Ειδήσεις

Με επιτυχία διεξήχθη ο 55ος Καραϊσκάκειος δρόμος


Με τεράστια επιτυχία διεξήχθη την Κυριακή 26 /6/ 2022  ο 55ος Καραϊσκάκειος δρόμος από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Μαυρομματίου ‘’Ο ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗΣ,,. Ο συγκεκριμένος δρόμος είναι ένας από τους αρχαιότερους  αθλητικούς δρόμους της Πατρίδας μας και θεσμός για ολόκληρη την Θεσσαλία συμβάλλοντας τα μέγιστα στην προβολή του χωριού μας ιστορική έδρα του Δήμου Μουζακίου αλλά και στην τοπική οικονομία με την συμμετοχή αθλητών από αρκετά μέρη της Ελλάδας  οι οποίοι διαμένουν σε καταλύματα της ευρύτερης περιοχής μας με ότι αυτό συνεπάγεται . Οι συμμετοχές  των αθλητών και αθλητριών ξεπέρασαν τους 110 με την συμμετοχή τριάντα  μικρών δρομέων οι οποίοι κάλυψαν μία απόσταση χιλίων μέτρων τερματίζοντας στην πλατεία του χωριού μπροστά στον έφιππο ανδριάντα του Γ. Καραϊσκάκη. Στην ομαλή διεξαγωγή συνετέλεσαν οι πάντα πρόθυμοι υποστηρικτές του χωριού μας όπως . Ο Δημήτριος Γκινής με το Παντοπωλείο  Η ΠΛΑΤΕΙΑ, Ο Γιώργος Κοσμάς  ΜΙΝΙ ΜΑΡΚΕΤ  ΝΙΚΗ , την ταβέρνα ψησταριά ΣΤΟΥ ΣΦΑΚΙΑ, Μαυρομμάτι , τον Βάϊο Κωτσώνη Συνεργείο Αυτοκινήτων στην Καρδίτσα , τον Νώντα Γκινή Φανοποιείο  στο Μαυρομμάτι , τον Τάκη Ανδριά  ενοικιάσεις τραπεζοκαθισμάτων  στο Μαυρομμάτι , Το ΚΤΗΜΑ ΧΑΛΙΛΗ Καππά , τον Νίκο τον Γκέκα Μαυρομμάτι .  ευχαριστούμε θερμά το τμήμα του Ερυθρού Σταυρού Καρδίτσας  και τους  Άνδρες και γυναίκες του Α.Τ. Μουζακίου  που με την παρουσία τους συνετέλεσαν   στην ομαλή  διεξαγωγή του αγώνα. Ιδιαίτερες ευχαριστίες σε όλους τους εθελοντές μας  και την γραμματειακή μας  ομάδα .

Σημαντική συναισθηματική στιγμή η τιμητική απονομή αναμνηστικού κυπέλου και μεταλλίου  από τον Σύλλογό μας  στον ακούραστο  εργάτη του Καρδιτσιώτικου αθλητισμού καθώς και για την τεράστια προφορά του κυρίως στο Δρομικό κίνημα της χώρας μας τον Βλησάρη Ζησόπουλο Πρόεδρο του Συλλόγου Δρομέων Καρδίτσας τον οποίο ο πρόεδρος του Συλλόγου μας κ. Δημήτριος Γιώτης παρέδωσε τα αναμνηστικά . Ο φίλος  μας  ο Βλησάρης είναι από τους παλαιότερους αθλητές του ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΕΙΟΥ ΔΡΟΜΟΥ όταν ακόμη τα πρώτα χρόνια  διεξάγονταν κάτω από δύσκολες καταστάσεις  και συνθήκες  χωρίς τις σημερινές διευκολύνσεις προς τους Αθλητές που το αξίζουν .

Χαιρετισμό απέστειλαν ο απόγονος του ήρωα   κ. Γεώργιος Λεωνίδας Καραϊσκάκης την οποία δημοσιεύουμε  , ο Υπουργός Δικαιοσύνης  κ. Κωνσταντίνος Τσιάρας και ο Βουλευτής της Ν.Δ. Καρδίτσας χωριανός μας κ. Γ. Κωτσός .

Για την ιστορία,  στην γενική  κατάταξη στους άντρες  στις γυναίκες και στα παιδιά η σειρά τερματισμού ήταν ως εξής :

1ος ] Κωνσταντινίδης  Κοσμάς  Θεσσαλονίκη   ανεξάρτητος με  χρόνο 1.17. 52

2ος ] Νικολάου  Απόστολος  Φάρσαλα  με  χρόνο  1.19.14

3ος ] Γκατζής  Αναστάσιος  Καρδίτσα  με χρόνο  1.21.11

Στις Γυναίκες

1ηΠασχαλίδου Παναγιώτα  Θεσσαλονίκη  με χρόνο 1.34.24

2ηΝάσικα Νατάσα Σύλλογος Δρομέων Υγείας  Λάρισας  με χρόνο 1.36.28

3η Οικονόμου  Δήμητρα  Καλαμπάκα Ανεξάρτητη    με χρόνο  1.46.59

Στους παίδες

1ος Γούλας Αθανάσιος

Κορασίδες

1ηΤουραλιά Ειρήνη του Φώτη

 

 

 

Προηγούμενο άρθρο Ημερίδα με θέμα το Αβερώφειο Αγροδιατροφικό Τεχνολογικό Πάρκο Θεσσαλίας
Επόμενο άρθρο Συνελήφθησαν δύο άτομα, για παραβάσεις της νομοθεσίας περί ναρκωτικών