Ειδήσεις

Με κινητοποίηση υποδέχτηκαν την Αναπληρώτρια Υπουργό Υγείας οι εργαζόμενοι του Νοσοκομείου


Ο Σύλλογος Εργαζομένων, στην συμβολική κινητοποίηση διαμαρτυρίας που πραγματοποιήθηκε στην πύλη του Νοσοκομείου, καθώς και στην  συνάντηση που είχε με την Αναπληρώτρια Υπουργό  Υγείας  Κα Γκάγκα, ανέδειξε, για ακόμη μια φορά τα προβλήματα που υπάρχουν τόσο στον χώρο της Υγείας , όσο και τα προβλήματα στο Νοσοκομείο του Νομού μας.

Επισήμανε ότι:

Πρέπει να γίνουν άμεσα προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, όλων των ειδικοτήτων όπου υπάρχουν ελλείψεις, ξεκινώντας από Ιατρικό και Νοσηλευτικό προσωπικό, έτσι ώστε να μπορέσουμε να ανταπεξέλθουμε στην τραγική κατάσταση που βιώνουμε τα τελευταία δύο χρόνια, με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Πρέπει τώρα να γίνει άρση της απόφασης περί αναστολής εργασίας στους ανεμβολίαστους συναδέλφους μας και να επιστρέψουν όλοι στα καθήκοντά τους, κάνοντας δύο rapid test την εβδομάδα .Το προσωπικό είναι ήδη υπερβολικά κουρασμένο, ψυχολογικά και σωματικά ,χωρίς κανονικές άδειες, υπερβαίνοντας τα όρια της αντοχής τους.

Περιμένουμε ακόμη την ένταξή μας στα ΒΑΕ. Για πόσο ακόμη??

Πρέπει να αυξηθούν οι κλίνες ΜΕΘ  με πλήρη  εξοπλισμό και στελέχωση ανά την Ελλάδα .Είναι ανεπίτρεπτο να παραμένουν διασωληνωμένοι ασθενείς εκτός ΜΕΘ, με ότι σημαίνει αυτό…

Όλοι οι συμβασιούχοι, πρέπει να μονιμοποιηθούν, γιατί καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες επί σειρά ετών .Είναι όλοι απαραίτητοι. Δεν πρέπει να αποχωρήσει κανείς .

Πρέπει να βρεθούν λύσεις, για την νοσηλεία όλων όσων νοσούν από covid , και όχι να συγχωνεύονται κλινικές, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται προβλήματα στην αντιμετώπιση των άλλων ασθενειών.

Να δοθεί επίδομα σε όλους τους εργαζόμενους στο χώρο της Υγείας καθώς και αύξηση μισθών.

Να χαρακτηριστεί Εργατικό Ατύχημα ο Θάνατος Συναδέλφων μας , οι οποίοι νόσησαν απo covid.

Έχει περάσει σχεδόν ένας χρόνος, που επίμονα ζητάμε τον  διορισμό Διοικητή, για το Νοσοκομείο μας.

Ο Σύλλογος Εργαζομένων, θα συνεχίσει να αγωνίζεται, για  την επίλυση όλων αυτών  των προβλημάτων και για την βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας στους συμπολίτες μας.

 

 

Προηγούμενο άρθρο Καρδίτσα: Ασθενής με covid κατέληξε εκτός ΜΕΘ, περιμένοντας κρεβάτι
Επόμενο άρθρο Να δώσουμε την κεντρική μάχη ενάντια στην αξιολόγηση και στις πολιτικές τους!