Ειδήσεις

Με αυστηρά μέτρα προστασίας το προσκύνημα των Επιταφίων στην Καρδίτσα


Μεγάλη Παρασκευή και από το πρωί οι πιστοί συνέρρεαν στους ναούς με πολύ αυστηρά μέτρα, τήρηση αποστάσεων και διπλή μάσκα.

Οι εικόνες ήταν πρωτόγνωρες και όλοι πρόσεχαν πολύ τηρώντας τα προβλεπόμενα υγειονομικά μέτρα.

Για τους πιστούς είναι υποχρεωτική η χρήση διπλής μάσκας, όπως προαναφέραμε, ενώ για τους ιερείς, τους νεωκόρους, τους ιεροψάλτες και το λοιπό προσωπικό, που θα βρίσκεται εντός του ναού, είναι υποχρεωτική η διενέργεια self test.

Σχετικά με την περιφορά του Επιταφίου,  είναι να γίνει μόνο στον προαύλιο χώρο των ναών, χωρίς πομπή πιστών, ενώ το προσκύνημα επίσης εκτός του ναού.

Το Μ. Σάββατο η Τελετή της Αναστάσεως θα ξεκινήσει στις 9.00.

 

Αυστηρά μέτρα προστασίας σε όλους τους ναούς

Σχετικά με τον αριθμό ατόμων στους ιερούς ναούς κατά τη διάρκεια των ακολουθιών της Μεγάλης Εβδομάδας και του Πάσχα, θα συνεχίσει να ισχύει η μέχρι σήμερα αναλογία του ενός ατόμου ανά 25m2 με τα υγειονομικά μέτρα, που ήδη ισχύουν (επαρκής αερισμός των χώρων, τήρηση αποστάσεων και κανόνων υγιεινής, αντισηψία χεριών, υποχρεωτική χρήση μάσκας). Επίσης, στους εξωτερικούς χώρους των ναών τήρηση απόστασης 10m2 μεταξύ των πιστών, τήρηση των κανόνων υγιεινής και υποχρεωτική χρήση μάσκας.

Κατά τις ακολουθίες της Μεγάλης Εβδομάδας και του Πάσχα, χρήση διπλής μάσκας για τους πιστούς τόσο σε εσωτερικούς όσο και εξωτερικούς χώρους.

Σχετικά με την εφαρμογή testing κατά τις ακολουθίες της Μεγάλης Εβδομάδας και του Πάσχα, εφαρμογή υποχρεωτικού τεστ σε ιερείς, νεωκόρους, ιεροψάλτες και στο λοιπό προσωπικό, που θα βρίσκεται εντός του ναού.

Σχετικά με τις ακολουθίες της Μεγάλης Παρασκευής α) η περιφορά του Επιταφίου μόνο στον προαύλιο χώρο των ναών, χωρίς να ακολουθεί πομπή πιστών, β) το προσκύνημα του Επιταφίου εκτός του ναού, και γ) τήρηση αποστάσεων, υποχρεωτική χρήση μάσκας και γενικότερα ένταση στην εφαρμογή των υγειονομικών μέτρων και επιτήρηση αυτών προς αποφυγή του συγχρωτισμού.

Σχετικά με το χρονικό όριο απαγόρευσης κυκλοφορίας (curfew), περιορισμός της κυκλοφορίας από τις 22:00 για την Μεγάλη Εβδομάδα και την ημέρα του Πάσχα λαμβανομένης υπόψη της ολοκλήρωσης των διαδικασιών των λειτουργιών κατά τη Μεγάλη Εβδομάδα στις 21:00, ενώ από τις 3 Μαΐου (Δευτέρα του Πάσχα) ο περιορισμός κυκλοφορίας ισχύει από τις 23:00

Προηγούμενο άρθρο Μήνυμα του βουλευτή Καρδίτσας Γιώργου Κωτσού για το Πάσχα
Επόμενο άρθρο Για το άνοιγμα της εστίασης ετοιμάζονται οι επαγγελματίες της Καρδίτσας