Ειδήσεις

Με κατάνυξη εορτάστηκε η θεομητορική εορτή του Γενεθλίου της Θεοτόκου στην Ιερά Μονή Παναγίας Πελεκητής


Με κατάνυξη εορτάστηκε η θεομητορική εορτή του Γενεθλίου της Θεοτόκου στην ιστορική Ιερά Μονή Παναγίας Πελεκητής Καρύτσας Δολόπων. Με την ευχή και την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Τιμοθέου, το εσπέρας της Τετάρτης 7 Σεπτεμβρίου 2022, τελέσθηκε η ακολουθία του Εσπερινού χοροστατούντος του Πανοσιολογιωτάτου Αρχιμανδρίτου π. Αμφιλοχίου Παπανδρέου, Πρωτοσυγκέλλου της Ιεράς μας Μητροπόλεως και Καθηγουμένου της Ιεράς Μονής συμπαραστατουμένου από τον Αιδεσιμολογιώτατο Πρωτοπρεσβύτερο π. Θωμάς Κάια, Γενικό Αρχιερατικό Επίτροπο της Ιεράς μας Μητροπόλεως, τον Αιδεσιμώτατο Πρωτοπρεσβύτερο π. Δημήτριο Καλλιώρα, Αρχιερατικό Επίτροπο Μητροπόλεως και τους Αιδεσιμ. Πρεσβυτέρους π. Ελευθέριο Αρέθα και π. Ιωάννη Ζιάκανο και τον Ιεροδιάκονο και Αδελφό της Ιεράς Μονής π. Δαμιανό Μπαρούτα.

Προ της απολύσεως, ο Πανοσιολογιώτατος Πρωτοσύγκελλος και Καθηγούμενος ευλόγησε τους άρτους και ομίλησε. Στην ομιλία του ανεφέρθη τόσο στο γεγονός της θεομητορικής εορτής.

Την κυριώνυμο ημέρα, Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου, τελέσθηκε η ακολουθία του Όρθρου και η Θεία Λειτουργία.

 

Προηγούμενο άρθρο Ο 1ος Σταθμός Υγροποιημένου Φυσικού Αερίου (LNG) στην Ελλάδα για την τροφοδότηση των απομακρυσμένων περιοχών
Επόμενο άρθρο Η Περιφέρεια Θεσσαλίας μεταφέρει 18.226 μαθητές