Ειδήσεις

Με αυστηρά μέτρα και σε κλίμα συγκίνησης γιορτάστηκε στην Καρδίτσα η Εθνική Επέτειος


Με πολύ αυστηρά μέτρα προστασίας και λιγοστό κόσμο λόγω της πανδημίας, αλλά σε κλίμα έντονης συγκίνησης και εθνικής υπερηφάνειας, γιορτάστηκε την Πέμπτη στην Καρδίτσα η Εθνική Επέτειος της 25ης Μαρτίου και τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση.

Το πρωί τελέστηκε επίσημη δοξολογία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό των Αγίων Κων/νου και Ελένης, χοροστατούντος του Μητροπολίτη Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων κ.κ. Τιμόθεου, και αμέσως μετά εκφωνήθηκε ο Πανηγυρικός  της ημέρας από την κα. Καζάνα Αθηνά, εκπαιδευτικό του 2ου Δημοτικού Σχολείου Καρδίτσας.

Ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση στον προ του ηρώου πεσόντων χώρο και κατάθεση στεφάνων από εκπροσώπους των τοπικών αρχών.

Την κυβέρνηση εκπροσώπησε ο Υπουργός Δικαιοσύνης κ. Κώστας Τσιάρας, ενώ το παρών έδωσαν επίσης οι βουλευτές κ. Γιώργος Κωτσός και Ασημίνα Σκόνδρα, ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Κώστας Νούσιος, ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης κ. Νίκος Καραγιάννης, ο δήμαρχος Καρδίτσας κ. Τσιάκος και αρκετοί ακόμη εκπρόσωποι των τοπικών αρχών και φορέων.

Ιδιαίτερα συγκινητική η στιγμή που ακούστηκε ο Εθνικός Ύμνος με τους επισήμους αλλά και κάποιους πολίτες από τα μπαλκόνια των γύρω των σπιτιών και μερικούς ελάχιστους που παρακολουθούσαν από το πεζοδρόμιο έξω από τον Ιερό Ναό, να συνοδεύουν λέξη προς λέξη στέλνοντας τα δικά τους μηνύματα.

Η Φιλαρμονική του Δήμου έπαιζε εμβατήρια και μετά το τέλος της εκδήλωσης παρέλασε στο κέντρο της πόλης.

Η Δημοτική Αρχή σημαιοστόλισε την πόλη ενώ την καθιερωμένη ώρα που τα προηγούμενα χρόνια γινόταν η παρέλαση σε όλο το κέντρο από τα μεγάφωνα ακουγόταν εμβατήρια.

Τέλος η δημοτική αρχή φώτισε για αυτές τις ημέρες, τους δύο έφιππους ανδριάντες του Γ. Καραισκάκη στην κεντρική πλατεία και του Ν. Πλαστήρα στην ομώνυμη πλατεία, στα χρώματα της ελληνικής σημαίας.

Προηγούμενο άρθρο Fast track διαγωνισμός για τις ζημιές του Ιανού
Επόμενο άρθρο Επιμνημόσυνος Δέηση παραμονή της εθνικής επετείου της 25ης Μαρτίου 1821