Ειδήσεις

Με απόλυτη επιτυχία οι εκδηλώσεις του Μορφωτικού Συλλόγου Σοφάδων


Μια πραγματικά εξαιρετική σειρά εκδηλώσεων με θέμα  « Από πού ερχόμαστε; Τι είμαστε; Πού πάμε;» εμπνευσμένο από τον ομότιτλο πίνακα του Μεταϊμπρεσιονιστή ζωγράφου Πωλ Γκογκέν  διοργάνωσε με απόλυτη επιτυχία και πολύ μεράκι ο Μορφωτικός Σύλλογος Σοφάδων σε συνεργασία με το Δήμο Σοφάδων – ΔΟΠΑΠΣ.

Μετά την περίοδο της πανδημίας και τις συνθήκες που αυτή δημιούργησε στη σκέψη και τη ζωή όλων μας, στις εκδηλώσεις του Μορφωτικού Συλλόγου Σοφάδων  συλλειτούργησαν ο λόγος, η μουσική, ο χορός , το θεατρικό δρώμενο, η εικαστική δημιουργία.

Η Δημοτική Αρχή Σοφάδων, επενδύοντας στον πολιτισμό, συμμετέχει ενεργά στη στήριξη δράσεων, που αναδεικνύουν την πολιτιστική κληρονομιά  του τόπου.

Την Πέμπτη 16 Ιουνίου 2022 στις 9μ.μ. στην κατάμεστη κεντρική πλατεία των Σοφάδων εντυπωσίασαν και κέρδισαν το ζεστό χειροκρότημα του κοινού τα μουσικοχορευτικά συνόλα του Συλλόγου υπό την καθοδήγηση της χοροδιδασκάλου Κικής Μαυρουδή τα οποία συνόδευσαν οι μουσικοι:
Χρήστος Κιτσόπουλος στο κλαρίνο
Μάριος Σαρημιχαηλίδης στο λαούτο
Γιάννης Σερίφης στα κρουστά
Αθανασία Αλεξοπούλου στο τραγούδι

Προηγήθηκε μια ανασκόπηση των δράσεων του Συλλόγου  αλλά και αναφορά στις πτυχές του αντίκτυπου που είχε στην καθημερινότητα και την ψυχολογία των πολιτών η περίοδος της πανδημίας από τις Κωνσταντίνα Ψαχούλα και Αθανασία Αλεξοπούλου.

Τον κόσμο καλωσόρισε η πρόεδρος του Μορφωτικού Συλλόγου Σοφάδων κ. Κατερίνα Σταθοπούλου ενώ χαιρετισμό απηύθυναν ο  αιδεσιμολογιώτατος π. Ηλίας Γώγος, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Σοφάδων κ. Ιωάννης Σταμούλης, ο βουλευτής κ. Γιώργος Κωτσός και ο Αντιπεριφερειάρχης Καρδίτσας κ. Κώστας Νούσιος. Μηνύματα απέστειλαν ο Υπουργός Δικαιοσύνης κ. Κώστας Τσιάρας και η βουλευτής κ. Ασημίνα Σκόνδρα.

Παραβρέθηκαν επίσης, οι αντιδήμαρχοι κκ Γιώργος Τσινόπουλος, Αθ. Παππάς, Δημ. Αλεξόπουλος και Γιώργος Τσιώτας, ο πρόεδρος του ΔΟΠΑΠΣ κ. Σπύρος Εκίζογλου, η πρόεδρος της ΔΗΚΟΙΕΔΣ κ. Θώμη Καφάση, ο θεματικός Αντιπεριφερειάρχης κ. Δημ. Αναγνωστόπουλος, οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι κ.κ Λία Ρογγανάκη και Νίκος Καραγιάννης, ο πρόεδρος των Σοφάδων κ. Ντίνος Σακκάς, δημοτικοί και τοπικοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων και πλήθος κόσμου.

Οι εκδηλώσεις συνεχίστηκαν την Παρασκευή 17 Ιουνίου 2022 στις 8μ.μ. στο χώρο του Εικαστικού Εργαστηρίου του Μορφωτικού Συλλόγου και του Δήμου Σοφάδων με την ετήσια έκθεση των έργων των μικρών και μεγάλων μαθητών του Εργαστηρίου που λειτουργεί εδώ και δεκαπέντε χρόνια με υπεύθυνη τη ζωγράφο Αλέκα Κουκόσια.

Ο Μορφωτικός Σύλλογος Σοφάδων ευχαριστεί τους γονείς των παιδιών για την εμπιστοσύνη που εδώ και χρόνια δείχνουν στο έργο του Συλλόγου, καθώς και όλους όσοι υποστηρίζουν υλικά και ηθικά το σύνολο των δράσεών του.

Προηγούμενο άρθρο Συνεργασία της Συνεταιριστικής Τράπεζας Θεσσαλίας με το Ταμείο Εγγυοδοσίας
Επόμενο άρθρο Εορτασμός της Ημέρας Τιμής των Αποστράτων της Ελληνικής Αστυνομίας