Ειδήσεις

Με ΑΕΚ για το καλύτερο ο Α.Σ. Καρδίτσας ΙΑΠΩΝΙΚΗ


Την προετοιμασία του για την απαιτητική εκτός έδρας αναμέτρηση με την ΑΕΚ Betsson το Σάββατο (5.15 μ.μ.) στην Αθήνα ολοκλήρωσε ο Α.Σ. Καρδίτσας ΙΑΠΩΝΙΚΗ. Η ομάδα της  Καρδίτσας με καλή ψυχολογία αλλά και ρεαλισμό, γνωρίζει τη δυσκολία της αποστολής της και τη δυναμική του αντιπάλου της, ιδίως όταν αγωνίζεται μπροστά στο κοινό του, στοχεύοντας το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Το ξεκίνημα της ΑΕΚ σε ό,τι αφορά στις υποχρεώσεις της στην Stoiximan Basket League δεν είναι το καλύτερο επιθυμητό όμως, επιβεβαιώνει το μεγάλο ανταγωνισμό και τις ανατροπές που επιφυλάσσει το πρωτάθλημα. Ο τρόπος που εξελίσσεται η φετινή «κούρσα» δεν επιτρέπει προγνωστικά, ενώ ακόμη και οι ομάδες με υψηλές βλέψεις αναζητούν σταθερότητα στην πορεία τους. Αυτό ισχύει και για τον Α.Σ.Κ., ο οποίος στο ξεκίνημα της σεζόν, με όλους τους αγώνες του να διεξάγονται μακριά από την Καρδίτσα, συνθέτει το αγωνιστικό του προφίλ και σταδιακά προσαρμόζεται στις εκτός έδρας υποχρεώσεις του με αξιώσεις για το πρώτο θετικό αποτέλεσμα.

Παρά τη σημαντική επιβάρυνση που επιφέρουν τα συνεχόμενα ταξίδια, οι «κυανόλευκοι» παραμένουν προσηλωμένοι στο πλάνο τους και δουλεύουν καθημερινά στις προπονήσεις με στόχο να περιορίσουν τα λάθη τους και να διορθώσουν όσες λεπτομέρειες μέχρι στιγμής τους έχουν στερήσει το ροζ φύλλο αγώνα. Η προσαρμογή στις απαιτήσεις και τις συνθήκες σε ένα ματς όπως το προσεχές με την ΑΕΚ και σε μία αρκετά δυνατή έδρα είναι το ζητούμενο για την ομάδα της Καρδίτσας που αυτό το διάστημα το απουσιολόγιό της υπόκειται σε συνεχείς προσθαφαιρέσεις, λόγω τραυματισμών.

Η ΑΕΚ παρουσιάζει διαφορετικά πρόσωπα στις έως τώρα διοργανώσεις που λαμβάνει μέρος, καθώς στο BasketballChampionsLeague έχει κάνει το «2 στα 2» στον 4ο Όμιλο που συμμετέχει, ωστόσο στο ελληνικό πρωτάθλημα μετρά ρεκόρ 1 νίκη–3 ήττες, με πιο πρόσφατη αυτή κόντρα στον Άρη, στο Αλεξάνδρειο. Με τον έμπειρο Ισπανό προπονητή Χουάν Πλάθα στο «τιμόνι» του, ο «Δικέφαλος» δημιούργησε ένα εντυπωσιακό ρόστερ, στο οποίο φιγουράρουν ονόματα όπως αυτά των Μπεν ΜακΛεμορ (με 571 αγώνες στο NBA), ΕμφιόντουΚαμπενγκέλε (έχει θητεύσει σε Κλίπερς, Κλίβελαντ, Σέλτικς), ΤζόρντανΜακΡέι (με παρουσία σε Σανς, Κλίβελαντ, Ουάσινγκτον, Ντένβερ, Πίστονς) και ΤσέισονΡαντλ (με 119 συμμετοχές στο NBA). Τζάστιν Τίλμαν (με παρελθόν σε Κορέα, Ισραήλ, Ιταλία, Τουρκία, Πουέρτο Ρίκο, Κίνα και G-League) και οι Λάγκστον Χολ, ΜιντάουγκαςΚουζμίνσκας συμπληρώνουν την επτάδα των ξένων, διαθέτοντας εμπειρία, μεταξύ άλλων κι από το ελληνικό πρωτάθλημα. Σε ό,τι αφορά στους Έλληνες, οι Όμηρος Νετζήπογλου, Μάνος Χατζηδάκης, Ζώης Καράμπελας, Γιάννης Κουζέλογλου, ΆλφηςΠιλάβιος, Θωμάς Κώττας, Μανώλης Ματαλιωτάκης και ο Δημήτρης Φλιώνης που ανανέωσε τη συνεργασία του με τους «κιτρινόμαυρους», συνθέτουν ένα «κράμα» έμπειρων και νεαρών αθλητών που ανεβάζουν διαρκώς τον πήχη της ομάδας.

Η αποστολή του Α.Σ.Κ αναχωρεί την Παρασκευή για την Αθήνα, με τον Νίκο Παπανικολόπουλο και τους συνεργάτες του να αναμένουν την κατάσταση όλων των αθλητών τους, προκειμένου να καταλήξουν στην καλύτερη δυνατή 12άδα.

Τον αγώνα, που έχει οριστεί για το Σάββατο στις 5.15 μ.μ. στο ΟΚΑΛ, με ζωντανή τηλεοπτική κάλυψη από την ΕΡΤ3, θα διευθύνουν οι κ.κ. Ηλίας Καρπάνος από τον Σύνδεσμο Διαιτητών Αχαΐας-Ηλείας, Νικόλαος Μηλαπίδης από τον Σύνδεσμο Διαιτητών Αττικής και Νίκος Σκανδαλάκης από τον Σύνδεσμο Διαιτητών Κρήτης.

Προηγούμενο άρθρο Άμεσα να αποκατασταθεί ο δρόμος Λάρισας – Καρδίτσας, για να σταματήσει η ταλαιπωρία οδηγών και επιβατών
Επόμενο άρθρο Κώστας Ξυλομένος: Οριστική κατάργηση πανεπιστημιακού τμήματος στην Καρδίτσα