Ειδήσεις

Με λαμπρότητα κορυφώθηκαν οι λατρευτικές Συνάξεις για τον πολιούχο Άγιο Σεραφείμ


Πανηγύρισε και φέτος η τοπική μας Εκκλησία την ιερά μνήμη του αγίου ενδόξου ιερομάρτυρος Σεραφείμ, αρχιεπισκόπου Φαναρίου και Νεοχωρίου, του θαυματουργού· και μας εκάλεσε να τον τιμήσουμε ευσεβοφρόνως, διότι αυτός είναι ο φύλαξ και προστάτης του τόπου μας, βοηθός και συμπαραστάτης σε κάθε περίσταση και θλίψη του βίου.

Ως εκ τούτου, την Κυριακήν 3 Δεκεμβρίου 2023, στον Ιερό Ναό Αγίου Σεραφείμ (Μετόχιον Ιεράς Μονής Κορώνης) Καρδίτσης τελέσθηκε ο Πολυαρχιερατικός Εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας και θείου κηρύγματος χοροστατούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Σταυροπηγίου κ. Αλεξίου και συγχοροστατούντων του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Γλυφάδας κ. Αντωνίου και του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ. Τιμοθέου.

Προ της Απολύσεως, ακολούθησε λιτάνευση της τιμίας Κάρας και της ιεράς εικόνος του αγίου Σεραφείμ πέριξ του Ιερού Ναού.

Την κυριώνυμο ημέρα, Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου, στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Καρδίτσης τελέσθηκε η ακολουθία του Όρθρου κατά την οποία χοροστάτησε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Σταυροπηγίου κ. Αλέξιος και ακολούθως η Πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Γλυφάδας κ. Αντωνίου.

Οι άγιοι Αρχιερείς, το μεσημέρι της Δευτέρας, επισκέφθηκαν την Ιερά Μονή Κορώνης, όπου προσκύνησαν την τιμία κάρα του Αγίου Σεραφείμ. Τους υποδέχθηκε στην είσοδο της Ιεράς Μονής ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Μεθόδιος, Καθηγούμενος της Ι.Μ., ο οποίος και τους ξενάγησε σε αυτή. Προς τιμήν τους, παρατέθηκε εόρτιος τράπεζα.

 

Προηγούμενο άρθρο Με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη συναντήθηκε ο βουλευτής Καρδίτσας Τέλης Σπάνιας
Επόμενο άρθρο Κώστας Βλάχος: Σινέ κόμματα –Σκληρά σενάρια