Ειδήσεις

Με απόλυτη επιτυχία η 14η Γιορτή Τσίπουρου στη Ρεντίνα


Με απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η 14η Γιορτή Τσίπουρου στη Ρεντίνα το μεσημέρι του Σαββάτου 29 Οκτωβρίου. Με σύμμαχο τον καλό καιρό, πλήθος κόσμου κατέκλυσε την πλατεία της «Βασίλισσας των Αγράφων»  προκειμένου να παραβρεθεί στην καθιερωμένη πλέον «Γιορτή Τσίπουρου»,  να απολαύσει ντόπιο τσίπουρο,  να γευτεί εκλεκτά εδέσματα όπως γίδα βραστή, λουκάνικα και πίτες, αλλά και να “μεθύσει” από την ξεχωριστή ομορφιά της περιοχής και το μοναδικό αρχιτεκτονικό τοπίο.

Η Γιορτή Τσίπουρου στη Ρεντίνα διοργανώθηκε από το Δήμο Σοφάδων, το Δ.Ο.Π.Α.Π.Σ, την Τοπική Κοινότητα Ρεντίνας, το Σύλλογο Γυναικών Ρεντίνας με την υποστήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας – Περιφερειακής Ενότητας Καρδίτσας. Εχει πλέον καταστεί θεσμός στη συνείδηση του κόσμου κάτι που αποδείχθηκε περίτρανα με την αθρόα συμμετοχή των κατοίκων αλλά και των εκατοντάδων επισκεπτών.

Ο στόχος της εκδήλωσης ήταν να προβάλει την ιδιαίτερη σημασία του τσίπουρου ως τοπικό προϊόν, να  παρακολουθήσει ο κόσμος τη διαδικασία της απόσταξης αλλά και να αναδειχθούν τα πολλά πλεονεκτήματα που συγκεντρώνει η Ρεντίνα ως προορισμός, με τη βαριά πολιτιστική κληρονομία, τον φυσικό πλούτο και τα ποιοτικά της προϊόντα.

Με φόντο το απαράμιλλης ομορφιάς Αγραφιώτικο τοπίο αλλά και την παραδοσιακή ζεστή και φιλόξενη διάθεση των κατοίκων της περιοχής, ο κόσμος γλέντησε και χόρεψε με την ψυχή του καθώς τη γιορτή συνόδευσε ορχήστρα λαϊκής και παραδοσιακής μουσικής ενώ παράλληλα απόλαυσε το τσιπουράκι αλλά και τα παραδοσιακά εδέσματα.

Τους επίσημους αλλά και τον κόσμο ευχαρίστησε αρχικά για την παρουσία τους ο πρόεδρος της ΤΚ Ρεντίνας κ. Σταύρος Κουτής, ο οποίος συνεχάρη όλους όσοι βοήθησαν στην άρτια διοργάνωση της εκδήλωσης αλλά και τον κ. Ευάγγελο Χαϊδά για την έμπρακτη υποστήριξή του.

Ακολούθησαν οι χαιρετισμοί του Δημάρχου Σοφάδων κ. Θάνου Σκάρλου, του Υπουργού Δικαιοσύνης κ. Κώστα Τσιάρα, της βουλευτή κ. Ασημ. Σκόνδρα, του βουλευτή κ. Γιώργου Κωτσού και του Αντιπεριφερειάρχη ΠΕ Καρδίτσας κ. Κωστή Νούσιου.

Στην εκδήλωση μεταξύ άλλων παραβρέθηκαν επίσης  ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης κ. Δημ. Αναγνωστόπουλος, οι Αντιδήμαρχοι κ.κ Αθ. Σαμαράς και Αθ. Παππάς, ο Εντεταλμένος Σύμβουλος κ. Παύλος Ραγιάς, η πρόεδρος της ΔΗ.ΚΟΙ.ΕΔΣ κ. Θώμη Καφάση, η Πρόεδρος της κοινότητας Σοφάδων κ. Κατερίνα Σκρέτα, ο πρόεδρος της Τ.Κ Αηδονοχωρίου κ. Σωτήρης Αντωνόπουλος, η πρέδρος του Συλλόγου Γυναικών Ρεντίνας κ. Λέλα Παπαμιμίκου, ο πρόεδρος του Συλλόγου Απανταχού Ρεντινιωτών κ. Δημ. Ντόντος, Δημοτικοί και Τοπικοί Σύμβουλοι, ο Οικονομικός Επόπτης του ΕΒΕ Καρδίτσας κ. Κων/νος Λαμπρόπουλος, ο Πρόεδρος της Ενωσης Πολιτιστικών Συλλόγων κ. Μαν. Στεργιόπουλος, η πρόεδρος του Μορφωτικού Συλλόγου Σοφάδων κ. Κατερίνα Σταθοπούλου, η πρόεδρος του Μουσείου Βυζαντινής και Μεταβυζαντινής Τέχνης κ. Ευη Φλώρου, εκπρόσωποι Συλλόγων και Φορέων και πλήθος κόσμου.

 

 

Προηγούμενο άρθρο Ιερό μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του μακαριστού Μητροπολίτου κυρού Κλεόπα
Επόμενο άρθρο Ρυθμίσεις κυκλοφορίας σε οδούς της πόλεως του Παλαμά