Ειδήσεις

Με λαμπρότητα σε όλες τις Τοπικές Κοινότητες του Δήμου Μουζακίου τα Άγια Θεοφάνεια


 Με λαμπρότητα και κάθε επισημότητα γιορτάστηκαν την Παρασκευή 6/1/ 2023 σε όλες τις Τοπικές Κοινότητες του Δήμου Μουζακίου τα Άγια Θεοφάνεια!

Στην έδρα του Δήμου, στο Μουζάκι, το πρωί τελέστηκε πανηγυρική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Κοίμησης Θεοτόκου, παρουσία επισήμων και πλήθους κόσμου.

Στη συνέχεια έγινε Αγιασμός των Υδάτων στον ποταμό Πάμισο,στη νέα πεζογέφυρα, χοροστατούντος του πρωτοπρεσβύτερου π. Λάζαρου Κουτσογιάννη και του πρεσβύτερου π. Ηλία Καναβού, παρουσία του Δημάρχου Δ.Μουζακίου και εορτάζοντα κ. Θεοφάνη Στάθη, μελών του Δημοτικού Συμβουλίου, αντιδημάρχων, εκπροσώπων τοπικών συλλόγων και φορέων, Διοικήσεων των Σωμάτων Ασφαλείας Μουζακίου και εκατοντάδων δημοτών, δεδομένου ότι ο καιρός ήταν θαυμάσιος με ηλιοφάνεια και υψηλή για την εποχή θερμοκρασία περιβάλλοντος.

Αμέσως ακολούθησε η καθιερωμένη κατάδυση του Τιμίου Σταυρού στα νερά του ποταμού, τον οποίο και ανέσυρε ο ένας από τους δυο συμμετέχοντες καταδύτες, Γιώργος Πούπης.

Να σημειωθεί ότι η νέα πεζογέφυρα είναι εκτός κυκλοφορίας καθώς ολοκληρώθηκε αλλά δεν έχει ακόμη παραδοθεί, ωστόσο άνοιξε μόνο για τη θρησκευτική τελετή.

Προηγούμενο άρθρο Λαμπρός ο εορτασμός των Θεοφανίων στην Καρδίτσα
Επόμενο άρθρο Aγιασμός των υδάτων στον Παλαμά