Ειδήσεις

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση του βιβλίου «Κομμένες γλώσσες του Παναγιώτη Κολέλη στην Καρδίτσα


Πραγματοποιήθηκε με πολύ μεγάλη επιτυχία η παρουσίαση του βιβλίου με τίτλο “Κομμένες γλώσσες” του συγγραφέα Παναγιώτη Κολέλη στην αίθουσα του ημιώροφου του ξενοδοχείου ΚΙΕΡΙΟΝ. Εντυπωσιακή ήταν, η προσέλευση του βιβλιόφιλου κοινού της Καρδίτσας, το οποίο από πολύ νωρίς κατέκλυσε την αίθουσα. Ανταμείφθηκε όμως από τους παρουσιαστές του βιβλίου, Λίτσα Παπανικολάου, Βούλα Σδρόλια, Δημήτρη Ντανόπουλο και Κατερίνα Σταθοπούλου, οι οποίοι έκαναν μια εξαιρετική παρουσίαση του βιβλίου και από τους καθηγητές του Μουσικού Σχολείου Καρδίτσας, Χαρούλα Σαφαρή και Πέτρο Τσιμπερόπουλο, με τις υπέροχες επιλογές των μουσικών κομματιών που παρουσίασαν.

Η πρόεδρος του Κέντρου Ιστορικής και Λαογραφικής Έρευνας ” Ο ΑΠΟΛΛΩΝ” Βασιλική Κοζιού-Κολοφωτιά, η οποία προλόγισε και συντόνισε την εκδήλωση, ανάμεσα στ’ άλλα είπε για το βιβλίο: ” Διαβάζοντας το νέο του βιβλίο του Παναγιώτη Κολέλη «Κομμένες γλώσσες» ειλικρινά συγκλονίσθηκα. Μέσα από τα εννιά πρωτότυπα διηγήματα είδα να ξεπροβάλλουν τα προβλήματα και τα αδιέξοδα της σημερινής κοινωνίας σε υπέρτατο βαθμό αγγίζοντας κάποια απ’ αυτά το παράλογο. Αλλά μήπως δεν είναι παράλογα και όλα αυτά που ζούμε στις μέρες μας;

Είδα, τους ήρωες και τις ηρωίδες να προσπαθούν να επιβιώσουν και να αποκομίσουν προσωπικό και όχι συλλογικό και κοινωνικό κέρδος. Και όλα αυτά με οποιοδήποτε κόστος για την προσωπική τους ζωή αλλά και των συνανθρώπων τους. Είδα τη σκληρότητα και τη μοναξιά, καθώς και την έλλειψη διάθεσης για συλλογική και αγωνιστική προσπάθεια με στόχο την έξοδο από το σκοτεινό τούνελ της σημερινής προβληματικής κοινωνίας.

Τέλος διαπίστωσα την αγωνία και την προσπάθεια του συγγραφέα, μέσα από τις εννιά ιστορίες του, να προβληματίσει τον αναγνώστη για τα κακώς κείμενα της κοινωνίας μας με την ελπίδα πως θα αφυπνιστεί και θ’ αγωνιστεί για την καλυτέρευσή της.

Χαιρετισμό εκ μέρους του Μορφωτικού και Εκπολιτιστικού Συλλόγου Κρανιάς απηύθυνε η πρόεδρος Ουρανία Κατσίκα, η οποία αναφέρθηκε στο πλούσιο βιογραφικό του συγγραφέα.

Παρόντες στην εκδήλωση ήταν: οι βουλευτές Καρδίτσας Γιώργος Κωτσός και Ασημίνα Σκόνδρα, ο εκπρόσωπος του Υπουργού Δικαιοσύνης Κώστα Τσιάρα, ο αντιπεριφερειάρχης Καρδίτσας Κωστής Νούσιος, ο αντιδήμαρχος Δήμου Καρδίτσας Τέλης Σπάνιας, ο Περιφερειακός Σύμβουλος Νίκος Καραγιάννης, οι πρώην βουλευτές Καρδίτσας Σούλα Κατσιαβριά και Παναγιώτα Βράντζα, η πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Μουζακίου Μαρία Καραμπέκου, ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Κρανιάς Ευάγγελος Καραμπέκος, ο πρώην Νομάρχης Γεώργιος Διδάγγελος. Παρόντα, όπως πάντα, ήταν τα μέλη του Κέντρου Ιστορικής και Λαογραφικής Έρευνας “Ο ΑΠΟΛΛΩΝ” , καθώς και οι φίλοι του. Εντυπωσιακή ήταν η προσέλευση των κατοίκων της Κρανιάς, τόπο καταγωγής του συγγραφέα.

 

 

Προηγούμενο άρθρο Λία Ρογγανάκη: Η διαφορετικότητα δεν είναι εμπόδιο
Επόμενο άρθρο Αιμοδοσία την Τρίτη 27 Δεκεμβρίου στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων Παλαμά