Ειδήσεις

Mε επιτυχία ολοκληρώθηκε το Startup Europe Week Larisa 2022: Στα Βήματα των Επιτυχημένων Startuppers


Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η διαδικτυακή εκδήλωση με θέμα: «Startup Europe Week Larisa 2022: Στα Βήματα των Επιτυχημένων Startuppers» που διοργάνωσε ο Σύνδεσμος Θεσσαλικών Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών και το Ινστιτούτο Ανάπτυξης Επιχειρηματικότητας, με την υποστήριξη του Δικτύου ΠΡΑΞΗ την Πέμπτη 9 Ιουνίου 2022, για 7η συνεχόμενη χρονιά.

Σκοπός της εκδήλωσης αυτής ήταν να δώσουν συμβουλές αλλά και να εμπνεύσουν όλους εκείνους που, ενώ έχουν κάποια επιχειρηματική ιδέα, διστάζουν να την προχωρήσουν.Η εκδήλωση άνοιξε με το σύντομο χαιρετισμό και καλωσόρισμα μέσω βίντεο από την κ. Μαρίγια Γκαμπριέλ, Επίτροπο Καινοτομίας, Έρευνας, Πολιτισμού, Εκπαίδευσης και Νεολαίας.

Ειδικότερα, στην εκδήλωση μίλησαν η κ. Κλαίρη Μπακούρα, Curator of Exhibitions and Public Engagement του Πάρκου Καινοτομίας JOIST, παρουσιάζοντας τις υπηρεσίες του JOIST καθώς και τη συμβολή του στην τοπική κοινωνία.Ο κ. Γιώργος Καρκανιάς, Αντιπρόεδρος ΣΘΕΒ, καλωσόρισε τους συμμετέχοντες με έναν σύντομο χαιρετισμό ενώ αναφέρθηκε στον ρόλο του ΣΘΕΒ και στην υποστήριξη που παρέχει μέσα από ενημερώσεις και στρατηγικές συνεργασίεςστους νέους επιχειρηματίες.

Στη συνέχεια, η κ. Δήμητρα Πετροπούλου, Στέλεχος του γραφείου του Υφυπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων Δρ. Χρίστου Δήμα, Έρευνα – Τεχνολογία – ΚαινοτομίαΣυνεχίζοντας, ενημέρωσε του συμμετέχοντες για τις υπηρεσίες του Elevate Greece και παρουσίασε στατιστικά δεδομένα για τις νεοφυείς επιχειρήσεις με ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Ο κ. Δρίτσας,Επικεφαλής Γραφείου Υφυπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων,σε παρέμβασή του έκανε αναφορά για τα νέα προγράμματα που ετοιμάζει το Υπουργείο αλλά και τις νέες δυνατότητες χρηματοδότησης για startups που θα προκύψουν το ερχόμενο διάστημα.

Ακόμη η κ. Μάγκυ Αθανασιάδη, Διευθύντρια του Τμήματος Καινοτομίας του ΣΕΒ, μίλησε για τις δράσεις του ΣΕΒ και την ανάπτυξη του ελληνικού οικοσυστήματος καινοτομίας.Ο κ. Ηρακλής Καραντώνης, Σύμβουλος Μεταφοράς Τεχνολογίας, MSc, παρουσίασε το Δίκτυο ΠΡΑΞΗ και τις υπηρεσίες υποστήριξης που παρέχει προς τις νεοφυείς επιχειρήσεις. Στη συνέχεια, ο κ. Γιώργος Καραντώνης, Partner του Metavallon VC, ενημέρωσε για το επενδυτικό πορτφόλιο του Metavallon VC, το ιδανικό προφίλ των εταιριών για χρηματοδότηση, αλλά και έδωσε και πρακτικές συμβουλές στους επιχειρηματίες που αναζητούν τέτοιες μορφές χρηματοδότησης.

Οι τελευταίοι ομιλητές είχαν την ευκαιρία να παρουσιάσουν τους οργανισμούς τους και τις καλές πρακτικές που τους βοήθησαν να πετύχουν τον στόχο τους. Πιο συγκεκριμένα, μίλησαν οι κκ. Γεώργιος Βασιλειάδης, Business Development της FarmB, μιας πλατφόρμας για την ψηφιοποίηση του αγροτικού τομέα, ο Νικόλαος Ταζές, Ιδρυτής και Διαχειριστής της Readnet  Publications, δίνοντας την δική του εμπειρία ως επιχειρηματίας, ενώ μίλησε και για τα εφόδια που χρειάζεται κάποιος για να πετύχει και ο ΓιάννηςΒαρβαρέλης, Senior Software Engineer και Co-Founder της Evolluto, μιλώντας για την startupτου αλλά και τους τρόπους που ακολούθησε και ακολουθεί η εταιρία του για να ξεχωρίσει απ’ τον ανταγωνισμό, να διευρύνει το πελατολόγιο της, αλλά και να αναπτυχθεί περαιτέρω.

 

Ο ΣΘΕΒ και το Ινστιτούτο Ανάπτυξης Επιχειρηματικότητας θα συνεχίσουν τις δράσεις τους για την υποστήριξη των νεοφυών επιχειρήσεων αλλά και την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας γενικότερα.

 

Προηγούμενο άρθρο Συνεδρίασε το Συντονιστικό Τοπικό Όργανο Δήμου Λίμνης Πλαστήρα
Επόμενο άρθρο Διεθνές Συνέδριο για την Προσβασιμότητα της Ενάλιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς