Ειδήσεις

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Plastiras Lake Cup 2024 στο Αεροδρόμιο Μυρίνης


Το Σαββατοκύριακο 6 και 7 Απριλίου 2024 πραγματοποιήθηκε μια κορυφαία και πολύπλευρα σημαντική αεραθλητική διοργάνωση υψηλού επιπέδου στην Καρδίτσα.  Ο λόγος για τον Πανελλήνιο Αγώνα Υπερελαφρών Αεροσκαφών (Κατηγορία 3AXIS) PlastirasLakeCup 2024 που διοργάνωσε η Αερολέσχη Αεροδρομίου Μυρίνης, σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Θεσσαλίας – Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας, στο Αεροδρόμιο Μυρίνης.

Στον Αγώνα συμμετείχαν πληρώματα από ελληνικές Αερολέσχες από κάθε σημείο της Ελλάδας.

Το ενδιαφέρον του κόσμου μεγάλο, αφού από νωρίς το πρωί του Σαββάτου, μικροί και μεγάλοι έσπευσαν να παρακολουθήσουν από κοντά τους 3 γύρους των 19 διαγωνιζόμενων πληρωμάτων.

Το θέαμα που προσέφεραν αρκετά δυνατό και αποζημίωσε σίγουρα και τον πιο απαιτητικό θεατή!!

Αργά το απόγευμα της ίδιας ημέρας, και αφού ολοκληρώθηκαν οι αγώνες, προκρίθηκαν οι πρώτοι 8 σε καλύτερη βαθμολογία!!

Την Κυριακή το πρωί πραγματοποιήθηκε ο τελικός κατάταξης δύο γύρων.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Δημήτρης Κουρέτας, ο Αντιπεριφερειάρχης Καρδίτσας Κώστας Τέλιος, ο συντονιστής Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Θεσσαλίας Ηλίας Λεοντάρης, ο περιφερειακός σύμβουλος Κώστας Μπαρμπούτης και ο Αντιδήμαρχος Δήμου Καρδίτσας Σωτήρης Αντωνίου οι οποίοι έκαναν και τις απονομές στους νικητές των αγώνων.

Διευθυντής του αγώνα ήταν ο Νικόλαος Σαμπράκος ενώ η Ελλανόδικος Επιτροπή αποτελείτο από τους: Φειδογιάννη Θωμά (Πρόεδρο), Σαμπράκου Άδα (μέλος) και Αθαναηλίδη Ηλία (μέλος).

Αναμνηστική πλακέτα, μεταξύ άλλων, δόθηκε στη χήρα του αείμνηστου Κώστα Παπαλού, τέως δημάρχου Κάμπου και κατόπιν Δήμου Καρδίτσας για το όραμά του και τελικά την ολοκλήρωση του αεροδρομίου Μυρίνης επί θητείας του.

 Νικητές αναδείχθηκαν:

1η θέση: το πλήρωμα Lorenzo Ronzio – Χόρτη Μαρία από την Αερολέσχη Ερμής

2η θέση: το πλήρωμα Μακράκης Νικόλαος, Καλλιγιαννάκη Αικατερίνη από την Αερολέσχη Τάλως Ηρακλείου

 3η θέση: Βαρλάμης Βασίλειος – Πετρούλης Βασίλειος από την Αερολέσχη Ν. Καρδίτσας

Θερμά συγχαρητήρια σε όλους τους συμμετέχοντες.

«Αξία έχει η συμμετοχή και όχι η νίκη», όπως πολύ σωστά είπε ο PierredeCoubertin, Γάλλος ιστορικός, ιδρυτής της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής.

Ένα μεγάλο μπράβο στον Πρόεδρο της Αερολέσχης Αεροδρομίου Μυρίνης Σταύρο Τσολάκο ο οποίος φρόντισε με όλες του τις δυνάμεις για την επιτυχή έκβαση της όλης αεραθλητικής εκδήλωσης.

Τα εύσημα τόσο στο Γραμματέα της Αερολέσχης Πάρη Ευγενίδη όσοκαι στον Ταμία Ιωάννη Γιαννουσά (7η θέση τελικής κατάταξης) οι οποίοι κατέβαλαν κάθε προσπάθεια ώστε να κυλήσουν όλα ομαλά καθ΄ όλο το διήμερο.

 

 

 

 

Προηγούμενο άρθρο Τριήμερη εκπαιδευτική εκδρομή μαθητώνκαι μαθητριών της Α' και Β' τάξης του ΕΠΑΛ Μουζακίου στην Αθήνα
Επόμενο άρθρο Γ΄ Χαιρετισμοί στον Ιερό Ναό Αγίου Αθανασίου Ρουμ Παλαμά