Ειδήσεις

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η Ημέρα Καριέρας


Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 12 Μαΐου 2022 στη Δημοτική Αγορά της Καρδίτσας η Ημέρα Καριέρας “Career4all”. Την πρωτοβουλία της δράσης είχε το πρόγραμμα HELIOS του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης, που υλοποιείται με την χρηματοδότηση του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου, σε συνεργασία με την Αναπτυξιακή Καρδίτσας Αναπτυξιακή Ανώνυμη Εταιρία Ο.Τ.Α. και τη στήριξη του Δήμου Καρδίτσας.

Στόχος της δράσης αποτέλεσε η διασύνδεση εταιρειών με υποψήφιους με μεταναστευτικό και προσφυγικό υπόβαθρο, συμπεριλαμβάνοντας και τη συμμετοχή ημεδαπού πληθυσμού που αναζητά εργασία. Η διοργάνωση υλοποιήθηκε με την παρουσία εταιρειών και τοπικών φορέων, με απώτερο στόχο την αναζήτηση κατάλληλων υποψηφίων εργαζομένων εξασφαλίζοντας την ισότιμη πρόσβασή τους στην αγορά εργασίας.

Η εναρκτήρια συνεδρία της ημέρας καριέρας “Career4all” πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα της ΠΕΔ Θεσσαλίας, με τίτλο «Προσφυγικός και μεταναστευτικός πληθυσμός και η πρόσβαση του στην αγορά εργασίας» με στόχο την ενημέρωση φορέων και εκπροσώπων επιχειρήσεων σχετικά με τα νομικά καθεστώτα πολιτών τρίτων χωρών, τα νομιμοποιητικά έγγραφα και τις διαδικασίες πρόσληψης που αντιστοιχούν στις επιμέρους πληθυσμιακές ομάδες.

Η ημέρα καριέρας “Career4all” συνεχίστηκε στη Δημοτική Αγορά Καρδίτσας, όπου εκπρόσωποι  τοπικών επιχειρήσεων από το μεταποιητικό, βιομηχανικό και τουριστικό κλάδο, συμμετείχαν με περίπτερα πραγματοποιώντας συνεντεύξεις με υποψήφιους που αναζητούν εργασία. Η συμμετοχή των υποψηφίων ξεπέρασε κάθε προσδοκία, καθώς 73 άτομα πραγματοποίησαν συνεντεύξεις με την υποστήριξη διερμηνείας, όπου αυτό ήταν απαραίτητο, ενώ συνολικά οι συμμετέχοντες στην εκδήλωση ξεπέρασαν τα 150 άτομα.

Καθοριστική, ήταν η παρουσία της Δ.ΥΠ.Α (ΟΑΕΔ) Καρδίτσας, του Κέντρου Γυναικών Καρδίτσας
και της οργάνωσης «Βρες Φτερά», οι οποίες συμμετείχαν στη δράση ενημερώνοντας για τις υπηρεσίες τους. Επίσης, οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν από εργασιακούς συμβούλους του ΔΟΜ σχετικά με πρακτικά ζητήματα που αφορούν στην πρόσβαση στην αγορά εργασίας και να λάβουν υποστήριξη για την προετοιμασία των συνεντεύξεων τους, ενώ η ΑΝ.ΚΑ παρουσίασε το πρόγραμμα «YES!», το οποίο περιλαμβάνει δράσεις κατάρτισης, συμβουλευτικής και mentoring για ωφελούμενους 18-29 ετών, οι οποίοι είναι αποκλεισμένοι από εργασία, εκπαίδευση και κατάρτιση.

Η Ημέρα Καριέρας αποτέλεσε μια πολύ σημαντική δράση για την τοπική οικονομία και τον τρόπο διασύνδεσης των αναγκών των επιχειρήσεων με το διαθέσιμο εργατικό δυναμικό στην περιοχή της Καρδίτσας και θα αποτελέσει καλή πρακτική για τη διοργάνωση αντίστοιχων πρωτοβουλιών από την ΑΝ.ΚΑ Α.Ε. στο πλαίσιο του προγράμματος LEADER/CLLD ή της λειτουργίας του Κέντρου Υποστήριξης Επιχειρηματικότητας για άνεργους και μειονεκτούντες πολίτες του Δήμου Καρδίτσας.

 

 

Προηγούμενο άρθρο Αλλαγή Διοικήσεως στο Κέντρο Εκπαιδεύσεως Στρατονομίας
Επόμενο άρθρο Έναρξη του δεύτερου κύκλου Τοπικών Εργαστηρίων του ευρωπαϊκού προγράμματος Εράσμους