοϊού
Επόμενο άρθρο Τα δρομολόγια των Κινητών Αστυνομικών Μονάδων Καρδίτσας