Ειδήσεις

Με λαμπρότητα γιορτάστηκε από το Δήμο Μουζακίου η Εθνική Επέτειος


Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και κάθε επισημότητα γιορτάστηκε από το Δήμο Μουζακίου, η μεγάλη Εθνική Επέτειος της 25ης Μαρτίου, ημέρα ορόσημο της Νεότερης Ιστορίας της Ελλάδας που αποτέλεσε απαρχή του γενικού ξεσηκωμού των Ελλήνων ενάντια στον Οθωμανικό ζυγό, το 1821.

Ειδικότερα, οι εκδηλώσεις για την Εθνική παλιγγενεσία διήρκησαν τρείς ημέρες, αρχής γενομένης από  τον γενικό σημαιοστολισμό δημοσίων και ιδιωτικών καταστημάτων, καταστημάτων δημοσίου και ιδιωτικού δικαίου, Τραπεζών και οικιών από το πρωί της Τετάρτης 23-03-2022.

Τις βραδινές ώρες της Πέμπτης 24 Μαρτίου 2022, φωταγωγήθηκαν δημόσια και δημοτικά καταστήματα, Ν.Π.Δ.Δ. – Ν.Π.Ι.Δ. και Τραπεζών, ενώ από το απόγευμα της ίδιας ημέρας, τα μεγάφωνα του Δήμου μετέδιδαν δημοτικά και πατριωτικά τραγούδια.

Οι εκδηλώσεις κορυφώθηκαν σήμερα το πρωί, ημέρα της Εθνικής Επετείου, όταν και χτύπησαν χαρμόσυνα οι καμπάνες των Εκκλησιών και έγινε έπαρση της σημαίας στην πλατεία Δημαρχείου στο Μουζάκι.

Ακολούθησε τέλεση επίσημης Δοξολογίας στο Μητροπολιτικό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Μουζακίου. Εκεί εκφώνησε τον πανηγυρικό της ημέρας ο καθηγητής του ΕΠΑΛ Μουζακίου κ. Ευάγγελος Καραμπέκος.

Στη συνέχεια λαός, Αρχές, μαθητές των Σχολείων, εκπαιδευτικοί και εκπρόσωποι Συλλόγων και Σωματείων μετέβησαν στο Ηρώο των Πεσόντων,στον πεζόδρομο της Βιβλιοθήκης Μουζακίου, όπου και τελέστηκεΕπιμνημόσυνη Δέηση, τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των ηρώων της ελευθερίας και η Φιλαρμονική του Δήμου παιάνισε πένθιμα εμβατήρια.Κατάθεση στεφάνων έγινε στο Ηρώο από το Δήμαρχο Δ. Μουζακίου κ. Θεοφάνη Στάθη, τη Βουλευτή κ. Ασημίνα Σκόνδρα, τον εκπρόσωπο της Περιφέρειας Θεσσαλίας, περιφερειακό Σύμβουλο κ. Νίκο Καραγιάννη, τον εκπρόσωπο της Εθνικής Αντίστασης και αντιδήμαρχο Δ. Μουζακίου κ. Γιάννη Πατσιαούρα, τον πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Μουζακίου κ. Αχιλλέα Καταραχιά και άλλους εκπροσώπους τοπικών Αρχών, Φορέων, Συλλόγων και αντιπροσωπείες εκπαιδευτικών και μαθητών Σχολείων.

Μετά την κατάθεση στεφάνων έγινε Ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου από τη δημοτική Φιλαρμονική.

Οι εορταστικές εκδηλώσεις ολοκληρώθηκαν με την καθιερωμένη παρέλαση μαθητών και μαθητριών των Δημοτικών σχολείων, Γυμνασίου, Λυκείων, οχημάτων της Ελληνικής Αστυνομίας και Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Μουζακίου και της Φιλαρμονικής του Δήμου, κατά μήκος της κατάμεστης από κόσμο, Λεωφόρου Αντώνη Βασιλείου στο κέντρο της πόλης.

 

 

 

Προηγούμενο άρθρο Μήνυμα του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστού για την Εθνική Επέτειο
Επόμενο άρθρο Λαμπρός ο εορτασμός της 25ης Μαρτίου στους Σοφάδες